RSS Feed

Életmód

A hosszú hétvégék áldásai

A hosszú hétvégék áldásai A mostani négynapos hétvégén a szálláshelyek bevétele egy átlagos hétvége 4,5-szeresét is elérheti, és másfélszerese lehet a tavalyinak, amikor a május elsejei hétvége csak három napos volt - közölte a Szállás.hu. A legnépszerűbb belföldi úti cél Eger és Gyula lett, a főváros a harmadik.

Kincskeresés az erdőkben: indul a gombaszezon

Kincskeresés az erdőkben: indul a gombaszezon Csapadékos, de meleg időjárás vár ránk a következő egy-két hétben magas páratartalommal, ami tökéletes körülményeket teremt a gombák számára. A profik mellett amatőrök tömege is elindul ilyenkor az erdők ízletes kincseit gyűjteni. Ezért megosztunk néhány hasznos tanácsot, hiszen a gomba nem játék!

A családorvosok és a kardiológia

A családorvosok és a kardiológia Megelőzni, időben észrevenni, gondozni – ezek a szívbetegek túlélésének legfőbb segítői, amiben a családorvosoknak jelentős szerepe van. Évente Magyarországon negyvenezer embert veszítünk el szív- és érrendszeri megbetegedésben.

Kihívás a felhőben tárolt adatok védelme

Kihívás a felhőben tárolt adatok védelme A meglévő biztonsági szabályozások ellenére tízből nyolc szervezet aggódik a munkavállalói együttműködés miatt. Tízből négy vállalat számára pedig kifejezetten nagy kihívást jelent a kiberbiztonsági incidensek észlelése és azok kezelése a felhőben.

Csippanással a horvát autópályákon

Csippanással a horvát autópályákon Idén várhatóan 600 ezer magyar tölti nyaralását Horvátországban, többségük autópályán jut majd el a célállomásra, rájuk a kapus rendszer miatt hosszas sorban állás és nem várt „extra” költségek várhatnak.

Szekszárdon ültetik el a maribori öreg szőlő oltványát

Szekszárdon ültetik el a maribori öreg szőlő oltványát Szekszárdon, a római katolikus plébánia udvarán ültetik el vasárnap a világ legősibb szőlőjeként számon tartott maribori tőke egy oltványát, amelyet a szlovén parlament elnöke adományozott Kövér László magyar házelnöknek. Az ünnepségen jelen lesz Robert Kokalj, a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövete is.

Rekordáron keltek el a Grand Tokaj Zrt. muzeális borai

Rekordáron keltek el a Grand Tokaj Zrt. muzeális aszúi a Tokaji Borlovagrend hatodik alkalommal megrendezett Nagy Tokaji Borárverésén, szombaton Tokajban. Az árverésen 24 pincészet 39 borát kínálták, az összesített leütési érték közel húszmillió forint volt.

Magyar űrkutató kiállítása az Óbudai Egyetemen

Magyar űrkutató kiállítása az Óbudai Egyetemen Bejczy Antal, a NASA Jet Propulsion Laboratory magyar származású vezető kutatója az Óbudai Egyetem díszdoktoraként még életében felajánlotta egyedülálló, különleges hagyatéka egy részét az intézménynek kiállítási célból, valamint nevét adta az egyetemen működő robottechnikai központhoz.

Föld Napja az állatvédőkkel

Föld Napja az állatvédőkkel Április 22. a Föld Napja. Környezetünk és a természet az emberi társadalom környezetkezelése miatt súlyos terheket kényszerül cipelni. Élőhelyünk védelme mindannyiunk közös ügye. Az Orpheus Állatvédő Egyesület a Föld Napi rendezvényeket 2018-ban is szerte az országban méltóképpen megünnepelte.

Lejárt a téli kozmetikumok ideje

Lejárt a téli kozmetikumok ideje A téli hideg, szeles időjárás után bőrünk dupla figyelmet érdemel, a tavasz kezdetén nagyobb figyelmet kell szentelnünk az arcápolásra, a hidratálásra, a felfrissülésre. Az időjárás változás következtében azonban bőrünk máshogy reagál majd a hidratáló krémekre, mint azt megszoktuk.

Együttes erő: mozgás és táplálkozás

Együttes erő: mozgás és táplálkozás A márciusi zord, kiszámíthatatlan időjárás után áprilistól egyre melegebbek és hosszabbak a napok, és egyre több friss, hazai gyümölcs és zöldség közt válogathatunk, így ilyenkor minden adott ahhoz, hogy az újévkor megfogadott életmódváltásnak nekifussunk.

Európa: négykerekű kedvencek

Európa: négykerekű kedvencek Az Év autója címet a Volvo XC40-esnek ítélte 2018-ban a nemzetközi zsűri. Az öreg kontinensen tavaly is az európai típusok fogytak a legjobban az kereskedőknél. A bajnok a Volkswagen Golf/Jetta páros. A német verdák mellett - az idén alapításának 120. évfordulóját ünneplő - Renault gyár Clio-i voltak a legkelendőbbek.

Felgyorsultak a környezeti változások

Felgyorsultak a környezeti változások Az elmúlt időszakban felgyorsultak a környezetet érintő változások - hangoztatták szakértők az M1 aktuális csatorna műsorfolyamában vasárnap, a Föld napján. Mika János éghajlatkutató azt mondta: a változások felgyorsultak, az azokhoz való alkalmazkodás viszont lassú folyamat. A kutató a legnagyobb környezeti problémaként a biodiverzitás elvesztését nevezte, hiszen a kihalt fajokat már nem lehet megmenteni.

Brexit: nem fogynak az új autók

Brexit: nem fogynak az új autók Németországban 2018-ban már több, mint egy millió friss verda kelt el - igaz csak kétötöd részben magánjárműként. A múlt évi 2,7 százalékos forgalom növekedést idén szeretnék túlszárnyalni a szalonok. Bezzeg Nagy-Britanniában panaszkodnak a kereskedők.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ