RSS Feed

Nagyvilág

A Pentagon fontolgat

A Pentagon fontolgat A Pentagon (amerikai védelmi minisztérium) további 5-10 ezer katona Közel-Keletre vezénylését fontolgatja - jelentette szerdán este - mások mellett - az amerikai közszolgálati rádió (NPR).

Huawei - Vannak tartalékaink

 Huawei - Vannak tartalékaink A Huawei magánvállalat, termékeinek vásárlása és használata kizárólag személyes preferencián alapuló felhasználói döntés kellene hogy legyen, nem pedig politikai játszmák tárgya - idézte kedden a kínai Hszinhua hírügynökség Zsen Cseng-fejt (Ren Zhengfei), a Huawei Technologies alapítóját.

A béke első kancellárja

A béke első kancellárja Hetven esztendeje szakadt ketté a romos Németország. Az 1949-ben alapított NSZK legelső kormányfője, Konrad Adenauer (CDU) 14 esztendeig határozta meg a bonni politikát. Rekordját csupán tanítványa/párttársa - a 2017 nyarán elhunyt - Helmut Kohl tudta túlszárnyalni.

Megugrott az orosz olajexport

Megugrott az orosz olajexport Jelentősen nőtt az Egyesült Államokba irányuló orosz olajexport, helyettesítve a kieső venezuelai szállításokat. A Bloomberg jelentése szerint május első felében 13 tanker közel 5 millió hordó orosz kőolajat és olajterméket szállított az Egyesült Államokba, amely felé további hajók tartanak orosz kőolajjal.

Új nemzeti könyvtár épül Szlovéniában

Új nemzeti könyvtár épül Szlovéniában Mintegy hét év szünet után újra napirendre vették az új nemzeti könyvtár építésének projektjét Szlovéniában, az erről szóló dokumentumot hétfőn írta alá Jernej Pikalo oktatási és tudományos miniszter.

Ferenc pápa csíksomlyói miseruhája

Ferenc pápa csíksomlyói miseruhája Elkészült Ferenc pápa csíksomlyói miseruhája, amelyen egyebek mellett a helyi Mária kegyszobor látható - adta hírül hétfőn a Romkat.ro erdélyi katolikus hírportál.

Alabama abortusztörvénye

Alabama abortusztörvénye Alabamában az USA-ban megszületett a legszigorúbb abortusztörvény (24.hu). Azoknak a nőknek is megtiltották a terhesség megszakítást, akit esetleg megerőszakoltak. Hatalmas a felháborodás, megmozdult az egész társadalom, az alabamai törvény, ami eddig példa nélküli volt már a fogamzás pillanatától tiltaná az abortuszt.

Zelenszkij beiktatása

Zelenszkij beiktatása Letette a hivatali esküt hétfőn Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök, majd beiktatási beszédében bejelentette, hogy feloszlatja a parlamentet. A törvényhozók előtt elmondott beszédében Zelenszkij felszólította a kormányt, hogy két hónapon belül mentse fel tisztségéből a titkosszolgálat (SZBU) vezetőjét, a főügyészt és a védelmi minisztert.

Robotdiák Bécsben

Robotdiák Bécsben Betegsége miatt Dominik több mint egy éve nem járhat iskolába. Hogy ne maradjon le a tanulásban, egy 30 centis robot, AV1 ül helyette a tanórákon. Így Dominik nemcsak az órákba tud aktívan bekapcsolódni, de az osztálytársaival sem veszíti el a kapcsolatot.

Mégsem lesz a Bayern München főszponzora a BMW

Mégsem lesz a Bayern München főszponzora a BMW Megszakadtak a tárgyalások a MW és az FC Bayern között, a német autógyártó szóvivője megerősítette a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, hogy a BMW nem lesz szponzora a bajor klubnak. Az Audi évente 60 millió eurót kínál az FC Bayernnek, hogy a szponzori szerződést további 12 évre hosszabbítsák meg.

Meghökkentő tények Muskról

Meghökkentő tények Muskról Elon Musk nem csak arról ismert, hogy megalapította a trendi elektromos autókat gyártó Teslát vagy a Marsutazással kacérkodó űrtechnológiai céget, a SpaceX-et, de arról is, hogy időnként egészen vad ötletekkel áll elő a jövőt illetően.

Szaúd-Arábia: Gyorsan lép az OPEC

Szaúd-Arábia: Gyorsan lép az OPEC Nem lát kínálati hiányt az olajpiacon Khalid al-Falih szaúdi energiaminiszter, aki szerint a globálisan nézve az olajtartalékok szintje továbbra is emelkedik, különösen az Egyesült Államokban, az OPEC azonban közelről figyeli az olajpiaci kereslet és kínálat alakulását, és gyorsan reagál, amennyiben szükséges.

Budapesten a Mount Everest első téli megmászója

Budapesten a Mount Everest első téli megmászója Budapesten tart előadást május 28-án Krzysztof Wielicki lengyel alpinista, aki elsőként mászta meg másodmagával a Mount Everestet a téli szezonban. A világklasszis sportoló előadását a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban hallgathatja meg a közönség, a Himalája Koronája Szimpózium részeként.

A Magyar Honvédelem Napja

A Magyar Honvédelem Napja Május 21-e a Magyar Honvédelem Napja, 1849-ben ezen a napon foglalta vissza a Görgei Artúr vezette honvédsereg Buda várát. 2019. május 19-én a magyar történelem kiemelkedő eseményének 170. évfordulójára emlékezik meg a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség pirotechnikai látványelemekben gazdag, több száz katonát felvonultató csatabemutatóval a Kapisztrán téren.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ