RSS Feed

Nagyvilág

Ünnepélyesen megnyitották az első metrót Indonéziában

Ünnepélyesen megnyitották az első metrót Indonéziában Joko Widodo indonéziai elnök ünnepélyes keretek között megnyitotta az első metrót a délkelet-ázsiai ország fővárosában, Jakartában vasárnap.

A General Motors 1,8 milliárd dollár értékben beruház

A General Motors 1,8 milliárd dollár értékben beruház A General Motors (GM) pénteken bejelentette: 1,8 milliárd dolláros beruházást hajt végre és 700 új munkahelyet hoz létre az Egyesült Államokban.

Lemondtak 49 Boeing 737 Max 8-asról

Lemondtak 49 Boeing 737 Max 8-asról A Garuda indonéz állami légitársaság pénteken lemondta negyvenkilenc Boeing 737 Max 8 típusú repülőgépre szóló rendelését az Ethiopian Airlines márciusi és az indonéz Lion Air tavaly októberi balesete miatti bizalomvesztésre hivatkozva. A Garuda a délkelet-ázsiai ország legnagyobb légitársasága. A vállalat több mint négymilliárd euró (1240 milliárd forint) összegű megrendelést törölt.

Virágos fagylalthetek Bécsben

Virágos fagylalthetek Bécsben A szép idő beköszöntével a napokban hivatalosan is megnyitották a fagylaltszezont Bécsben. Idén különböző virágok, tiramisu, gyerekeknek szánt kreációk és variegato-fagyik dominálják az osztrák cukrászdák fagylaltpultjait.

Kína lesz a világ legnagyobb 5G mobil piaca

Kína lesz a világ legnagyobb 5G mobil piaca Kína lesz 2025-re a világ legnagyobb ötödik generációs mobil távközlési piaca és mobil technológiai ökoszisztéma egyre növekvő arányban járul majd hozzá az ország bruttó hazai termékéhez a GSMA nemzetközi szakmai képviseleti szervezet pekingi konferenciáján bemutatott tanulmány szerint.

Hitler második háborúja

Hitler második háborúja Szeptemberben lesz a második világháború kitörésének 80. évfordulójáról. Anno 1939 kora őszén rohanták le a hitleri, majd a sztálini seregek is Lengyelországot. 1945-ig tartott a nemzetközi vérontás.

Mianmari nőket vásárolnak feleségnek

Mianmari nőket vásárolnak feleségnek Iparág épült ki arra, hogy embercsempészek pénzért nőket szállítanak egyedülálló férfiaknak Kínába - derül ki a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet csütörtökön kiadott jelentéséből.

Bonn: Adenauer, Erhard és a többiek

Bonn: Adenauer, Erhard és a többiek A hetven esztendeje alapított NSZK első kormányfője. Konrad Adenauer (CDU) 14 esztendeig határozta meg a bonni politikát. Rekordját csupán tanítványa/párttársa - a 2017-ben elhunyt - Helmut Kohl tudta túlszárnyalni.

Donald Trump és a "pokolfajzat férj"

Donald Trump és a "pokolfajzat férj" "Pokolfajzat férjnek" nevezte Donald Trump amerikai elnök szerdán főtanácsadója, Kellyanne Conway férjét az őróla írt, az elnök elmeállapotát bíráló, egymást követő mikroblog-bejegyzései miatt, s Conway ebben a helyzetben nem a férjét, hanem az elnököt vette védelmébe.

Finnország a legboldogabb a világon

Finnország a legboldogabb a világon Tavalyi győzelme után idén is Finnország a legboldogabb ország a világon a boldogság világnapján, szerdán közzétett felmérés szerint. Magyarország hét helyet javítva a 62. lett.

Az USA és Kína az EU toplistáján

Az USA és Kína az EU toplistáján Az Európai Unió külkereskedelmének harmadát az Egyesült Államokkal és Kínával folytatja, az unión belül pedig a tagországok többségének Németország a legnagyobb kereskedelmi partnere az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerdán kiadott tájékoztatása alapján.

Temetőbe járnak futni a bécsiek

Temetőbe járnak futni a bécsiek Mivel egyre több városlakó jár futni a Bécsi Központi Temetőbe, az intézmény vezetése gondolt egyet, és két pályát is kijelölt a sírok között. A hivatalos megnyitót májusban tartják, természetesen futóversennyel.

Masszázsszalont vizsgálna az FBI

Masszázsszalont vizsgálna az FBI Washingtoni demokrata párti törvényhozók vizsgálatot és nemzetbiztonsági átvilágítást követelnek egy floridai masszázsszalon-hálózat volt kínai tulajdonosnője ügyében, aki azt állította: bejárása van az amerikai elnökhöz és kínai üzleti partnereket tud vinni hozzá.

Robog a Dacia

Robog a Dacia Az első két hónapban 85 898 járművet szereltek össze Romániában, 8 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A román autógyártók és importőrök egyesülete (APIA) adatai szerint az amerikai Ford az első két hónapban 21 070 járművet szerelt össze.A francia Renault tulajdonában levő Dacia ugyanakkor 14,4 százalékkal növelte a gyártást, 64 828 darabra.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ