RSS Feed

Friss

Gálaestet tart a Szülők Háza Alapítvány

Gálaestet tart a Szülők Háza Alapítvány A Szülők Háza Alapítvány december 4-én egy Gálaest keretében ünnepli az állami gondoskodásban élő gyerekek élethelyzetének javítását célzó Tegyél jót! program indulásának egyéves évfordulóját.Egy évvel ezelőtt pont ezen a napon látogattak el először önkéntes csapatukkal a szátoki Margaréta Gyermekotthon kis lakóihoz, hogy felejthetetlenné tegyék az ott élő gyerekek karácsonyát.

Tovább tart a kőolaj drágulása

A keddi drágulás után szerdán reggel folytatódott a kőolaj árának emelkedése a nemzetközi piacokon. A kőolaj árát az a várakozás hajtja fel, hogy a délután nyilvánosságra kerülő adatok az amerikai olajtartalék csökkenését jelzik majd. Ebből pedig arra lehet következtetni, hogy nő az olaj iránti kereslet, ami pedig a gazdaság élénkülésének egyik jelzője.

Kőszárhegyen jól mennek a dolgok

Simon István egyéni vállalkozó 751,5 millió forint értékű, kapacitásnövelő beruházásba kezdett a Fejér megyei Kőszárhegyen lévő fröccsöntő gyárában, amelyhez 338,18 milliós vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

Kábítószer-kereskedőket fogott el a rendőrség

Kábítószer-kereskedőket fogott el a rendőrség, S. Gergő és négy társa ellen kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt folytatnak nyomozást. A férfiakat őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra.

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkentette bruttó 8 forinttal a benzin, és bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Uber-közlés: 57 millió ügyfél adatait nyúlták le a hackerek

Uber-közlés: 57 millió ügyfél adatait nyúlták le a hackerek Az Uber globális személyszállító vállalat csak kedden közölte, hogy tavaly 57 millió ügyfél adatait ellopták tőle hackerek. Az adatlopás áldozatai között volt az Uber 600 ezer amerikai sofőrje is. A hackerek neveket, email-címeket, telefonszámokat loptak el, és eltulajdonították a sofőrök jogosítványainak adatait is. A cég már tavaly felfedezte az adatlopást, de nem értesítette róla sem az érintetteket, sem a felügyeleti szervet.

Elhunyt Stadler József vállalkozó

Hatvanhat éves korában, kedden elhunyt Stadler József vállalkozó - erősítette meg szülőfaluja, Akasztó polgármestere, Suhajda Antal az MTI-nek.

Handó: komoly jelentősége van, hogy ki lesz bírósági elnök

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke szerint az időszerű ítélkezés és a bírósági munkakörülmények szempontjából komoly jelentősége van annak, egy pályázat után kit neveznek ki a törvényszék, ítélőtábla elnökének; Handó Tünde erről az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtt beszélt keddi, az elmúlt évről készített beszámolója meghallgatásán.

Diákokat bántalmazott a tanár: felfüggesztett börtön

Egy év öt hónap, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint másfél évre eltiltotta a pedagógusi foglalkozástól a Kaposvári Járásbíróság kedden jogerősen azt a tanárt, aki bántalmazta diákjait egy Kaposvárhoz közeli település általános iskolájában.

Eltemették Balla Demeter fotóművészt

"Messziről jöttél, sokat láttál és a fényképeiddel sok mindent megmutatsz, talán még a mindennél is többet" - búcsúzott személyes hangú beszédében Kincses Károly fotótörténész a november elején elhunyt Balla Demeter fotográfustól, akit kedden temettek el a Farkasréti Temetőben.

Az EU szálljon szembe Lengyelországgal és Magyarországgal

Az EU szálljon szembe Lengyelországgal és Magyarországgal Az EU-nak szembe kell szállnia Lengyelországgal és Magyarországgal, mert a nemrégiben elfogadott lengyel civil törvény túltesz még a magyarországi szabályozáson is - írja az EUObserver brüsszeli hírportál véleményrovatában megjelent cikkében Goran Buldioski, az Európai Nyílt Társadalom Kezdeményezés igazgatója. Buldioski szerint a magyarok és a lengyelek úgy érezhetik, kormányaik megakadályozzák őket abban, hogy véleményüket szabadon kifejezzék a civil szervezeteken keresztül.

Újabb történelmi mélyponton a román lej

Újabb történelmi mélypontra került kedden a román lej az euróval szemben, miután a Román Nemzeti Bank (BNR) egy euró árát 4,6551 lejben állapította meg.

NGM: közös érdek a munkahelyek biztonsága

A munkavállalók biztonságos foglalkoztatása, az emberi élet, a testi épség és az egészség a társadalom és a nemzetgazdaság egyik legfontosabb érdeke, egyben a munkáltató alapvető kötelessége - hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkára kedden egy békéscsabai munkavédelmi konferencián a minisztérium közleménye szerint.

Tableteket tesztelnek a légimentők

Negyven táblagépet szerzett be a Magyar Légimentő Nonprofit Kft., így elkezdhető a papíralapú dokumentáció kiváltása a légimentő-bázisokon - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ