RSS Feed

Életmód

Ezért veszélyes a napégés

Ezért veszélyes a napégés A King's College London kutatása szerint a többség túl vékony rétegben keni magára a napvédő krémet, így a legjobb termék sem tud hatékony védelmet nyújtani a leégés ellen. A bőrpír fájdalmas ugyan, de pár nap alatt elmúlik, az igazi kockázatot az jelenti, hogy minden egyes bőrégés növeli a melanoma kialakulásának veszélyét.

Az alacsony önbizalom okai

Az alacsony önbizalom okai Ha valaki félénk, még nem biztos, hogy önbizalomhiánya van. Ha gátlásos, akkor valószínűleg önértékelési zavarban szenved. Ahhoz, hogy felszámoljuk az önképünkkel kapcsolatos negatív gondolatokat, először is fel kell ismerni az érzést, szembenézni vele és megérteni a kiváltó okokat. A magabiztosság ugyanis fejleszthető tulajdonság.

Mire utal a kellemetlen testszag?

Mire utal a kellemetlen testszag? A kellemetlen testszagot a legtöbben a fürdés hiányával, az ápolatlansággal vagy a higiéniás szabályok figyelmen kívül hagyásával hozzuk összefüggésbe. Valójában a testszag több tényezőtől is függ, és az életmódunkon kívül betegségek is okozhatják.

Bőköz Fesztivál

Bőköz Fesztivál A Bőköz Fesztivál négy ormánsági kistelepülés immár országosan is ismert összművészeti rendezvénye. Minőségi programokkal és kulturális innovációkkal indítjuk útjára negyedik alkalommal az ország egyetlen karbon-mentes fesztiválját.

Kenesére jön a Balaton Boat Show

Kenesére jön a Balaton Boat Show Már most hatalmas az érdeklődés a szeptember 6-tól 8-ig tartó Balaton Boat Show-ra, amelynek ezúttal is a balatonkenesei Kenese Marina-Port lesz a házigazdája.

A vízipipázás veszélyesebb, mint a dohányzás

A vízipipázás veszélyesebb, mint a dohányzás Egy úttörő amerikai kutatás szerint a vízipipa szívása veszélyesebb lehet, mint a dohányzás más formái - számolt be róla a Science Daily tudományos hírportál. A vízipipa egyre népszerűbb, Európában és az Egyesült Államokban a felsőoktatásban tanulók közül minden ötödik kipróbálta már.

Véradásra hívnak a hosszú hétvégén is

Véradásra hívnak a hosszú hétvégén is A kiegyensúlyozott vérellátás érdekében a közelgő augusztus 20-i hosszúhétvége előtt és után véradásra hív az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt.

Viszik a motorokat

Viszik a motorokat Nőtt az új motorkerékpárok forgalomba helyezése az év első felében az Európai Unióban a motorkerékpár-gyártó vállalatok szakmai képviseleti szervezete, az ACEM honlapján közzétett kimutatás szerint.Az ACEM (European Association of Motorcycle Manufacturers) kimutatása szerint az év első hat hónapjában 618,5 ezer új motorkerékpárt helyeztek forgalomba az Európai Unióban.

Mászók hódítják meg a Budai Vár falait

Mászók hódítják meg a Budai Vár falait Újabb különleges sportággal bővül a Budapest Urban Games idei rendezvénye. Augusztus 31-én a falmászás szerelmesei a lehető legizgalmasabb helyszínen, a Budai várfalon tehetik próbára tudásukat. Ott, ahol több száz éve ostromló törökök, majd a várat visszafoglaló csapatok harcoltak, most profi és amatőr sportolók küzdhetnek meg saját magukkal és a szédítő magassággal.

És a BMW mégis megy

És a BMW mégis megy Növelte eladásait júliusban és az év első hét hónapjában a BMW Group az autógyár honlapján kedden publikált jelentés alapján. Júliusban 183 ezer autót értékesített világszerte a BMW Group összes márkájából, a BMW, MINI és Rolls-Royce márkákból, 1,3 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

Sok millió benzines és dízel jármű

Sok millió benzines és dízel jármű A két legelterjedtebb alternatív technikával (hibrid és elektromos) 2019-ben kevesebb, mint 400 ezer kocsi gurul a germán utakon. A pöfögő veterán és youngtimer típusok továbbra is népszerűbbek Közép-Európában, mint az - egyelőre túl drága - „zöld” modellek.

Alvás kutatás Texasban

Alvás kutatás Texasban Texas egyik egyetemén csináltak egy kutatást, hogy lehet könnyebben elaludni(divány). Mert hogy két dolog szokott elég nehezen menni az embereknek időben elaludni, és időben felkelni. Shahab Haghayegh, az egyetem egyik biomérnök phd aspiránsa és kollegái 350 ember alvási szokásait vizsgálták meg

Teljes a káosz nyáron a klímaberendezések piacán

Teljes a káosz nyáron a klímaberendezések piacán Szakmai és megrendelői oldalon is az év legzűrösebb időszaka a nyár a klímaberendezések piacán. A megnövekedett érdeklődés mellett az ügyfelek 95 százaléka ilyenkor szembesül vele, hogy elfelejtette karbantartani a készüléket, a vállalkozóknak pedig kezelnie kell az emberek türelmetlenségét.

Robotika és művészet

Robotika és művészet Mi történik, amikor a művészet és a robotika találkozik? Ezt a kérdést tette fel magának Andrea Anner mikor férjével és üzlettársával, Thibault Brevet-vel belefogtak közös projektjükbe – melyet egyszerűen csak AATB-nek neveztek el.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ