RSS Feed

Kezdődik a Szegedi Várjátékok programja

mti - 2015. 07. 01. 9:12:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kezdődik a Szegedi Várjátékok programja

Zenés mesejátékokkal, alternatív színházi előadásokkal és regényadaptációkkal is várja a XIII. Szegedi Várjátékok idén az érdeklődőket. Képünkön Csukás István.

A csütörtökön kezdődő programsorozat egy hónapon át kínál szórakozást - mondta el a szervező Szegedi Pinceszínház vezetője keddi sajtótájékoztatóján. Kancsár Orsolya kifejtette: a gyermekprogramokon kívül vasárnapi matiné és várszínházi esték követik egymást. 
    A fesztivál hagyományosan a legkisebbeknek szóló előadásokkal kezdődik, amelyekre a nyitó napon a Szegedi Pinceszínház művészei szekeres városi körúton invitálják a közönséget.
    A gyermeknapokon számtalan ingyenes program is lesz: népi játszótér, kézműves foglalkozások, ugrálóvár, kézzel hajtott kosaras körhinta, logikai és kreatív játékok. Vasárnap délelőttönként Sobri Jóska interaktív meséiben vehetnek részt a gyerekek és megismerhetik Pöttyös Panni kalandjait. 
    A mesejátékok közül látható lesz például a Micimackó, a Minden egér szereti a sajtot, a Tündér Ilona, valamint a Mese a Napkirályról és Holdkirálynőről című előadás. Közkívánatra visszatér két előadás erejéig A Kisherceg című nagysikerű mesejáték, amelyet tavaly mutattak be. 
 
 Most első alkalommal a Szegedi Független Színházak találkozóját is megrendezik. A cél az, hogy a Szegeden működő független társulatok számára bemutatkozási, illetve játszási lehetőséget biztosítsanak. A jegyvásárlással őket támogatják, a bevételből a társulatoknak lehetősége nyílik arra, hogy megtervezzék a következő produkciójukat. Ennek keretében július 8-án színpadra lép az Impro Társulat, július 15-én az Azték színjátszó és tánccsoport, majd július 22-én a Genéziusz Színház. 

Népszerű és neves művészekkel is találkozhatnak az idei programsorozatban a nézők, a várjátékokat szervező Szegedi Pinceszínház pedig a Keménykalap és krumpliorr című ifjúsági musicalt mutatja be július 17-én. A szegedi színház kapta meg ugyanis Csukás Istvántól (képünkön) a jogokat arra, hogy színpadra állítsa a családi musicalt. A sajtótájékoztatón Janik László rendező elmondta: olyan előadást terveznek, amely nemcsak a felnőtteknek nyújt szórakozást, hanem a kisebbekkel is megismerteti az egykori kultikus gyermekregény, majd filmsorozat történetét.   

 


Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére