RSS Feed

Kultmix

Ebcsont és Nyúlcipő az újbudai független bábszínházban

Ebcsont és Nyúlcipő az újbudai független bábszínházban A Manna Matiné sorozat három éve indult az újbudai B32 Galéria és Kultúrtérben, és ebben az évadban már bérletet is lehet váltani a független bábszínház előadásaira. A hétvégén nevet kapott a színház emblematikus fehér figurája és kihirdették az évad második felének programját, melyben három független színházi bemutató is helyet kapott.

Gyümölcsöző komédia: Ádám almái Miskolcon

Gyümölcsöző komédia: Ádám almái Miskolcon Anders Thomas Jensen Ádám almái című dán-német filmjének színpadi adaptációját a Játékszínben mutatta be a Miskolci Nemzeti Színház.

Nemzetközi építészeti kiállítás nyílik Budapesten

Nemzetközi építészeti kiállítás nyílik Budapesten Kortárs, nemzetközi építészeti kiállítás nyílik a Kortárs Építészeti Központban 2019. december 9-én The Art of Joining: Teamwork címmel. A kiállítás a dessaui Bauhaus Alapítványban végzett kutatásra épít.

Pipás Pista, a sorozatgyilkos nő

Pipás Pista, a sorozatgyilkos nő A szexuális kielégüléstől a pszichés nyomáson át a frusztráció csökkentéséig, egy belső hang utasításának a követése is lehet egy sorozatgyilkos motivációja - mondja Kitanics Márk igazságügyi pszichológus Az így öltek ők - A tíz leghírhedtebb magyar sorozatgyilkos az elmúlt száz évből című kötetet bevezető interjúban.

Az Újszínház hivatalos közleménye

Az Újszínház hivatalos közleménye Az Újszínház részére 2019. december 6-án megkeresés érkezett Budapest Főváros Önkormányzata, mint Fenntartó részéről, hogy tájékoztatást kér egy vagy több 2016-ban elkövetett szexuális zaklatás ügyében. A Fenntartó képviselőjét szóban és írásban is tájékoztattuk, hogy ilyenről nincs tudomásunk.

Scorsese Az ír című filmje kapta az Ikon-díjat

Scorsese Az ír című filmje kapta az Ikon-díjat Martin Scorsese Az ír című alkotása kapta a legjobb film díját a National Board of Review (NBR), az egyik legrégebbi amerikai filmes testülettől, amely kedden jelentette be idei díjazottjait.

Párhuzamok és kontrasztok

Párhuzamok és kontrasztok Az Amadinda és a Muzsikás együttes zenei együttműködése öt éve tart. Sokáig csak követték egymás pályáját, sikereit, találkozva, véletlenül összefutva a világ különböző repülőterein, fesztiváljain. Végül az Amadinda 30. születésnapjára hívta meg először a Muzsikás együttest, amelyet természetesen több közös próba előzött meg.

Különleges hangszobor-kiállítás a Müpában

Különleges hangszobor-kiállítás a Müpában Világsztárok által aláírt hangszobrokból és egy közel öt méter magas, függesztett elemből álló grandiózus installáció várja a látogatókat az ünnepi készülődés jegyében a Müpa Zászlóterében december 5-től.

A Guardian és a Times is imádta a Fesztiválzenekart

A Guardian és a Times is imádta a Fesztiválzenekart Kulcsfontosságú európai turnén van túl Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András. Rezidens zenekarként adtak dupla koncertet a londoni Barbicanben és a hamburgi Elbphilharmonie-ban is, de a kultikus bécsi Musikvereint is kétszer megtöltötték, és Baden-Badenben is koncerteztek.

Bulla: film, színház, muzsika

Bulla: film, színház, muzsika Tizenöt esztendős korától, 1928-1934 között Max Reinhardt társulatának egyik vezető művészeként - német nyelven - játszott Berlinben, Münchenben, illetve az osztrák fővárosban Bulla Elma. Hírnévre tesz szert. Úgy jelenik meg az újságokban, mint "Reinhardt friss felfedezettje". (A profi mester nem mellesleg, a 20-as években Marlene Dietrich karrirejét szintén támogatta - a díva Hollywoodot is meghódította.

Apa csak 1 van

Apa csak 1 van Csütörtökön mutatja be az Apa csak 1 van című Ray Cooney-darabot a budapesti Vidám Színpad - hangzott el az M1 aktuális csatornán csütörtökön. A bemutatót december 5-én 11 órakor tartják. A darabban játszik többek között Götz Anna, Sajgál Erika és Straub Dezső.

Snétberger Ferenc adventi fellépése

Snétberger Ferenc adventi fellépése A Várkert Bazár adventi műsor-sorozatában, december 1. és 22. között, vasárnaponként számos program várja a látogatókat a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében, amely minden korosztály számára tartogat különlegességeket.

Helen Mirren Arany Medve-életműdíjat kap a Berlinalén

Helen Mirren Arany Medve-életműdíjat kap a Berlinalén Arany Medve-életműdíjat kap februárban a 70. Berlinalén Helen Mirren Oscar-díjas brit színésznőt - közölték szerdán a szervezők.

A miniszterelnök adott szava

A miniszterelnök adott szava Az Indexhez eljutott törvénytervezet szerint ha nem is szűnik meg formálisan, de abszolút kiüresedik a Nemzeti Kulturális Alap, a miniszter fog dönteni a kulturális támogatásokról színházaktól falusi néptánckörökig, a független színházakat megszorongatnák, és kivennék az önkormányzatok - köztük a Karácsony Gergely vezette főváros kezéből- a színházigazgatók kinevezésének jogát.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ