RSS Feed

Életmód

Kartellgyanúban a német autógyártók

Kartellgyanúban a német autógyártók Kartellezés gyanújába került az öt vezető német autógyártó társaság, a Volkswagen (VW), az Audi, a Porsche, a BMW és a Daimler - jelentette pénteken a Der Spiegel.A német hírmagazin szombati számában megjelenő beszámolóból előzetesen ismertetett részletek szerint a súlyos versenyjogsértésről a VW adott át információkat a hatóságoknak "egyfajta önfeljelentés" formájában.

Szaunaszeánszok az idei Strandok éjszakáján

 Szaunaszeánszok az idei Strandok éjszakáján Filmvetítésekkel, koncertekkel, tűzzsonglőrökkel, táncosokkal, szaunaszeánszokkal és hosszabbított nyitvatartással készülnek a strandfürdők országszerte július 28-án, a Strandok éjszakájára.

Szárnyal a Skoda Auto

Szárnyal a Skoda Auto Az eddigi legsikeresebb félévet tudja maga mögött a Skoda Auto cseh autógyár. A német Volkswagen konszernhez tartozó cég a január-júniusi időszakban összesen 585 ezer személygépkocsit adott el, ami éves szinten 15 600 kocsival több és 2,8 százalékos növekedést jelent - olvasható a Skoda Auto szerdán megjelent közleményében.

Indiában napenergia táplálja a vonatokat

Indiában napenergia táplálja a vonatokat A napenergiát is felhasználják egyes vonatok működtetésére Indiában, Újdelhi környékén már fel is szerelték a napkollektorokat az első szerelvény tetejére. A napenergiával a szellőzőrendszert, a világítást és az információs kijelzőket működtetik. Felhős idő esetén akkumulátorra kapcsolják ezeket a berendezéseket, csak végszükségben használnak dízelmotort.

Külföldre gurul a magyar málna

Külföldre gurul a magyar málna Évről-évre gyengébb a hazai málnapiac: a munkaerőhiány és az ebből fakadó magas árak miatt egyre kevesebben vágnak bele a termesztésbe, miközben az ellenálló magyar málna reneszánszát éli a külföldi piacon.

Csányi megvette a Budai Egészségközpontot

Csányi megvette a Budai Egészségközpontot Csányi Sándor megvette a Budai Egészségközpontot, derül ki a GVH-hoz beadott engedélykérelméből. A Budai Egészségközpont már most is nagy szereplőnek számít, több mint 150 orvosa van három nagyobb budai rendelőben - írta meg az Index.

A Duna ünnepe hétvégén Szentendrén

A Duna ünnepe hétvégén Szentendrén A Duna köré szerveződő, a helyi hagyományokat is bemutató ingyenes rendezvény várja hétvégén a látogatókat Szentendrén. Az Ister Napokon lesz zenés gyertyaúsztatás, táncház és több koncertet is kínálnak szombaton és vasárnap a közönségnek.

Jótékonysági est a Stefánia Palotában

Jótékonysági est a Stefánia Palotában A Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány 1993 óta működik, és kiemelt feladatának tekinti a krónikus betegek körülményeinek javítását valamint a betegellátásban dolgozók jutalmazását. Az elmúlt három évben az MH Egészségügyi Központtal együtt a Magyar Egészségügy Napján jótékonysági koncertet rendeztek a Stefánia Palotában és a bevételt jótékony célra fordítják.

Hamis jelentés a magyar csapvízről

Hamis jelentés a magyar csapvízről Az amerikai járványügyi hivatal (CDC) friss jelentése azt elemzi, hogy melyik országban szabad és melyik országban nem ajánlott inni a csapvízből. Magyarországot is a nem biztonságos ivóvíz kategóriába sorolják. Ám ez a lista sehogy sem, stimmel, hiszen húztak egy keleti vonalat, a cseheknél és a lengyeleknél még iható a víz, nálunk már nem.

Wizz Air - Ingyenes a nagyméretű kézipoggyász

 Wizz Air - Ingyenes a nagyméretű kézipoggyász Ingyenessé teszi a nagyméretű kézipoggyászt is a magyar kötődésű Wizz Air a járatain, de a fedélzetre csak az elsőbbségi beszállással rendelkező utasok vihetik fel biztosan a csomagot - mondta Váradi József vezérigazgató az MTI-nek szerdán.

Campus Fesztivál - Óriáskerék is épül

Campus Fesztivál - Óriáskerék is épül Épül a fesztiválváros a debreceni Nagyerdőben, ahol szerdán nyitja meg a kapuit a jubileumot ünneplő Campus Fesztivál - közölte a fesztivál sajtófőnöke kedden az MTI-vel. Idén 30 méteres óriáskereket is felállítanak a helyszínen, ahonnan rá lehet majd látni a nagyszínpadra, a fesztiválterületre és a városra is.

Harapnivalók kempingezéshez- receptekkel

Harapnivalók kempingezéshez- receptekkel A fesztiválokon vagy a túrázással egybekötött kempingezések alatt kevés a lehetőség sütni-főzni, energiára viszont igencsak szükség van. Az alábbiakban a Food Network tévécsatorna ad néhány ötletet, hogy milyen egészséges ropogtatni valóval készüljünk, ha nem akarjuk csak ropival és gumicukorral átvészelni az izgalmas, de kimerítő napokat.

5 orvosi tipp az egészséges napozáshoz

5 orvosi tipp az egészséges napozáshoz Nem lehet elégszer hangsúlyozni a klasszikus „kerüljük a tűző napot 11 és 16 óra között” tanácsot, hiszen ebben az időszakban a legnagyobb az UV-sugárzás, így leégni is könnyebb.

Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás

Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás Egyre népszerűbb a bankkártyás vásárlás és a kártya használatában is egyre tudatosabbak a fogyasztók - mondta Gergely Péter, a BankRáció.hu elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap. A szakértő hangsúlyozta, hogy ez a folyamat kedvező, mert a készpénzhasználat, a pénz gyártása, szállítása nagyon drága, illetve minél több készpénz van a gazdaságban, annál erősebb lehet a fekete- vagy szürkegazdaság.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ