RSS Feed

Életmód

Túlélőcsomag infarktus után

Túlélőcsomag infarktus után Magyarországon évente 20-25 ezer ember hal meg hirtelen keringésleállás következtében. Ennek hátterében a leggyakrabban szívinfarktus áll. Bár az infarktusos betegek nem mindegyike hal meg azonnal, ha nem állna rendelkezésre mindenki számára a legmodernebb infarktus ellátás, az évi 30-35 ezer szívinfarktusos betegek több, mint felét elveszítenénk az első évben.

Jut exportra is magyar gomba

Jut exportra is magyar gomba A magyarországi gombatermesztés a 2008-as 18 ezer tonnáról csaknem 30 ezer tonnára nőtt 2016-ra; a megtermelt gomba 90 százaléka csiperke, 7-8 százaléka laskagomba, ezek csaknem 60 százaléka exportra megy - tájékoztatta az MTI-t a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hétfőn.

Magyar világszám a legújabb édesítőszer

Magyar világszám a legújabb édesítőszer Almacukor. Ez lehet az egészséges étkezés új trendi terméke. Közel egy évtizedes kutatómunka után sikerült elkészíteni az almából kivont édesítőt, az almacukrot, mely természetes alapanyagból készült, alacsony a glikémiás indexe, nem utolsó sorban pedig kellemes ízélményt nyújt.

Az ALDI beszáll az utazási piacba

Az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. bejelentette, hogy az ALDI Dél több országához hasonlóan Magyarországon is utazással és szállással bővíti kínálatát. Az ALDI Utazás márkanév alatt induló szolgáltatásban az ALDI Közép-Európa legnagyobb beutaztató ügynökségének, az Eurotours Internationalnek termékeit kínálja a magyar piacon.

Játék a kertben, veszélyekkel

Játék a kertben, veszélyekkel Tavasztól október közepéig megpróbálunk minél többet a szabadban lenni a gyermekekkel, ha lehetőségünk van rá kertben, parkban vagy a természetben. Érdemes azonban tudni, hogy időnként veszéllyel is járhat, ha bőrünk az egyes növényekkel közvetlenül találkozik.

Mobilapplikációval a Sportarénában

Mobilapplikációval a Sportarénában Egyedülálló fejlesztést jelentett be a Papp László Budapest Sportaréna és a Mastercard: teljesen megújult az Aréna beléptetőrendszere, amely QR kód mellett már NFC képes jegykezelésre is alkalmas.

Frankó frankfurti kocsik

Frankó frankfurti kocsik Németország közlekedési, pénzügyi központjában csütörtökön Angela Merkel nyitotta meg az őszi Nemzetközi Autókiállítást (IAA 2017). Emitt egy - a budavári, szeptemberi borünnepen is kiállított - nyúlának Audi A8-as, amott a hatodik generációs Volkswagen Polo és az új Ford Focus tündököl.

Őszi edzés a melegben

Őszi edzés a melegben Bár már ősziesre fordult az idő, mégsem kell lemondanunk a jóleső melegről, sőt, annak pozitív hatásait az edzéseink során is kihasználhatjuk. Bár az intenzív mozgás közben egyébként is melegünk van, és izzadunk, ezt fokozhatjuk, ha olyan helyre megyünk edzeni, ahol direkt jól befűtenek.

Somlói Juhfark Ünnep az elmúlt évtized legjobb évjárataival

Somlói Juhfark Ünnep az elmúlt évtized legjobb évjárataival Az elmúlt tíz év legjobb évjáratainak borain keresztül mutatja be Somló emblematikus szőlőfajtája, a juhfark lehetőségeit a Somlói Juhfark Ünnep szeptember 23-án Somlójenőn.

Okosabbak a farkasok a kutyáknál?

Okosabbak a farkasok a kutyáknál? Jobban értik az ok-okozati összefüggést a farkasok, mint a kutyák - állapította meg az osztrák Farkaskutató Központ új tanulmánya.

Európai Polgár Díjjal tüntették ki Széll Tamást

Európai Polgár Díjjal tüntették ki Széll Tamást Európai Polgár Díjjal tüntették ki Széll Tamást; az idei Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjének negyedik helyén végző séf pénteken Budapesten vehette át az Európai Parlament (EP) által alapított elismerést. Lévai Anikó, a Magyar Konyha szerkesztőbizottságának elnöke laudációjában Széll Tamást Magyarország első számú séfjének nevezte.

A Budaörsi Állatmenhely kutyáin segítettek

A Budaörsi Állatmenhely kutyáin segítettek Önkéntesként látogattak el az MSD dolgozói a Budaörsi Állatmenhelyre, ahol a telephely épületein végeztek felújítási munkálatokat. Az önkéntes nap keretében a vállalat az ottlakó kutyákról is gondoskodott: a külső parazitáktól való védelem érdekében élősködők elleni készítményt is adományozott a telephely lakóinak.

Telelnek a jeladós fehér gólyák

Telelnek a jeladós fehér gólyák Megérkezett a Száhel-övezetbe a magyar jeladós fehér gólyák (Ciconia ciconia) többsége, de a Nílus-völgyet elhagyva már nehezen követhetők nyomon a GSM-hálózat lefedetlensége miatt - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület programkoordinátora.

Harcsafilé diós morzsában almás röszti burgonyával

Harcsafilé diós morzsában almás röszti burgonyával Minden séf, jó szakács igyekszik az adott évszak terméseiből összeállítani valami különlegességet. Kleman István egy hosszú nevű, bonyolultnak tűnő, de mint látni fogják, nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető étellel jelentkezett.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ