RSS Feed

Életmód

West-Berlin: 40 éve nyílt meg az ICC

West-Berlin: 40 éve nyílt meg az ICC A nyugat-berlini vásárvárosban 1970 és 1979 között kialakított gigantikus Nemzetközi Kongresszusi Központ (Internationales Congress Centrum/ICC Berlin und Messehalle) a hozzákapcsolódó úthálózattal, parkolóhelyekkel a második világháború utáni korszak egyik legnagyobb szabású német építkezése volt.

2019: a Lada él!

 2019: a Lada él! A Föld legnagyobb területű államában Vlagyimir Putyin marad az orosz elnök – 2024-ig! A nyújtott karosszériás, páncélozott fekete Merci limuzin 65 esztendős utasa maga is szeret autót vezetni, s bizonyára örömmel értesült arról, hogy a Lada Hungary Kft. tavaly közel 900 „Zsigát” értékesített Magyarországon.

Föld Alatti Futás Kőbányán

Föld Alatti Futás Kőbányán Február 23-án ismét sor kerül a hagyományos Föld Alatti Futásra, ahol rekordszámú nevező áll rajthoz a Rottenbiller Parkban, hogy részese legyen az kőbányai ufóinváziónak. A tematika szerint ufók főhadiszállása lesz a pincerendszer, a többi meglepetésre viszont szombatig várni kell.....

A pécsi mamut

A pécsi mamut A 90 évvel ezelőtt feltárt pécsbányai mamutleletek fellelhető preparátumaiból és a jégkorszak állatainak ősmaradványaiból nyílik kiállítás március elsején a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) természettörténeti osztályán - tájékoztatta a közgyűjtemény pénteken az MTI-t.

Örömúszás: a fogyatékossággal élők integrált sportolása

Örömúszás: a fogyatékossággal élők integrált sportolása A Mozdulj! Közhasznú Egyesület 6. alkalommal rendezi meg Örömúszás című programját, ahol a két legfontosabb cél: a közös sportolás élménye és az integráció, ugyanis az eseményen fogyatékossággal élők és épek úszhatnak együtt. Az eddigiektől eltérően ezúttal a társrendező MOM Sport biztosítja a helyszínt, mely a szervezők reményei szerint egy hosszútávú együttműködés első állomása.

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt

Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt A DUE Médiahálózat és az ORFK bűnmegelőzési vetélkedővel, játékos formában hívja fel a figyelmet a korosztályt érintő fenyegetettségre és a megoldási lehetőségekre.

Növekszik a melanómás megbetegedések száma

Növekszik a melanómás megbetegedések száma Növekszik a melanómás megbetegedések száma, ezért érdemes minden évben szakemberrel is ellenőriztetni az anyajegyeket - közlte a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika bőrgyógyász szakorvosa csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Dinamikusan nőtt a konferenciaturizmus

Dinamikusan nőtt a konferenciaturizmus Magyarországon 2018-ban összesen 4816 konferenciát rendeztek, ami 13 százalékkal több az előző évinél - derül ki a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kongresszusi irodájának 2018-as jelentéséből. A legtöbb nemzetközi szervezésű konferenciának továbbra is Budapest a helyszíne Magyarországon: a fővárosban rendezték meg a konferenciák majdnem 80 százalékát.

Magyar szívgyógyászoktól (is) tanul a világ

Magyar szívgyógyászoktól (is) tanul a világ Most épp Sri-Lanka, India, Moszkva az egyik kardiológus csoport 10 napos oktatási útja. De évente több ilyen körút van, több csapat részvételével, lényegében az egész világot bejárják a magyar szakemberek, hogy átadják mindazt, amit a rengeteg tapasztalatukból, saját innovációikból, illetve szaktudásukból az itthoni szívbetegekért kamatoztatnak.

Négyajtós koreai kupé

Négyajtós koreai kupé Az elmúlt esztendőkben számos autógyár - az Auditól a Porschéig - rukkolt elő tágas, ám sportos típusokkal. A trendre Ázsiában is felfigyeltek: megszületett a Hyundai i30 Fastback N típus, mely a 2017-ben debütált rokon modell csapott hátú verziója.

Országos allergia rizikótérképre lenne szükség

Országos allergia rizikótérképre lenne szükség Országos allergia rizikótérképre lenne szükség, mert annak segítségével hatékonyabban lehetne szervezni az ellátást és a pollencsökkentést - közölte Nékám Kristóf allergológus szombaton az M1 aktuális csatornán. A szakember kiemelte, ez társadalmi szinten is nagy előrelépés lenne.

Négykerekű olasz „lándzsa”

Négykerekű olasz „lándzsa” Abban nincs semmi meglepő, hogy a jóléti, alpesi mini köztársaságban 2019 elején is a "nagy szomszédok" autói a legkelendőbbek. A német VW, Mercedes, BMW és Audi szerte a világban keresett márkák. Most lássuk, hogy mely modellek kereskedői vannak bajban!?

Az EU két környezetvédelmi kezdeményezést támogat

Az EU két környezetvédelmi kezdeményezést támogat Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, körforgásos gazdaságra való európai átállás elősegítése érdekében az unió LIFE programjának új finanszírozási forrásai több mint 3,2 milliárd euró összegű kiegészítő támogatásban részesítik tíz tagállam környezetvédelmi és éghajlat-politikai projektjeit, köztük két magyar kezdeményezést.

Perecablakos ős-Saab

 Perecablakos ős-Saab Tavaly a Volvo XC 40-es (képünkön) lett az „Év autója”. Addig is, amíg a genfi szalonban a tavasszal kiderül, hogy mely modellnek ítéli 2019-ben a nemzetközi zsűri a rangos „Car of the Year” díjat Európában, vessünk egy pillantást a skandináv járműipar dicső múltjára!

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ