RSS Feed

Maksa - elefánt a humorboltban

D.L. - 2015. 01. 04. 12:31:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Maksa - elefánt a humorboltban

Fogalmazási hiba, rossz szóhasználat, írta a Facebookon a megerőszakolós poénjáról Maksa Zoltán, ami miatt egy feminista csoport feljelentette a Nemzeti Médiahatóságnál.Maksa a Hír Tévében poénkodott. Azóta már többször bocsánatot kért.

A Nőkért Egyesület feljelenti a humoristát a Médiahatóságnál. Szerintük ” a szexuális erőszak súlyos bűncselekmény, melynek bagatellizálása sérti a közerkölcsöt és káros mintát szolgáltat a gyermek- és fiatalkorú nézők számára. …. Tovább súlyosbítja az esetet, egyrészt, az, hogy általunk kifogásolt „humor” nem a szexuális erőszakot célozza általában, hanem egy konkrét esetet, melynek konkrét áldozata volt. “
 Ám lássuk, hogy is szólt Maksa poénja, amit ő rossz szóhasználatnak titulál. 
“Mintegy kétszáz magányos nő várakozik napok óta az ELTE jogi kar környékén megerőszakolásban reménykedve.” 
A gólyatáboros ügy, aztán egy rossz kampányfilm alaposan felborzolta a kedélyeket, hiszen még nem telt el sok idő, amikor egy nyomozó feleségét erőszakolták meg Soroksáron, majd egy pécsi rendőrségi pszichológusnőt és megtámadták a pécsi polgármester lányát is. Ha mindezek után Maksa ilyen poénra ragadtatja magát, akkor nagyon nem tudja, hogy mit csinál. Ha valaki ennyire nincs képben, és nem tudja, hogy mi történik az országban, akkor bármilyen szavakat használhat, mindig melléfog.


Fotó: -a-
Lap tetejére