RSS Feed

Életmód

Megint nem leszünk SZER-telenül

Megint nem leszünk SZER-telenül Az USA kormányzata tervezi, hogy újra indítja illetve finanszírozni fogja a Szabad Európa Rádió magyar adását. (24.hu). A amerikai kormányzat elégedetlen a magyar sajtó helyzetével, így egy független adóval szeretné erősíteni a média palettát Magyarországon.

Százéves a budapesti Palatinus strand

Százéves a budapesti Palatinus strand Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli a fővárosi Palatinus strand - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Irány a nyári kert!

Irány a nyári kert! Nehezen érkezett meg az igazi nyár, de most már viszont úgy tűnik, megállíthatatlanul itt van. Készülhetünk a strandra, élvezhetjük a nyári napokat, amennyire csak lehet. A kánikula azonban nem csak felhőtlen örömökkel, hanem odafigyeléssel is jár, hiszen fokozottan vigyáznunk kell magunk és szeretteink egészségére is.

Szerettem húsz évesnek lenni

Szerettem húsz évesnek lenni Íme, néhány személyes gondolat arról, hogy szerettem húsz évesnek lenni. Szép, napbarnított, hamvas arcom volt, és szőke hajam, villogó kék szemmel párosítva. Álomszép csajom is volt hozzá.

Egy bankkártyányi műanyagot eszünk meg hetente

Egy bankkártyányi műanyagot eszünk meg hetente A WWF és partnerei ma publikált tanulmánya szerint az emberek a táplálékkal átlagosan körülbelül 5 gramm műanyagot fogyasztanak hetente, ami egy bankkártya súlyának felel meg. A mikroműanyagok emberi egészségre gyakorolt hatásáról még nem sokat tudunk, a WWF szerint azonban a természet és saját védelmünk érdekében meg kell állítani a műanyagáradatot.

Military Hétvége a Víztorony Parkban

Military Hétvége  a Víztorony Parkban Június 22-23-án egy teljes hétvégét szentelnek a katonai hagyományőrzés bemutatására a Vasúttörténeti Park melletti Víztroronyparkban, ahol a CAMP-csapatok hagyományőrzőinek bemutatójától, az eredeti II. világháborús eszközökön, járműveken át akár harckocsin is utazhatnak az érdeklődők

A szúnyogcsípés kutyára és emberre is veszélyes

A szúnyogcsípés kutyára és emberre is veszélyes Jó, ha tudjuk, hogy számolnunk kell egy új betegség kórokozójával, amelyet a fertőzött lepkeszúnyogok terjesztenek és, amely eddig csak a mediterrán régióban fordult elő. A leishmaniasis a kutyákra nézve halálos kimenetelű is lehet, akárcsak a szívférgesség. Ezek a betegségek ugyanakkor az emberre sem veszélytelenek.

Keresik a magyar hímzés követeit

Keresik a magyar hímzés követeit A Magyarok Európában Egyesület „Hímezz magyarra!” felhívással ír ki pályázatot, melyre bárki jelentkezhet, aki a magyar hímzés követeként terjesztené a hazai néphagyományokat szerte a világon.

Egészséges életmóddal a diabétesz ellen

Egészséges életmóddal a diabétesz ellen Mozgásszegény életmód, egészségtelen táplálkozás, stresszes életvitel, genetika és még hosszan sorolhatnánk azon tényezők sorát, amelyek hozzájárulhatnak a cukorbetegség kialakulásához.

Dr. Csernus arról, hogy egy életünk van

Dr. Csernus arról, hogy egy életünk van Megjelent dr Csernus Imre új könyve Egy életed van címmel. (divany.hu) A doki stílust és hangnemet váltott. Elhagyta a nagyváros lüktető, zsúfolt, agresszív közegét és élvezi a lelassult és békés nyugalmat. Talán csak a fehér ing maradt, a külseje is megváltozott, kicsit pocakosabb lett.

Stuttgart, Genf, Frankfurt - autómánia

   Stuttgart, Genf, Frankfurt - autómánia Van még három hónap, amíg 2019 koraőszén ismét százezrek tolonganak majd a frankfurti szakvásáron. Lássuk milyen típusok bukkannak fel a kereskedőknél e napokban? Például az Év autója díjra jelőlt, Kecskeméten is gyártott, A-osztálybeli Merci új szedánja.

Az ezredforduló négykerekű sztárjai

Az ezredforduló négykerekű sztárjai A 21. század küszöbén búcsúztattuk a jó öreg, sportos Ford Escortot, melynek utódtípusát Focusra keresztelték át. Ez a modern modell rögvest el is nyerte az Év autója 1999-es elismerést. A kategóriatárs Opel Astra lett az ezüstérmes (a Kadett örököseként).

Zöldbe öltözött az ország

Zöldbe öltözött az ország A Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódva a fenntarthatóság és a környezetvédelem problémájára hívták fel a figyelmet a „Zölden Jobb!” mozgalom sztár résztvevői. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) által életre hívott „Zölden Jobb!” mozgalomhoz idén csatlakozott Gálvölgyi János, Till Attila, Szakács Gergő, a Liu testvérek, és mint fő támogató, Puskás Peti is

Így neveld a felnőtteket!

Így neveld a felnőtteket! A gyerekek tudják, hogyan óvjuk meg környezetünket: Így neveld a felnőtteket! címmel rajzpályázatot hirdetnek a Budapesti Víz Világtalálkozó 2019 alkalmából.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ