RSS Feed

Friss

Kulcskérdés a nevelőcsaládok támogatása

A kormány stratégiai kérdésként kezeli a családok támogatását, ezen belül kulcskérdésnek tartja, hogy segítse a nevelőcsaládokat - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár a Somogy megyei Nagybajomban kedden.

Nagy István: Mezőhegyes megkerülhetetlen

Mezőhegyes a magyar agrárium története és jövője szempontjából egyaránt megkerülhetetlen - mondta Nagy István agrárminiszter kedden a Békés megyei városban egy szakmai fórum előtt tartott sajtótájékoztatóján.2019 az építés esztendeje lesz a magyar mezőgazdaságban, 620 milliárd forint megítélt beruházási támogatás szolgálja az ágazat fejlődését.

Legyőzte az oroszokat és csoportelső a magyar csapat

A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-8-as győzelmet aratott kedden Győrben az orosz csapat felett, ezzel biztosította csoportelsőségét a világliga selejtezőjének A jelű négyesében. Märcz Tamás csapata március 12-én Málta vendégeként zárja a csoportkört.

Csehországban tíz papot ítéltek el szexuális visszaélésekért

Csehországban 1990 óta tíz papot ítéltek el szexuális bűncselekményekért - közölte kedden a Právo című cseh napilap a Cseh Püspöki Konferencia (CBK) tájékoztatására hivatkozva. Néhány tucatnyi cseh egyházi személyiség ezzel összefüggésben a közelmúltban levelet intézett Dominik Dukához, amelyben nagyobb átláthatóságot követelnek a római katolikus egyháztól a szexuális visszaélések kezelésében.

Kevesen főznek pálinkát

A magánfőzők által bejelentett lepárlóberendezéseknek csak harmada van használatban a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) beérkezett tavalyi adatok szerint - hívja fel a figyelmet a Pálinka Nemzeti Tanács, amely nem tartja életszerűnek az adatokat.

Szennyvizet újrahasznosító gázkazánt fejlesztenek

Szennyvizet újrahasznosító gázkazánt fejleszt a Vara-FÉG Kft. több mint 768 millió forint összköltségű kutatás-fejlesztési projektben, a fejlesztéshez a cég 384 millió forint támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) pályázatán.

Dinamikusan fejlődnek a magyar-indonéz kapcsolatok

Dinamikusan fejlődnek a magyar-indonéz kapcsolatok, ennek egyik legutóbbi példája, hogy a magyar kormány hiteléből felépülő vízügyi létesítmények közel félmillió ember vízellátását fogják biztosítani Indonéziában - mondta Joó István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) export növeléséért felelős helyettes államtitkára.

Rettegnek az Álomvölgyiek

Rettegnek az Álomvölgyiek A kormány legújabb, módosított tervei a főváros térségében először meglepték a helyieket, aztán felkavarták az állóvizet. A leghangosabban most a tinnyeiek tiltakoznak, ugyanis jó esélyük van arra, hogy néhány éven belül hatalmas forgalmat kapjanak a nyakukba.Mielőtt még bárki legyintene, hogy az M0-s még véletlenül sem megy Tinnye és a mellette fekvő Álomvölgy felé, jó tudni, hogy az új tervek szerint a nyugati M0-szakasz helyett építendő autóutak kerülőjét errefelé lehet majd levágni.

A Rail Cargo Hungaria unkrán üzlete

A Rail Cargo Hungaria (RHC) részéről évi 3,6 millió tonna áru fuvarozását, a vállalat éves szállításának 12-14 százalékát érintő megállapodás született az ukrán vasútvállalattal - közölte az RHC kedden az MTI-vel.

A Párbeszéd feljelenti Palkovics Lászlót

A Párbeszéd költségvetési csalás és hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mert kétségbe vonja, hogy Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter jogosan vett fel éveken keresztül havi 800 ezer forintos fizetést a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) egyik kutatóintézetétől.

Miskolcon elrendelték a szmogriadót

Miskolcon elrendelték a szmogriadót Miskolcon fokozatosan romlik a levegő minősége, ezért Kriza Ákos polgármester kedd reggel elrendelte a szmogriadó riasztási fokozatát - tájékoztatta a polgármesteri hivatal sajtóosztálya az MTI-t. A közlemény szerint az automata mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentrációja jelentősen, 8-22 százalékkal túllépte a riasztási küszöbértéket, ezért döntött így a polgármester.

Szexképekkel zsarolták

Zsarolás miatt emeltek vádat Keszthelyen egy nyírségi pár ellen, mert egy zalai férfitól több mint egymillió forintot zsaroltak ki azzal fenyegetőzve, hogy nyilvánosságra hozzák az általa küldött szexképeket - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője kedden az MTI-vel.

Tűz miatt kiürítették a római Ciampino repülőteret

Tűz és füstszivárgás miatt kiürítették az induló utasokkal teli Ciampino római repülőteret kedd reggel - közölte az Enac olasz légiforgalmi hatóság. Több ezer utas várakozik reggel 8 óra óta a repülőtér épületei előtti téren.Információk szerint a forgalom talán 12 óra körül indulhat újra. Az érkező gépeket más római repülőterekre irányítják át.

Magyarország és Izrael szoros szövetségesek

Magyarország és Izrael szoros szövetségesek a biztonsági és gazdasági együttműködés tekintetében, és együttműködnek a nemzetközi szervezetekben is - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Jeruzsálemben a közmédiának.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ