RSS Feed

Nagyvilág

Kennedyt 1963-ban ezen a napon ölték meg

Kennedyt 1963-ban ezen a napon ölték meg 1963 november 22.-én történt a halálos kimenetelű merénylet az USA 35.-ik elnöke ellen, John Fitzgerald Kennedyt Dallasban agyonlőtték. A felesége mellette ült a nyitott autóban, szerencsére neki semmi baja nem lett. Azóta is rejtély, hogy igazából ki követte el a halálos merényletet, és főleg az nem derült soha ki, hogy mi lehetett az igazi indíték és ki rendelte meg a gyilkosságot.

II. Erzsébet titkai

II. Erzsébet titkai II. Erzsébet angol királynő egy hatalmas, multikulturális birodalom uralkodója, és életének nagy része ceremoniális külsőségek közepette zajlik, melynek egyes elemei Viktória királynő óta változatlanok. De vajon milyen az uralkodónő magánemberként? Erről sokkal kevesebbet tudunk.

Hamburgi multikulti

 Hamburgi multikulti November második felében sem unatkoznak a német rendőrök, mentősök. Az egyenruhásokat egy kora téli reggelen riasztották, mert rablás és késelés történt egy török kulturális egyesület klubhelyiségében. A külföldi támadókat őrizetbe vették.

Kalifornia – erdőtűz és autóláz

Kalifornia – erdőtűz és autóláz Úgy hallom, nem sokat veszített aki lemaradt az őszi, Majna-parti jármű kiállításról (IAA 2019). A hajdan legendás németországi mustrán rengeteg volt a kínai „versenyző”, míg rangos európai, amerikai és ázsiai márkák képviselői nem béreltek standot a Hessen tartományi seregszemlén.

Kézműves sörök fesztiválja Bécsben

Kézműves sörök fesztiválja Bécsben Mintegy száz ismert és új sörfőzde mutatkozik be 2019. november 22-23-án Bécsben, a kézműves sörök fesztiválján. A Craft Bier Fest idei vendége Finnország, amely Európa egyik legváltozatosabb sörpiacával büszkélkedhet.

Franciaország bemutatta

Franciaország bemutatta Bemutatta az európai uniós csatlakozási folyamat reformjára vonatkozó javaslatát kedden a francia kormány, noha arról az eredeti tervekkel ellentétben végül nem folytattak vitát a tagállamok szakminisztereinek brüsszeli tanácsülésén.

Lassult Svájc óraexport

Lassult Svájc óraexport Jelentősen lassult Svájc óraexportja októberben éves összevetésben, részben amiatt, hogy csaknem harmadával esett az értékesítése egyik fő piacán, Hongkongban.

125 éve avatták fel Wallott parlamentjét

125 éve avatták fel Wallott parlamentjét Ezekben a hetekben renoválják a berlini Bundestagnak otthont adó Birodalmi Gyűlés épületét. Addig is, amíg a visszatérnek a modernizált ülésterembe a vakációzó német képviselők, vessünk egy pillantást a Reichstag történetére!

Turizmus: Dél-Európa kontra Skandinávia

Turizmus: Dél-Európa kontra Skandinávia Az idegenforgalmi nagyhatalomnak számító Spanyol Királyságba, 2019-ben mintegy 83 millió külföldi vendéget várnak. A Föld legnépesebb államából, Kínából - így ez előjelzések - bő 650 ezer turistát regisztrálnak majd.

Kiszivárgott dokumentumok

A New York Times több mint 400 oldalnyi, kiszivárgott kínai kormányzati dokumentumról közölt cikket, mely a Hszincsiangban élő muszlim kisebbségek - becslések szerint mintegy egymillió ujgur, kazah és egyéb nemzetiség - tömeges internálásának részleteit fedi fel. A kínai kormány hétfőn fércmunkának nevezte a lap hétvégi tudósítását, amely Peking szerint szelektíven értelmezi a tényeket.

A Fehér Ház elítélte

A Fehér Ház elítélte Vasárnap este kiadott közleményében a Fehér Ház elítélte, hogy a hatóságok erőszakot alkalmaztak Iránban a tüntetőkkel szemben.

Verekedés tört ki migráns fiatalok között Milánóban

Verekedés tört ki migráns fiatalok között Milánóban Legalább harminc észak-afrikai fiatal verekedett össze Milánó központjában - jelentette az olasz sajtó szombaton.

Százezrek követelték a cseh kormányfő lemondását Prágában

Százezrek követelték a cseh kormányfő lemondását Prágában Andrej Babis cseh miniszterelnök lemondását követelte szombaton Prágában a Millió pillanat a demokráciáért nevű civil társulás szervezte nagygyűlés legalább 200 ezer résztvevője.

Az internetre kerülnek az izraeli Nemzeti Könyvtár könyvei

Az internetre kerülnek az izraeli Nemzeti Könyvtár könyvei A Google és az izraeli Nemzeti Könyvtár együttműködése révén az internetre kerül a könyvtárból a zsidó kultúrát képviselő százhúsz ezer könyv - jelentette a Kolhaír, a jeruzsálemi városi újság.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ