RSS Feed

Kultmix

Független színházi fesztivál Budapesten

Független színházi fesztivál Budapesten A budapesti RS9 Színház RS9 OFF elnevezésű független színházi fesztiválja egyfajta szemleként önálló társulatok, vándorszínházak, kulturális egyesületek és kis színházi műhelyek darabjait vonultatja fel 2017. április 28-tól 30-ig.

Mészáros Márta előtt tiszteleg a GoEast filmfesztivál

Mészáros Márta előtt tiszteleg a GoEast filmfesztivál Mészáros Márta munkássága előtt tiszteleg a közép- és kelet-európai filmművészetet ünneplő wiesbadeni GoEast filmfesztivál. A Német Filmintézet (DIF) immáron 17. alkalommal rendezi meg április 26. és május 2. között a Rajna-vidéki nagyvárosban az idén mintegy 140 alkotást felvonultató seregszemlét, amelynek közönségét 15 magyar film és izgalmas szakmai programok is várják.

Jeff Goldblum visszatér a dínóvilágba

Jeff Goldblum visszatér a dínóvilágba Jeff Goldblum visszatér a dínóvilágba a Jurassic World folytatásában - értesült a The Hollywood Reporter. Az amerikai színész már az első Jurassic Park-filmben is szerepelt 1993-ban. A káoszelmélet szakértőjét, Ian Malcolmot alakította, és az 1997-ben bemutatott Az elveszett világ című folytatásban szintén szerepet kapott.

Sóskuti Mártára emlékezünk

Sóskuti Mártára emlékezünk Nyolcvanöt éves korában elhunyt a legendás rádiós, Sóskuti Márta, az Ötödik sebesség, a Reggeli csúcs kitalálója, főszerkesztője. Halálának hírét egyik tanítványa, Ördögh Csilla tette közzé először a Facebook- oldalán. Őt kértük emlékidézésre.

Budapesti Fesztiválzenekar: koncert Budapestért

Budapesti Fesztiválzenekar: koncert Budapestért Koncert Budapestért címmel rendez hangversenyt a Budapesti Fesztiválzenekar Fischer Iván vezényletével a Budapest Kongresszusi Központban május 8-án, 19:45-kor. Az est bevételét a zenekar a Tértánckoncert és az Európai Hidak fesztivál megrendezésére fordítja.

Moziban a Polgár lányok

Moziban a Polgár lányok Magyarországon először május 14-én az Uránia moziban mutatják be azt a dokumentumfilmet, amely a sakkolimpiai bajnok Polgár nővérekről, Zsuzsáról Zsófiáról és Juditról szól. Az alkotást a Zsidó Művészeti Napok keretében vetítik - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Nemzetközi díjat kapott a Rokonom, Petőfi

Nemzetközi díjat kapott a Rokonom, Petőfi Újabb nemzetközi könyvtervezői sikert ért el a Koppenhágában élő grafikusművész, Borzák Márton. Az A'Design Award and Competition a világ legnagyobb design díjátadója, ahol 110 kategóriában értékelik a legjobb terveket, ötleteket, termékeket és szolgáltatásokat.

Kulka nagyon élvezte a filmforgatást

Kulka nagyon élvezte a filmforgatást Közel félidőnél jár a Liza, a rókatündér rendezője, Ujj Mészáros Károly második mozifilmje, a X. forgatása. A napokban fejezte be filmbéli munkáját Kulka János, aki kifejezetten élvezte a forgatást. A fordulatokban gazdag, skandináv típusú krimi várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.

XVI. Nemzetközi Gyermekfesztivál Bodrogszerdahelyen

 XVI. Nemzetközi Gyermekfesztivál Bodrogszerdahelyen A Bodrogszerdahelyi Alapiskola szervezésében 2017. május 19-én ismét megrendezezik a Nemzetközi Gyermekfesztivált. A magyarországi hegyközi és a kelet-szlovákiai Bodrogköz alsó-és felsőtagozatos tanulói ezen azt egynapos fesztiválon különböző művészeti ágakban mutatkoznak meg egymásnak és a zsűriknek.

Holokauszt monodráma a Fészekben

Holokauszt monodráma a Fészekben Kislány a pokolban címmel április 26-án este 18 órától a Fészek Klubban kerül színre az a holokauszt monodráma, melyet a Kazán István Kamaraszínház mutat be Kriszt László érzékeny rendezésében. A címszereplő Dombrádi Alina (képünkön), aki pályája eddigi legnagyobb kihívásának tartja ezt az ötvenöt perces, pokolbéli utazást.

Közönségsiker is az 1945

Közönségsiker is az 1945 Török Ferenc alkotása, amely Miamiban, Berlinben, és a Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon is közönségdíjat nyert, a látogatottsági adatokat ismerve a minőségi filmeket kedvelő publikum körében is népszerű.

Átlépte a 300 ezres nézőszámot a Kincsem

Átlépte a 300 ezres nézőszámot a Kincsem Több mint egy hónappal a bemutatója után átlépte a 300 ezres nézőszámot a Kincsem című romantikus kalandfilm a hétvégén - közölte az MTI-vel a film forgalmazója hétfőn. Utoljára a Szabadság, szerelem című, Goda Krisztina rendezte filmre voltak ennyien kíváncsiak Magyarországon. Herendi Gábor új filmje az idei év legnézettebb alkotásának számít és továbbra is látható országszerte a magyar mozikban

Chris Rea visszatér Budapestre

Chris Rea visszatér Budapestre Öt év után visszatér Magyarországon Chris Rea: a The Road to Hell és az Auberge című lemezeivel negyedszázada világhírűvé vált olasz származású brit zenész november 6-án lép fel a Papp László Budapest Sportarénában.

Kiskakas a Toldiban

Kiskakas a Toldiban A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Animáció tanszéke (MOME Anim) idén is megrendezi a KISKAKAS Animációs Filmnapokat, melynek legfontosabb célja, hogy az animációs filmművészet legfrissebb, feltörekvő, újító alkotásaiból nyújtson ízelítőt.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ