RSS Feed

Galériák

Az Északi-tenger varázsa

Az Északi-tenger varázsa Az 550 ezer négyzetkilométeres Északi-tenger német partszakaszán jártunk. Közel a Dán Királysághoz lenyűgöző természeti környezet fogadja a turistákat. A viszonylag gyéren lakott régióban az éttermek, élelmiszerüzletek kínálatában főszerep jut a halaknak, garnéláknak, kagylóknak. Érdemes megkóstolni!

Vidám bécsi csavargás

Vidám bécsi csavargás Kőhajításnyira a magyar, a szlovák és a cseh határtól fekszik az osztrák főváros. A Budapesttel azonos lélekszámú Bécsben évszaktól függetlenül rengeteg a külföldi turista. Villognak a vakuk, zsúfoltak a kávéházak és a múzeumok, döcögnek a fiákerek, csilingelnek a villamosok. Wien egy élhető Duna-metropolis!

A vácrátóti gyűjtemény

A vácrátóti gyűjtemény A vácrátóti gyűjtemény

Kék-fehér csempeművészet Portugáliában

Kék-fehér csempeművészet Portugáliában Miként az arab régióban, a spanyol és a portugál nyelvterületen is igen elterjed a kék-fehér csempeművészet. A Dél-Európától Latin-Amerikáig hódító kis- és nagy faliképek egyszerre díszítő elemek és kordokumentumok. Mi Madeirán, a virágok szigetén kaptunk lencsevégre néhány ilyen histórikus azulejo-alkotást.

Kánikula körkép

Kánikula körkép Kánikula a parton

Mobilok

Mobilok Néhány évvel ezelőtt, ezek a mobilok még aktatáskájú nagyságúak voltak. Ma már a méretben nincs határ. Az emberek - gyermekek, idősek, fiatalok - mindannyian a leglehetetlenebb helyzetekben emelik a fülükhöz a készüléket, hogy elérjék telefonon a másikat és közöljék a legfontosabbat, az éppen akkor aktuális hírt.

Pest szíve - Vörösmarty tér

Pest szíve - Vörösmarty tér Nemzeti irodalmunk romantikus korszakának jeles képviselője Vörösmarty Mihály (1800-1855). Kőhajításnyira a Dunától a költő-író nevét viseli Budapest egyik legszebb tere. A gépjármű forgalomtól mentes placcon mindig nagy élet van.

Sylt Aquarium

Sylt Aquarium Kőhajításnyira Dániától, Németország legészakibb szigete Sylt. A tengerek és óceánok állatvilágával, több mint két tucat medencében ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Halak, ráják, cápák, rákok, összesen kétezer élőlény ejti ámulatba a sós vizü Zoo publikumát.

Drezdai séta

Drezdai séta Az 1945 februárjában porig bombázott szász metropolisz, ma régi fényében tündököl. Drezda (Dresden) az Elba-völgyének barokk smaragdja, Németország egyik legizgalmasabb kulturális központja. Szép közlekedési gyűjteménye nem csupán az NDK hajdani hétköznapjairól is mesél.

Virágok

Virágok Virágok

List, a csendes kikötő

List, a csendes kikötő Németország legészakibb települése, List kőhajításnyira fekszik a Dán Királyságtól. Csupán két és félezer lakosa van. Kikötője csendes. Pihen a komp, a hajóállomás, szél fodrozza az Északi-tengert. Távolban egy fehér vitorla.

Szajna-parti séta

Szajna-parti séta Napjainkban is nagy élmény a szerelem városában barangolni. A széles párizsi bulvárok, a kis utcák, romantikus kávézók és pazar középületek minden pillanatra tartogatnak látni- és fotózni valót. Franciaország legnépesebb metropoliszába idén is turisták milliói zarándokolnak el. Az Eiffel toronynál mindig hatalmas a tömeg.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ