RSS Feed

Életmód

Mesterséges intelligencia figyeli a méheket

Mesterséges intelligencia figyeli a méheket Az Oracle és a World Bee Project úttörő megközelítéssel vizsgálják a méhpopulációk hanyatlásának okait, illetve igyekszenek elősegíteni a világ legfontosabb beporzó állatainak fennmaradását. Mostantól a méheket is mesterséges intelligencia figyeli

Megy busz Parndorfba is

Megy busz Parndorfba is November 6-tól új távolsági buszos összeköttetést biztosít Parndorfba a FlixBus. Budapestről a hét minden napján indulnak zöld buszok, az utasok közvetlenül a helyi Designer Outletbe érkeznek.

Osztrák Classic Expo

Osztrák Classic Expo Így a tél közeledtével lassan garázsokba kerülnek a féltve örzött/használt veterán járművek. Aki nosztalgiázni akar, netán négykerekű karácsonyi ajándékot keres, annak jó programm lehet az október 19-én nyíló ausztriai, nemzetközi oldtimer mustra.

Smart a sztár

Smart a sztár Az Európai Unió legmotorizáltabb tagállamában 2018-ban már több, mint 2 millió új gépjárművet helyzetek üzembe. Opelből, Porsche-ból az NSZK-ban kevesebbet vásároltak a polgárok/cégek, mint a korábbi időszakban.

Dánia: VW kontra Peugeot

Dánia: VW kontra Peugeot A minap megözvegyült II. Margit királynő birodalmában - a környezetvédők szomorúságára - 2018-ban is hetente bő 4 ezer új gépkocsit helyeznek üzembe a polgárok/cégek. A dán piac főszereplője a Volkswagen.

Hamburg: balkáni bukta

Hamburg: balkáni bukta Észak-Németországban az éjszaka járőröző zsaruk leintettek egy autót. Az októberi közlekedési kontroll telitalálatnak bizonyult, mert a Renaultban két körözött külföldi akadt horogra. Egy további - egyelőre ismeretlen - személynek sikerült kiugrania a kocsiból és elmenekülnie.

Először adták át az Arany Bot Díjat

Először adták át az Arany Bot Díjat A Fehér Bot Napján, a látássérültek nemzetközi világnapján adták át az első Arany Bot Díjat négy kategóriában. A Bízz Vakon! Közhasznú Egyesület a díjjal szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy felismerjük, vak és látássérült társainknak akár egy apró gesztus is lehet hatalmas segítség. A zsűriben a Buláke és a Lions Club képviselői, illetve közéleti személyiségek is helyet fo

Csavarzár a borospalackon: jó vagy rossz?

Csavarzár a borospalackon: jó vagy rossz? A borkedvelők néhány éve még vonakodtak a csavarzáras boroktól, idővel azonban megszokták, sőt, meg is szerették ezt a palackzárási technikát. Ma már egyre több prémium és csúcskategóriás borra jellemző a csavarzáras megoldás, melynek számos előnye van.

Viszlát pánikroham!

Viszlát pánikroham! A pánikroham egyre több és több ember mindennapjait keseríti meg, ám szerencsére már számos hatékony megoldás létezik a szorongás és az ezzel járó kellemetlen rohamok leküzdésére. Lássunk 7 szuper módszert, melyek már sokakon segítettek!

A WAMP visszatér a Millenárisra

A WAMP visszatér a Millenárisra A WAMP októberben visszatér a Millenárisra, és az idén 15 éves Design Hét Budapest programjaként kezdi meg az őszi-téli szezonját. Ezen az alkalmon a vásár elsősorban a designerek közötti együttműködésekre, közös kollekciókra, tervezőpárosokra és alkotócsoportokra fókuszál oktatási- és szakmai szervezetek bevonásával.

Kampány a mézfogyasztás ösztönzésére

Kampány a mézfogyasztás ösztönzésére Kampány indul a belföldi mézfogyasztás ösztönzésére, ami az évente megtermelt 20 ezer tonnából jelenleg csupán 7 ezer tonna, egy főre számítva mintegy 70 dekagramm - mondta Nagy István agrárminiszter sajtótájékoztatón Budapesten.

Brüsszelben tanácskoznak a dohánytermelők

Brüsszelben tanácskoznak a dohánytermelők A közös agrárpolitika (KAP) reformjainak lehetőségei, a dohányágazat foglalkoztatási és fogyasztási kérdései, valamint a dohánypiac szabályozási keretei szerepelnek az Európai Dohánytermesztők Szövetségének (Unitab) hétfőn kezdődött 36. kongresszusán Brüsszelben.

Bánjunk jól a szívünkkel!

Bánjunk jól a szívünkkel! A tavalyihoz hasonlóan idén is rengetegen jöttek ingyenes szűrést és tanácsadást kérni a Magyar Kardiológusok Társaságának Szívünk Napja rendezvényére. Több ezren tanulhattak meg „bánni” a szívükkel, hogy az ismeretek segítségével tragédiákat előzhessenek meg.

Te mit tennél, ha medvét látnál?

Te mit tennél, ha medvét látnál? Az utóbbi időkben gyakoribbá váltak a medveészlelések hazánk területén. Bár ez alapvetően jót jelent, mindannyiunk közös érdeke, hogy elkerüljük a közvetlen találkozásokat, és néhány apró praktikával minimalizáljuk a konfliktusokat az együttélés érdekében.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ