RSS Feed

Friss

A Mol hat kutat vásárolt Magyarországon

A Gazdasági Versenyhivatal internetes oldalán jelent meg az a közlemény, mely szerint még októberben, a Mol-csoport két cége öt üzemanyagtöltő állomás vásárolt, és ezeket a cég a továbbiakban Mol benzinkútként működteti tovább - szúrta ki a napi.hu.

Montenegro ellen játszanak Sallóiék

A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 5-én Podgoricában a montenegrói csapattal játszik barátságos mérkőzést.Mivel a nemzeti együttes a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjének december 2-i sorsolásán ötcsapatos csoportba került, a kijelölt tíz játéknap közül kettőn nem lép pályára: a szeptemberi és a novemberi dupla fordulóban csak egy Eb-selejtezőt játszik.

7 kínai stratégiai partner

Magyarország nyitott a kétoldalú kereskedelmi és befektetési kapcsolatok fejlesztésére a kínai Sanhszi tartománnyal - mondta Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára csütörtökön, Lo Csing-jünnel, a kínai Sanhszi tartomány gazdasági kapcsolatokért felelős tanácsosával történt budapesti megbeszélését követően.

Macron: nincs előrelépés

Nem léphetnek előre azok az országok, amelyekben a vezetés nem veszi figyelembe az emberek jogos dühét - mondta a sárgamellényes tüntetések kapcsán Emmanuel Macron francia államfő a csütörtöki brüsszeli EU-csúcson.

Naperőmű-rendszer Zsombón

A PV-Invest még az idén üzembe állítja első magyarországi naperőmű-rendszerét a Csongrád megyei Zsombón. A cég jövőre megduplázza az épülő erőművi kapacitásokat, ezért Gádoros, Árpádhalom és Molvány mellett Szolnokon, Kolontáron, Balástyán, Lesenceistvándon és Tápén is telepít naperőműveket - mondta Erik Aal, a PV-Invest Magyarország Kft. ügyvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Kínai vállalattal indít együttműködést a Hunguest Hotels

Kína egyik legjelentősebb idegenforgalmi vállalatával, a BTG-Csienkuo-csoporttal kötött együttműködési megállapodást a Hunguest Hotels. A társaság csütörtöki közleménye szerint 10 éves szakmai és gazdasági együttműködés veszi kezdetét a megállapodással, amelybe a gazdasági lehetőségek fejlesztése, a társadalmi szerepvállalás erősítése, szakmai képzések, magyar és kínai napok rendezése is beletartozik.

Parti Nóra: A színház lényege, hogy őszintén fogalmazzon

Parti Nóra: A színház lényege, hogy őszintén fogalmazzon Az Átrium fiktív társulatának egyik húzóneve a jelenleg öt kultúrbrigádos produkcióban rendkívül változatos szerepekben látható Parti Nóra, aki szerencsésnek tartja, hogy összetalálkozott a kultúrbrigádosokkal. Lenyűgöző volt az a színházszeretet, az a tisztaság, amivel évekkel ezelőtt nekiláttak előadások létrehozásának. Vonzó, szerethető perspektíva volt, hogy egyet gondolunk arról, hogyan kell színházat csinálni - jellemezte az együttdolgozásukat. (Képünkön: Parti Nóra A félelem megeszi a lelket című előadásban.)

Épülhet az A3-as, észak-erdélyi autópálya

A romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) aláírta csütörtökön a tervezési és kivitelezési szerződést az A3-as, észak-erdélyi autópályának a román-magyar államhatár melletti 5,35 kilométeres szakaszára.

Laurastar gyártási központ Kapuváron

Kétmilliárd forint önerőből gyártási központot alakít ki Kapuváron a svájci székhelyű, prémiumkategóriás vasalótermékeket gyártó Laurastar, a fejlesztés alapkövét csütörtökön tették le. Tóth Tihamér, a Laurastar Services Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a gyártás 2020. januárjában indul a 4800 négyzetméter alapterületű új üzemben.

Karácsonyra felpörög az ingatlanpiac

Karácsonyra felpörög az ingatlanpiac élektani, érzelmi és adóügyi okai vannak, hogy sokan még az újév előtt lebonyolítják az ingatlanvásárlást. Az utóbbi esztendők tapasztalatai szerint karácsony és szilveszter között is sok adásvételi szerződést írnak alá, de az sem ritka, hogy szenteste kerül pont az üzlet végére. Az ingatlanpiac decemberben rendre felélénkül, év végén rengeteg lakás cserél gazdát. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint a trend alapvetően három tényezővel magyarázható.

David B. Cornstein szomorú, de bizakodó

Az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint az elmúlt hónapokban sikerült magasabb szintre emelni az amerikai-magyar kapcsolatokat, a két ország közötti párbeszéd pedig baráthoz és szövetségeshez méltó módon zajlik.

Theresa May: nem várok azonnali áttörést

Theresa May brit miniszterelnök közölte csütörtökön, hogy nem számít azonnali áttörésre az Európai Unió csúcstalálkozóján a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás ügyében.

Utcanév- és emléktáblát avatott a Fővárosi Vízművek

Utcanév- és emléktáblát avatott a Fővárosi Vízművek Az idén 150. születésnapját ünneplő Fővárosi Vízművek a Hagyomány és innováció elnevezésű rendezvénysorozatának egyik programjaként Wein János tiszteletére utcanév- és emléktáblát avatott december 12-én Szigetmonostoron. A szigetmonostori önkormányzattal közösen tartott ünnepségen Csörnyei Géza, a Fővárosi Vízművek üzemeltetési igazgatója és Molnár Zsolt szigetmonostori polgármester közösen idézte fel a Pesti Vízművek első vezetőjének emlékét.

Orbán Brüsszelben

Orbán Viktor miniszterelnök megérkezett Brüsszelbe, ahol elsőként az Európai Néppárt (EPP) csúcstalálkozóján vesz részt - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke csütörtökön.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ