RSS Feed

Életmód

Európában nő a medvepopuláció

Európában nő a medvepopuláció Egész Európában nő a medvepopuláció, és az állatok új élőhelyet keresnek maguknak - mondta a Bükki Nemzeti Parki Igazgatóság igazgatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.Magyarországra Szlovákiából jönnek át a macik.

1993 - Punto rajt

1993 - Punto rajt A 20. század végének síkerautója volt a - Magyarországon is hamar népszerűvé lett - Fiat Punto. A Tipo "öccse" összesen 9 millió példányban kelt el. A széria gyártása az itáliai Melfiben 2018-ban befejeződött.

Rekord év vagy katasztrófa lesz 2018

Rekord év vagy katasztrófa lesz 2018 Az idei tavasztól tapasztalható időjárás különleges helyzetet teremtett a szőlőtermesztésben országszerte. Március végén még hófúvások nehezítették a munkákat az ültetvényeken, három hétre rá pedig berobbant az azóta is tartó meleg idő. A Varga család 200 hektáron gazdálkodik, badacsonyörsi, egri és tokaji pincészeteikben tavaly több mint 20 millió kiló szőlőt dolgoztak fel.

Hülvely István - A turizmus 10 százalékkal növekedhet

Hülvely István - A turizmus 10 százalékkal növekedhet A Mix Magazinban havonta hírt adunk a Hunguest Hotels Zrt. eredményeiről, a telt házas szállodákról. A turizmus.com interjúját is közöljük, amely a cég vezérigazgatójával, Hülvely Istvánnal készült, s amelyben a többek között elmondja, hogy a turizmusban további látványos fejlődéssel, évi 10 százalékos növekedéssel számol.

"Ne a belvárosban rendezzék a Red Bull Air Race-t!"

"Ne a belvárosban rendezzék a Red Bull Air Race-t!" A Párbeszéd arra szólítja fel a főváros vezetését, hogy Budapest belvárosa helyett találjanak másik helyszínt a Red Bull Air Race-nek, illetve ne támogassák kedvezményes közterület-foglalási díjjal a rendezvényt. A párt elnökségi tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy jelenleg a fővárosban olcsóbb repülőversenyt rendezni, mint ételt osztani.

Kétmilliárd forint maradt a Szép-kártyákon

Kétmilliárd forint maradt a Szép-kártyákon A Szép-kártyákra két évvel ezelőtt feltöltött keret nagyjából 98 százalékát elköltötték a kedvezményezettek a május végi határidő lejártáig, az OTP Bank, az MKB Bank és a K&H Bank által kibocsátott kártyákon összesen nagyjából 2 milliárd forint maradt a béren kívüli juttatásból - tájékoztatták az MTI-t a kártyakibocsátó pénzintézetek.

A medve nem játék

A medve nem játék A hazánkban kóborló, majd az elmúlt héten szabadon engedett barnamedve, Robi esetét sorra követik a médiában megjelenő hírek és videók különböző medveészlelésekről. A WWF Magyarország szerint az eset rávilágított arra, hogy mennyire fontos és sürgető újra megtanulnunk együtt élni őshonos nagyragadozóinkkal. Zavartalanságuk biztosítása fontos, a természetvédelmi szervezet a lakosság együttműködését

Csehország: Octavia mánia

Csehország: Octavia mánia Akárcsak Finnországban, a lengyeleknél is az Octavia volt 2017-ben a toplista bajnoka. Sőt a második placc is a Skodáé lett a Fabia eladások révén. A bronzérmet a - belföldi gyártású - Opel Astra szerezte meg.Nagyon megy most a cseh autógyártóknak, már bérgyártásban gondolkodnak.

Pánikrohamot is okozhat a nyári hőség

Pánikrohamot is okozhat a nyári hőség Egyre nagyobb kihívást jelent a szervezet számára, hogy nincs átmenet a tél és a nyár között, ezáltal nem tud kellemes ritmusban átállni a meleg évszakra. Drenovits Zsuzsanna egészségnevelő szerint ez nemcsak testi, hanem lelki tüneteket is előidézhet, a félelmek és szorongások könnyebben a felszínre kerülhetnek.

Búcsúzó német modellek

Búcsúzó német modellek 2018-ban még találkozni az utakon az elnyűhetetlen Volkswagen Bogár retró-változatával. Ám a Beetle pléh tetős szériáját már nem árusítják Európában - csupán a kabriót. Leállt a szintén kétajtós VW Scirocco gyártása is.

Itália: imádják a Fiatot

Itália: imádják a Fiatot Olaszországban már bő fél millió új gépkocsi kapott rendszámot idén. A frissen üzembe helyezett típusok között a Fiat Panda és a Lancia Ypsilon a sztár. Az importjárművek mezőnyében a német modellek a legkedveltebbek.

2018 – gurul még a Trabant

2018 – gurul még a Trabant Az 1957-ben bemutatott kétütemű, keletnémet kisautó "60. születésnapja" alkalmából nemesfém emlékérmeket dobtak piacra az NSZK-ban. Az örökifjú Trabant a berlini turisták örömére pár órás bérkocsikázásra ki is kölcsönözhető!

Erdélyi ízek

Erdélyi ízek A budapesti Alinea Kiadó régi szakácskönyveket bemutató sorozatában jelent meg egy szép - finom - kötet. A magyar olvasó Golubeff Lóránt szerkesztésében veheti (eheti) kézbe az erdélyi gasztronómiát feltérképező munkát. Az első világháború után elcsatolt magyar területek ízei, alapanyagai nem feltétlenül kell, hogy feledésbe merüljenek!

Drámaian csökken számos főemlős élőhelye

Drámaian csökken számos főemlős élőhelye Számos főemlős élőhelyének akár 78 százaléka eltűnhet világszerte 2100-ig - figyelmeztettek pénteken főemlőskutatók a Peer Journal folyóiratban közzétett tanulmányukban.Az erdők kiirtása, mezőgazdasági területté alakítása számos fajt veszélyeztet, amelyek ezáltal elvesztik élőhelyüket.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ