RSS Feed

Nagyvilág

Egyre több hamis eurót foglalnak le

Egyre több hamis eurót foglalnak le A tavalyi második fél évben 1309 hamis euróbankjegyet foglaltak le Szlovákiában, csaknem dupla annyit, mint az előző év azonos időszakában. A jegybank a lakosságot ezért a szokásosnál is nagyobb óvatosságra inti, a lefoglalt hamis bankók és érmék ugyanis rendkívül jó minőségűek.

Boldogság utca Dubaiban

Boldogság utca Dubaiban Dubai egyik legimpozánsabb és a turisták által is kihagyhatatlannak tartott kerületében új nevet kapott egy kilenc kilométer hosszúságú utca. Az utcanévtáblán és a térképeken ezentúl a Happiness Street, azaz Boldogság utca szerepel majd.

Moszkva: kémkedett a japán újságíró

Moszkva: kémkedett a japán újságíró Kémkedés címén kiutasítottak egy sajtóvízummal rendelkező japán állampolgárt Oroszországból, az ügy miatt az orosz külügyminisztérium bekérette a távol-keleti szigetország követtanácsosát, hogy tiltakozását fejezze ki nála - közölte az az orosz diplomáciai tárcára hivatkozva hétfőn az Interfax.

Madonna újabb koncertjét mondta le

Madonna újabb koncertjét mondta le Újabb koncertjét mondta le Madonna: a popsztár ezúttal a hétfőre Londonba meghirdetett fellépését fújta le korábbi sérüléseire hivatkozva.

205 éve született Bismarck

205 éve született Bismarck A napóleoni vérontást követően a 19. századra már megállíthatatlan volt az ipari - nem utolsó sorban hadiipari - és polgári fejlődés az afrikai gyarmatokkal is gazdagodott bismarcki birodalomban. Ki sejtette akkor, hogy hamarosan két világháború is megrázza Európát?

Oroszország titkos nekropolisza

Oroszország titkos nekropolisza Oroszország délnyugati részében, a Kaukázus hegység északi oldalán található Dargavs faluja, ami egy középkori nekropolisz, amit a holtak városának is hívnak. A középkori nekropolisz több mint 10.000 ember maradványait őrzi.

26,5 millió euró humanitárius segély Nigériának

26,5 millió euró humanitárius segély Nigériának Az Európai Bizottság 26,5 millió euró értékű sürgősségi segélycsomagot jelentett be Nigéria részére pénteken.

Modern nők: Lee Bouvier Kennedy

Modern nők: Lee Bouvier Kennedy Az 1963-ban meggyilkolt amerikai elnök hajdani hitvese félévszázaddal ezelőtt ment feleségül Arisztotle Onasszisz görög hajómágnáshoz. Jackie Kennedyt a 21. században is a legintelligensebb és legdivatosabb ex First Lady-k között emlegetik. Negyedszázada hunyt el.

Thomas Cook-csőd

Thomas Cook-csőd A LOT lengyel légitársaság anyavállalata, a Polska Grupa Lotnicza (PGL) vásárolja meg a Condor légitársaságot, a tönkrement Thomas Cook brit utazásszervező csoport egyik német érdekeltségét - közölte az állami tulajdonban lévő PGL és a Condor pénteken.

A szaúdiak most is tagadnak

A szaúdiak most is tagadnak A szaúdiak törhették fel Jeff Bezos telefonját – írja a Reuters az Egyesült Nemzetek Szervezetétől származó információkra hivatkozva. Állítólag a cél az volt, hogy a Bezos tulajdonában lévő Washington Postra nyomást gyakoroljanak, amellyel akkor romlott meg a viszonyuk a szaúdiaknak, amikor az amerikai lap Dzsamál Hasogdzsi újságíró meggyilkolásáról tudósított.

A Barcelona örökség

A Barcelona örökség Akár egy szövevényes királydráma, vagy egy tökéletesen kitalált konspirációs teória is lehetne Jonathan Wilson könyve, aminek a futball csak hátteret biztosít, de A Barcelona-örökség, avagy Guardiola, Mourinho és a harc a futball lelkéért című műben (már a cím is elmenne egy Shakespeare-drámának) azért a fociőrültek is találnak rendesen szakmázó részeket. Képünkön ohan Cruyff.

Naponta ötször a Föld körül

 Naponta ötször a Föld körül A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien tavaly több mint 70.000 embernek tartott továbbképzést a biztonságos tömegközlekedésről. Ezek a kurzusok azért is fontosak, mert a bécsi tömegközlekedési eszközök tavaly naponta ötször kerülték meg a Földet.

Az Amazon a legértékesebb márka

Az Amazon a legértékesebb márka Az Amazon a legértékesebb márka a világon a brit Brand Finance piackutató és üzleti tanácsadó vállalat 2020-as Global 500 ranglistája szerint. A lista összeállítói szerint az Amazon.com márkaértéke 220,791 milliárd dollár, 17,8 százalékkal nőtt egy év alatt. A cég már harmadik éve áll a lista élén.

Fagyott leguánok Floridában

Fagyott leguánok Floridában Fagyott leguánok hullhatnak a fákról Florida déli részén, miután a hőmérséklet a régióban szokatlanul hidegre fordult. Az amerikai Országos Meteorológiai Szolgálat (NWS) figyelmeztetést adott ki a Twitteren, mely szerint a szokatlan hideg miatt fagyott leguánok hullhatnak a faágakról - írja online kiadásában a The Guardian.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ