RSS Feed

101 milliós adomány a Heim Pál Gyermekkórháznak

mti - 2015. 12. 14. 16:09:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

101 milliós adomány a Heim Pál Gyermekkórháznak

A Gyermekrák Alapítvány 101 millió forint értékben ajándékozott a Heim Pál Gyermekkórháznak két műtő ágyat valamint egy altatógépet, amelyek 30 éves berendezéseket cserélnek le. Nagy Anikó, a kórház főigazgatója elmondta, hogy az utóbbi tíz évben az alapítvány volt a főtámogatójuk és bármit kértek, meg is kapták.

A Gyermekrák Alapítvány, ahogy Balogh István elnök elmondta a sajtótájékoztatón, 18 év alatt 3.6 milliárd forintnyi adományt ajándékozott, főleg kórházaknak. "Nem gombot gyártunk, kérünk, koldulunk, s az összeg java az szja 1 százalékából származik. Egy gyermekkórházat szeretünk volna felépíteni, azért tartalékoltunk, de közben változtak a törvények, így most kiosztjuk azt a pénzt is. A Heim Pál gyermekkórháznak nem,régiiben 96 millió forintot adtunk az új onkológiai osztály kialakítására, s most a 21. század legmodernebb technikáját, két multifunkciós műtőasztalt valamint egy újszülöttek kezelésére is alkalmas altatógépet vettük meg a kérésükre."
A Gyermekrák Alapítványt két éve súlyos támadások érték, de azok már a múlté, sajtóperek tucatját nyerte meg az alapítvány, ám egyúttal a jó hírüket kár érte, s ezért csökkent a bevételük is, kevesebben adták az szja 1 százalékukat, mint korábban.Balogh István viszont kijelentette, hogy küldetésüket tovább folytatják, hiszen évente továbbra is 300-320 új beteget vesznek fel a kórházuk, s számukra szeretnék megteremteni a nyugat-európai színvonalú kezelést.

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére