RSS Feed

Galériák

Képek Kínából

Képek Kínából Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. Szerkesztőségünkbe juttatta el egy kedves olvasónk eme gyönyörű fotókat. Mi most átadjuk Önöknek.

Mindig szép

Mindig szép Gödöllő egy olyan város, amelyik csak télen, tavasszal, nyáron és ősszel szép. Vagyis mindig. Mikor utoljára ott jártam néhány napja, akkor már színesedtek a lombok és ezer színben pompáztak a gödöllői parkok, jelesen a Grassalkovich-kastély gyönyörűen ápolt díszkertje. Bár ahányszor arra járok, mindig reménykedem, hogy egyszer csak a kastély teljességében visszanyeri eredeti szépségét és lehullik a tatarozásra váró épületekről a romokat elfedő lepel és egy európai szépségű, teljesen felújított kastély fog pompázni mint Gödöllő ékessége.

Ahol élni jó

Ahol élni jó Ahol élni jó

Trabant szafari Berlinben

Trabant szafari Berlinben Napjainkban is van alternatívája a buszos, hajós, gyalogos városnézésnek. A Spree-metropolisban igen népszerűek az úgynevezett Trabi szafarik. A kalandkeresők jó öreg kétütemű DDR négykerekűekkel pöfékelhetnek a legnagyobb német város utcáin.

Pompei, a máig élő legenda

Pompei, a máig élő legenda Pompei, a máig élő legenda

Kenyai pillanatok

Kenyai pillanatok Kenyai pillanatok

Kutatók éjszakája Martonvásáron

Kutatók éjszakája Martonvásáron Különleges "nyomozáson" vehettek részt az érdeklődők, a Kutatók éjszakáján, Martonvásáron az Agroverzum élménylaborjában. A foglalkozáson résztvevők egy rövid előadás után egyszerű, a háztartásokban is megtalálható anyagokkal, gyümölcspépből vonták ki, tették láthatóvá a DNS-molekulákat. A játékos előadáson gyümölcsök préselésével kellett kinyomozni, ki ölte meg a paradicsomot? A laborlátogatás után a "mezőgazdaságba" is ellátogattak a résztvevők, ahol a kártevő rovarok hatalmas makettjeivel is ismerkedhettek.

Budapesti séta - éjjel-nappal

Budapesti séta - éjjel-nappal A külföldi vendégek a Lánchíd és a Tűzoltó utca között ezer arcát ismerhetik meg a Duna-metropolisnak. Fedezzük fel mi is!

Untern den Linden - berlini séta

Untern den Linden - berlini séta Közép-Európa egyik leghíresebb bulvárja az Unter den Linden. A Brandenburgi kaputól az Alexander Platz felé vezető, közel 1,5 kilométeres, hársfás bulvárt számos egykori palota ékesíti. Itt látható a 18. századi Állami Operaház és a Történelmi Múzeumnak otthont adó Zeughaus éppúgy, mint a legendás egyetem, a Humboldt Universität. A berlini Kastély-híd hófehér szobrai a kék égbe kapaszkodnak.

Spree-parti pillanatképek

Spree-parti pillanatképek Gyalogosan, biciklivel, netán bérelt Trabanttal, vagy sétahajóval egyaránt érdemes bebarangolni Közép-Európa legnépesebb metropoliszát. A 3,7 milliós Berlin történelmi belvárosában a Múzeum-sziget és a Dóm környékén akad a legtöbb műemlék. Fotó: Mogyorósi Géza

Állatok másképpen

Állatok másképpen Állatok másképpen

Nosztalgiázzunk!

Nosztalgiázzunk! Tárgyak, emlékek, retrók. Mind a közelmúlt világából valók. Csodálattal nézegetjük a fotókat, lehet, hogy olvasóink birtokában is van egy-két szép példány. Most közreadjuk ezeket, mert lehet, hogy valaki a sajátjára ismer, ha nem is szó szerint, de gyermekkorának régi tárgyi eszközeit nézegetve nosztalgikus hangulatba kerülhet.

Ausztria szurdokai

Ausztria szurdokai Ausztria szurdokai

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ