RSS Feed

Életmód

Feloldották a pontyfogási tilalmat a Balatonon

 Feloldották a pontyfogási tilalmat a Balatonon Idén is feloldotta a Somogy Megyei Kormányhivatal a pontyfogási tilalmat a Balatonon, azonban marad a tiltás a Kis-Balatonon, és két nagy balatoni befolyón - nyilatkozta Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője.

Március 26-án: óraátállítás

Március 26-án: óraátállítás Minden év március utolsó vasárnapján – idén március 26-án – kezdődik a nyári időszámítás, amely október utolsó vasárnapjáig tart. Ezen a hétvégén, vasárnap hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítanunk időmérő eszközeinket. Az óraátállítással 1980 óta Magyarország is villamos energiát spórol.

Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás, 2017

Szabad Szoftver Konferencia és Kiállítás, 2017 Az FSF.hu Alapítvány 2017. március 25-én (szombaton) újra megrendezi a Szabad Szoftver Konferenciát és Kiállítást. A konferencia Budapesten, a Villányi úti Konferenciaközpontban lesz (Bp. XI., Villányi út 11-13.), reggel fél tíztől délután ötig tart.

A pattanások nélküli élet

A pattanások nélküli élet A bőr és arcápolás minden korban fontos és elengedhetetlen! Minél korábban kezdjük a megfelelő bőrápolást, annál nagyobb az esély, hogy megőrizzük bőrünk tökéletes minőségét. Személyre szabott bőrápolással pedig igen sok bosszúságot elkerülhetünk és a serdülő kor sem kell, hogy rémálom legyen a fiatalok számára.

Jöhet a tavasz: Fiat 124 Spider

Jöhet a tavasz: Fiat 124 Spider Süss fel nap! Túl a genfi szalon záróráján, már körvonalazódik, hogy 2017 egyik kedvenc kabriója lehet a - fél évszázad után felélesztett - Fiat 124-es skalpolt változata. Az új Spider mokány, sportos, olasz autó. Ráadásul megfizethető.

Száguld a Skoda Auto

Száguld a Skoda Auto Tavaly 34 százalékkal 951 millió euróra emelkedett a cseh Skoda Auto autógyár adózott nyeresége - közölte a Skoda Auto menedzsmentje szerdai sajtótájékoztatóján az észak-csehországi Mladá Boleslavban. A német Volkswagen csoportba tartozó Skoda Auto bevételei tavaly rekordnagyságúra, 13,7 millió euróra emelkedtek.

Védik a fecskéket

Védik a fecskéket Lakossági összefogást sürgetnek a szúnyogokat és más kártékony bogarakat pusztító fecskék védelmében az állatvédők elsősorban márciusban és áprilisban. A partfalakban fészkelő partifecske kolóniáknak is segíthetnek az emberek, ha a lejtősre erodálódás miatt költésre alkalmatlanná vált, méternyi magas földfalakat családi kalákában, baráti társasági összefogás keretében ásóval függőlegesre faragják.

Ausztria csökkentené a szociális juttatásokat

Ausztria csökkentené a szociális juttatásokat Ha valamelyik ország elégedetlen, akkor sem cselekedhet egyoldalúan, ezt a többi tagállammal egyetértésben kell tennie - jelentette ki Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere az osztrák közszolgálati televízió (ORF) híradójában kedden késő este arra reagálva, miszerint az osztrák kormány a családtámogatás változtatásával csökkentené az Ausztriában dolgozó magyarok juttatását.

Rostock: Autotrend szakvásár

Rostock: Autotrend szakvásár A hajdani szocialista tábor legmotorizáltabb állama volt a Német Demokratikus Köztársaság. A volt DDR tájain az autó szeretete az 1989-es berlini falomlás után sem múlt el. Sőt! Az egykori Trabant birodalom polgárai persze már nem kétütemű Wartburgokkal, farmotoros ©kodákkal és fürge Zsigulikkal suhannak!

A jól megtervezett kert

A jól megtervezett kert Hiába tágas és zöld a ház körüli terület, csak akkor lesz valódi kert, ha otthonossá teszed. Az udvarba életet kell lehelni, hogy igazán kellemes legyen a fák alatti időtöltés. Március 24-26. között a Gardenexpón a tökéletes kertet is megtalálhatod.

Halgazdálkodásra évente csak 514 millió

Halgazdálkodásra évente csak 514 millió Az új halgazdálkodási törvény 2014-től biztosítja és szabályozza a horgászatból és halgazdálkodásból származó állami bevételek felhasználását; ennek köszönhetően Magyarország költségvetésében évente 514 millió forint áll az ágazat rendelkezésére - közölte a földművelésügyi miniszter hétfőn Budapesten egy szakmai konferencián. Ez nem túl sok, miközben a halfogyasztás fejenként csak 6.2 kilogramm.

Foglalhatunk asztalt neten is 200 étteremben

Foglalhatunk asztalt neten is 200 étteremben Világszerte és itthon is hatalmas népszerűségnek örvendenek az olyan alkalmazások, mint a Foursquare vagy a TripAdvisor, melyekkel könnyedén találhatjuk meg a számunkra megfelelő éttermet, vendéglátóhelyet. Az Etterem.hu nevű magyar webes gyűjtőoldal a részletes információkon és a különböző közösségi lehetőségeken túl az online asztalfoglalást is bevezette.

Olimpiai bajnokok Pácinban

Olimpiai bajnokok Pácinban Sportpercek Olimpikonok társaságában címmel tartanak ma rendezvényt Sárospatakon és a zempléni Pácin Prof.Dr. Czinke Ferenc Faluházában. A programban a résztvevők találkozhatnak dr. Hegedűs Csaba birkózó (képünkön) és Nagy Tímea vívó olimpiai bajnokokkal.

Feketelista készül a jogsértő webshopokról

Feketelista készül a jogsértő webshopokról A webáruházak zömét Magyarországon a KKV szektorba tartozó vállalkozások üzemeltetik, akik az elektronikus kereskedelemre vonatkozó jogszabályok 2017 februári változása miatt nem lehetnek teljesen nyugodtak.Ugyan továbbra is él az a szabály, amely szerint a KKV szektorba tartozó vállalkozások az első jogsértés esetén nem bírságolhatók, de ez más szankciókra nem vonatkoznak.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ