RSS Feed

Életmód

Kevés Lada és Maserati fogy

Kevés Lada és Maserati fogy A német autósok 61 százaléka „Made in/by Germany” modell mellett döntött 2019-ben. A szalonok forgalma mintegy 5 százalékkal növekedett az előző tizenkét hónaphoz képest. A belföldi márkák közül a Volkswagen fogyott a legjobban. De, a Merci is divatos!

20 szakma, ami idén tanulható utoljára

20 szakma, ami idén tanulható utoljára Az idén életbe lépő új Országos Képzési Jegyzékben jelentősen lecsökkent a választható szakmák száma, a korábbi 760 OKJ szakmából kevesebb, mint 200 maradt. Több népszerű szakma teljesen kikerült a jegyzékből, több pedig csak iskolarendszerű képzésben lesz majd megszerezhető. Az érettségire épülő szakképzéseket mostantól csak iskolai rendszerben lehet majd tanulni.

Középiskolások a sikeres jövő kulcsáról

Középiskolások a sikeres jövő kulcsáról Sok középiskolás a problémamegoldó képességet, az idegen nyelvek ismeretét és a folyamatos önfejlesztést tartja a jövő zálogának - derült ki a Logiscool programozóiskola kutatásából. Az eredmények arra is rámutattak, hogy a válaszadó fiatalok 40 százaléka tudja, milyen munkát szeretne vállalni felnőttként, és arról is van elképzelésük, hogy hol

A madárénekek is divatszerűen változhatnak

A madárénekek is divatszerűen változhatnak A madárénekek is divatszerűen változhatnak - mondta Garamszegi László Zsolt, az MTA, Ökológiai és Botanikai Kutató Intézet igazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

NSZK: 10 ezer új Tesla

NSZK: 10 ezer új Tesla Több, mint ezeregyszáz darab Tesla modellt adtak el decemberben Németországban. Az elektromos luxusverdákból 2019-ben összesen bő 10 ezer példányt értékesítettek a szalonok az EU legnépesebb államában. Ezzel a környezetbarát típus lekörözte a Jaguart és a Lexust.

Brüsszeli Motor Show tapasztalatok

Brüsszeli Motor Show tapasztalatok Bezárta már kapuit a Benelux-államok első, 2020-as jármű mustrája. A januári Brusselles European Motor Show friss modelljei sorában ott volt a nyolcadik generációs – régen várt – VW Golf, s annak elektromos „ikertestvére”, az ID.3-as típus.

Robog a Dacia

Robog a Dacia Az előző évinél 5,1 százalékkal több, összesen 736 570 gépkocsit értékesített 2019-ben a román Dacia, ez a Renault-csoporthoz tartozó márka eddigi legjobb teljesítményének számít. A cég pénteken kiadott közleménye szerint az export 5,4 százalékkal nőtt. A gyártott gépkocsik közül több mint 581 ezret Európában értékesítettek.

Ismét látogatható a krefeldi Zoo

Ismét látogatható a krefeldi Zoo Amint megírtuk Németország legnépesebb, 18 millió lakosú tartományában döbbenten értesültek a polgárok a krefeldi állatkert majomházának leégéséről. A szilveszteri infernóban tucatnyi élőlény pusztult el. Az áldozatok között vannak főemlősök, repülő kutyák és szárnyasok is.

Vienna Autoshow 2020

Vienna Autoshow 2020 Január 16-án tárta szélesre kapuit a Sógorék első idei jármű mustrája. A Vienna Autoshow friss modelljei sorában természetesen tt van a nyolcadik generációs – régen várt – VW Golf, s annak elektromos „ikertestvére”, az ID.3-as típus.

Vége van a "bádogvárosnak"!

Vége van a "bádogvárosnak"! Vége a “bádogvárosnak”és a betonon flangálásnak Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repterén! Vége a fullasztó várakozásnak a nyári dögmelegben. Megnyílt január 16.-án az új utasmóló, ez igazán jó hír!

Visszaélnek a Semmelweis Egyetem nevével

Visszaélnek a Semmelweis Egyetem nevével A Semmelweis Egyetem nevével visszaélve reklámoznak egy olyan szert, mely a prosztatagyulladás, illetve a prosztata-megnagyobbodás szinte teljes gyógyulását ígéri. Az online felületen elérhető cikk hamisan azt állítja, hogy a készítményt az egyetem Urológiai Klinikáján fejlesztették ki.

Találékony Renault-trió

Találékony Renault-trió Keményen dolgozott a három Renault testvér, amíg eljutottak odáig, hogy az első világháború küszöbére - az amerikai Ford konszern mögött - a Föld második legnagyobb (1898-ban alapított) automobil üzemével büszkélkedhettek.

E-modellek: az USA csak ezüst érmes

E-modellek: az USA csak ezüst érmes A Föld legnépesebb, 1,4 milliárd lakosú államában tavaly előtt bő 1,2 millió, tisztán elektromos meghajtással üzemelő gépkocsi kapott rendszámot. A trend 2019-ben is folytatódott. Hat éve Kínában még csak 181 ezer e-modell volt forgalomban.

Több halat eszünk

Több halat eszünk A halfogyasztás növekedéséről is beszélt az agrárminiszter szerdán, a 110 millió forintból felújított tiszacsegei halászcsárda átadásán.Nagy István azt mondta, a kormány és a tárca számára fontos, hogy a családok egészségesen táplálkozzanak, a magyar halak nagyon finomak, és örvendetes, hogy az elmúlt tíz évben nőtt a halfogyasztás.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ