RSS Feed

Nyertes Zsuzsát a szerepek tartják fiatalon

BNP - 2015. 03. 24. 10:36:50 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nyertes Zsuzsát a szerepek tartják fiatalon

Jubileumot ünnepel az Éless-Szín társulata. 75. előadásához érkezik A néma levente, melyben a főszerepeket Nyertes Zsuzsa és Mihályi Győző játssza. Heltai Jenő darabjának ősbemutatója 1936-ban volt akkoriban Hevesi Sándor rendezte, de vonzereje mit sem kopott az évtizedek alatt. A vígjátékot ma is nagyon szereti a közönség, amit az Éless-Szín előadásának sikere is jól mutat.

A társulat felújításként 2009. április 30-án mutatta be a darabot, mellyel azóta nemcsak a fővárosban léptek fel számos alkalommal, de az egész országot bejárták. 
- Jól emlékszem a korábbi bemutatóra, ami Budaörsön zajlott, szabadtéren. Hirtelen nagyon rosszra fordult az idő, esni kezdett az eső, de a nézők rendíthetetlenül nézték az előadást. Az első felvonásban annyira teleszívta magát vízzel a fekete bársony ruhám, hogy alig bírtam el a súlyát. A második felvonásra az idő is lehűlt, miközben én egy szál gyolcs ruhában, és mezítláb játszottam a szerepem, mivel a történet szerint ekkor börtönben vagyok. Másnap rengeteg nézői üzenetet kaptunk az interneten keresztül, akik mind azért izgultak, hogy ne fázzak meg. Nagyon jól esett a szeretetük. Ezt az előadást azóta is mindig mindenki szereti. - mesélte el Nyertes Zsuzsa a jó csillagzat alatt született előadásról.

A darab érdekessége az is, hogy Nyertes Zsuzsa koránál fiatalabb szerepet játszik, hiszen ő alakítja Zíliát, de ezt egyáltalán nem bánja:
- Azt mondják, a körülmények teszik fiatallá az embert. Engem a szerepeim tartanak fiatalon, a színpadon töltött két és fél órára mindig visszafiatalodom, és a visszajelzésekből tudjuk, hogy szerencsére a nézők is ugyanezt érzik a nézőtérről. – fűzte hozzá Nyertes Zsuzsa.

A darabban Nyertes Zsuzsa partnere Mihályi Győző, aki szereti a néma szerepet:
- A darabban számos olyan szállóigévé vált mondat van, amit a nézők szinte együtt mondanak velünk, mint például „Az élet szép, Tenéked magyarázzam”. A történet ma sem régimódi, a szerelmi párharcról szól, amit ma is mindenki magáénak érezhet. A férfiak pedig ma is jók a hallgatásban és az akaratérvényesítésben! Előadásról előadásra élvezem a kihívást, hogy az összes érzelmi és gondolatbeli történést, lelki vívódást némán, szavak nélkül kell eljátszani. - fűzte hozzá Mihályi Győző.


Fotó: -a-
Lap tetejére