RSS Feed

V4: fontos az autóipar

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2014. 12. 23. 8:44:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

V4: fontos az autóipar

Magyarországon Suzukik, Opelek, Audik, Mercik születnek. A Cseh Köztársaságban tavaly bő 1,1 millió darab személygépkocsi, zömében ©koda és Hyundai gördült le a futószalagokról. S a szlovák gazdaságnak is kiemelkedő ágazata a járműipar.

A Visegrádi Négyek (V4) mindegyikében dübörög a korszerű gépkocsiipar. Nem csak Orbán Viktor jár gyáravatókra, típus bemutatókra. Nálunk Suzukik, Opelek, Audik, Mercik születnek. Csehországban tavaly bő 1,1 millió darab személyautó, zömében ©koda és Hyundai gördült le a futószalagokról. S a szlovák gazdaságnak is fontos ágazata a járműipar: a Volkswagen, a Kia és a PSA (Peugeot/Citroën) üzemei több ezer embernek nyújtanak biztos megélhetést. 

A kis és nagy Polski Fiatok hazájában, ma a legendás olasz márkán kívül VW-k és Opelek összeszerelését végzik. Közismert, hogy a  Visegrádi Négyek mindegyikében átalakult a járműipar a KGST megszűnése óta. Ami változatlan, az az autó szeretete! Legyen szó régi, avagy vadonatúj verdáról. Az őszi Classic Moto Show Krakow jó alkalom volt a múltba révedésre. A felejthetetlen „szocialista” típusok mellett seregnyi nyugati veterán járgány is bemutatkozott a háromnapos rendezvényen. A friss modellek híveit pedig az októberi a párizsi szalon csábítja a „szerelem fővárosába”.

Fotó: -a-
Lap tetejére