RSS Feed

Életmód

A kutyatartás csökkentheti a halálozás kockázatát

A kutyatartás csökkentheti a halálozás kockázatát A kutyatulajdonosok körében alacsonyabb volt a szív- és érrendszeri betegségek, valamint egyéb tényezők okozta halálozások kockázata, mint a kutyátlanoknál egy 12 évet felölelő svédországi vizsgálat során, amelynek eredményeiről a Scientific Report című folyóiratban számoltak be a kutatók.

A Virágos Magyarország fődíjai

A Virágos Magyarország fődíjai Több mint 300 település közül Veszprém és Lajoskomárom nyerte el az idén a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját, így ők képviselik Magyarországot jövőre az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az Entente Florale Europe megmérettetésen.

Új gén egy ritka betegség hátterében

Új gén egy ritka betegség hátterében Több mint kétévnyi kutatómunkával sikerült azonosítani azt a gént, amely felelős lehet egy igen szerteágazó idegrendszeri tüneteket eredményező, eddig tisztázatlan genetikai hátterű ritka neurológiai betegség kialakulásában

Dísznövény lehet az év gyümölcse

Dísznövény lehet az év gyümölcse Superfood és dísznövény is egyszerre a fekete berkenye, hazánk egyik legegészségesebb gyümölcse, amelyet idén megszavazhatunk az év gyümölcsének.

Tök jó receptajánlat

Tök jó receptajánlat Az ősz adja a legtöbb vitaminban, ásványi anyagban gazdag élelmiszeralapokat, mint például a sütőtök. Egészséges, ízletes, finom és sokoldalúan felhasználható, itt van például egy remek sütőtökös recept.

2018-as garázs varázs

2018-as garázs varázs A Japan Automobile Manufacturers Association szervezésében 45. alkalommal megszervezett őszi Tokyo Motor Show standjait idén is százezrek keresték fel. Lehet, hogy néhány látogató négykerekű karácsonyi ajándékra is bukkant?

Elba-parti kontroll

Elba-parti kontroll Észak-Németországban - addig is amíg előkerülnek a téli gumik - a közlekedési lámpák környékén ellenőrizték a hamburgi zsaruk a forgalom résztvevőit. A kontrollált 375 járművezető több, mint felénél találtak szabálytalanságot az egyenruhások.

Ázsiáig terjed a magyar akác

Ázsiáig terjed a magyar akác A klímaváltozással járó elsivatagosodás elleni küzdelemben segít a magyar akác Ázsia több országában. Dél-Koreában és Kínában jó talajmegkötő képessége mellett a rendkívül magas fűtőértéke, a bútor- és faiparban való hasznosítása, és a méhészetben betöltött szerepe miatt is kelendő.

Budapest Napja: együtt a város

Budapest Napja: együtt a város Rengeteg játékkal, zenével és ünnepi meglepetésekkel vár mindenkit Budapest születésnapján, Pest, Buda és Óbuda egyesítésének alkalmából a Fővárosi Önkormányzat és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., egy hamisítatlan, ingyenes családi napra, november 19-én, vasárnap napkeltétől napnyugtáig, a Bálnába.

​A felnőttek 60 százaléka túlsúlyos

​A felnőttek 60 százaléka túlsúlyos A felnőttek körülbelül 60 százaléka túlsúlyos, gyermekeknél 20 százalék ez az arány az országban - mondta Kovács Viktória, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet táplálkozástudományi szakreferense kedden az M1 aktuális csatornán.

2018 - divat marad a motorozás

2018 - divat marad a motorozás Közeleg a tél - Európában polgárok millió ponyvázzák le, avagy tolják garázsba imádott mocijukat. Németországban e téren is a hazai modellek a legnépszerűbbek. Persze nem az MZ-ek! 2017-ben már sok ezer BMW R 1200 GS típus talált gazdára az EU legmotorizáltabb tagállamában.

A city-dzsungel kedvencei

 A city-dzsungel kedvencei Londontól Budapestig komoly gondot jelent a parkolóhely hiánya. A másik probléma, hogy az egyre méretesebb modellek nem passzolnak a szűk utcákhoz, régi garázsokhoz. Ráadásul az üzemanyagzabáló súlyos verdák a közutakat is gyorsabban tönkreteszik.

Ma indul a Fiatal Vállalkozók Hete

Ma indul a Fiatal Vállalkozók Hete A Budapesti Vállalkozók Napjával vette kezdetét hétfőn a jubileumi, tizedik Fiatal Vállalkozók Hete. A 18 és 40 év közötti fiatalokat megszólító ingyenes rendezvényen várhatóan idén is közel tízezren vesznek majd részt. Országszerte 10 helyszínen várják az érdeklődőket.

50. Motor Show

50. Motor Show A december 2-án kezdődő "Essen Motor Show" megkönnyítheti a karácsonyi ajándékvadászatot. Emitt AMG és Brabus tuningolású csoda Mercik, amott vadított Audik, BMW-k és Porschék ejtik majd ámulatba a nyugatnémet település lakóit és vendégeit.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ