RSS Feed

Friss

Trump: nincsenek felvételek

Donald Trump amerikai elnök csütörtökön közölte: nincsenek felvételei a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatójával, James Comeyval folytatott beszélgetéseiről. Az elnök két Twitter-bejegyzésben tette közzé, hogy nem készített és nincs a birtokában mások által készített felvétel sem a James Comeyval folytatott megbeszéléseiről.

Ankara: török és orosz katonák szavatolják a békét

Jelen állás szerint török és orosz katonák állomásoznak majd az északnyugat-szíriai Idlíb tartományra kiterjedő biztonsági övezetben - jelentette be Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő csütörtöki sajtótájékoztatóján Ankarában.

A Dreher új japán tulajdonosa

Elkötelezett a magyar piac mellett az Asahi Group, a Dreher Sörgyárak új japán tulajdonosa - mondta Paolo Lanzarotti, az Asahi Breweries Europe Ltd. vezérigazgatója a vállalat sajtótájékoztatóján csütörtökön, Pilsenben (Plzen), Csehországban.

Zeman és a Brezsnyev-doktrína

Milos Zeman csütörtökön Prágában egy, a cseh nemzeti érdekekről szóló konferencián mondott beszédet, és ebben a volt Szovjetunió egykori vezetője, Leonyid Brzesnyev által megvalósított "korlátozott szuverenitás" doktrínájához hasonlította az Európai Unió "megosztott szuverenitás" politikáját

Moszkva kínai befektetőket keres

Mivel fennáll a veszélye annak, hogy a lehetséges újabb Oroszország elleni szankciók kilépésre kényszeríthetik az európai partnereket a tervezett Északi Áramlat-2 projektből, Moszkva kínai befektetőket keres a fölgázvezetékhez - írta csütörtöki számában a Vedomosztyi című orosz gazdasági napilap.

Moszkva a szíriai gép lelövésének kivizsgálását követeli

Oroszország a nemzetközi jog és az ENSZ-alapokmány tiszteletben tartásának megsértéseként értékeli azt, hogy az Egyesült Államok vezette koalíció június 18-án megsemmisítette a szíriai légierő egy Szu-22-es gépét, és az incidens alapos kivizsgálását követeli - jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő csütörtökön Moszkvában.

Biztonságos közlekedés nyáron

Biztonságos közlekedés nyáron Közös sajtótájékoztatót tartott a Magyar Autóklub és az ORFK-OBB valamint a Continental Hungária Kft. Jövő vasárnapra ugyanis vezetéstechnikai napot szerveztek, ahogy ez már tavaly nagy sikerrel megtörtént. Kiss Csaba rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára elmondta, hogy idén öt Pest megyei városban tartanak ellenőrzést.

Hatmilliárd a komáromi Csillag erődre

A Liget Budapest Projekt keretében hatmilliárd forintos beruházással felújítják a komáromi Csillag erődöt és itt mutatják be a Szépművészeti Múzeum gipsz szobormásolatait. A beruházás alapkövét csütörtökön helyezték el az erőd udvarán.

Pásztón bővít az EGLO

Az EGLO Magyarország Kft. új gyártó- és raktárcsarnokát adták át szerdán Pásztón; a világítástechnikai elemeket gyártó osztrák tulajdonú cég telephelyének bővítése négymilliárd forintos beruházásban valósult meg, a fejlesztést egyedi kormánydöntés alapján 650 millió forinttal támogatta a kormány.

Varga: sikertörténet az e-szja

Egyértelműen sikertörténet a személyi jövedelemadó elektronikus bevallási rendszere - emelte ki a nemzetgazdasági miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten, hozzátéve, hogy két év alatt sikerült a rendszert kifejleszteni és átállni papíralapúról az elektronikus bevallásra.

Leleplezték a Kubala László park "alapkövét"

Ünnepélyesen leleplezték a Kubala Lászlóról, az 1950-es évek világklasszis labdarúgójáról, az FC Barcelona néhai játékosáról elnevezett park "alapkövét" Budapest XIII. kerületében, a Vasas Sport Club Fáy utcai sporttelepe mögött, a Tahi utca és a Rákos-patak közötti területen csütörtökön.

Orbán nem jön haza, Lázár sem bízik a plakáttörvényben

Nem számít váratlan fordulatra vagy sikerre a plakáttörvény pénteki parlamenti szavazásán a Miniszterelnökséget vezető miniszter.Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: készek lettek volna ellenzéki javaslatok befogadására, de "az ellenzék meghátrált".

Huawei: 2020-ban indul az 5G

Huawei: 2020-ban indul az 5G 2020-ra beindulhatnak az első kereskedelmi 5G hálózatok, az ötödik generációs mobilhálózatok kutatás-fejlesztési, szabványosítási, és kivitelezési folyamata jóval rövidebb időt vesz igénybe, mint a 3G vagy a 4G bevezetése - mondta Vörös Zsolt, a Huawei Technologies Hungary vezeték nélküli hálózatok fejlesztéséért felelős igazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Tusk - Még nincs lefutva a Brexit

Elméletileg még visszafordítható lehet az Egyesült Királyság kiválási folyamata az Európai Unióból, annak ellenére, hogy a héten megkezdődtek a kilépési tárgyalások - jelentette ki Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke csütörtökön Brüsszelben.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ