RSS Feed

Kultmix

Az idén nyáron is lesz Zsolnay Fényfesztivál

Az idén nyáron is lesz Zsolnay Fényfesztivál Tavaly nyáron több tízezer látogató előtt, minden várakozást felülmúló sikert aratva mutatkozott be Pécsett a Zsolnay Fényfesztivál. Idén június 30. és július 2. között esténként ismét fényárba borul a belváros, az ország legjobb fényfestő csapatai keltenek életre több mint 10.000 négyzetméternyi vetített felületet, mely európai viszonylatban is kimagasló, varázslatos látványosság

Krasznahorkaié az Aegon Művészeti Díj

Krasznahorkaié az Aegon Művészeti Díj Báró Wenckheim hazatér című regényéért idén Krasznahorkai László nyerte a hárommillió forint díjazású Aegon Művészeti Díjat - jelentette be Zatykó Péter, az Aegon Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója szerdán Budapesten.

Premier előtt a Lengemesék

Premier előtt a Lengemesék Hosszú évek után végre ismét egész estés magyar animációs film kerül a mozikba, s követheti a Vuk, a Szaffi és társai sikerét. A történet felidézi a Vízipók-csodapók történeteket, a klasszikus magyar animáció fénykorát. A József Attila-díjas Berg Judit népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film a legkisebb korosztályt szólítja meg.

Titanic: filmparadicsom Budapesten

Titanic: filmparadicsom Budapesten Budapest a filmek szerelmeseinek paradicsomává válik április 6-13 között. A nyolc napon át zajló 24. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválra 34 friss, izgalmas és kihagyhatatlan alkotás érkezik a Föld minden szegletéből. A fesztivál az Óriás című svéd filmmel nyit, itt lesz látható hazánkban először Török Ferenc új alkotása, az 1945 is.

Aranylemez a Pál utcai fiúknak

Aranylemez a Pál utcai fiúknak Tavaly ősszel mutatták be a Vígszínházban A Pál utcai fiúk című zenés játékot, melynek hanganyaga aranylemezes produkció lett. Az alkotóknak és a szereplőknek Eszenyi Enikő, a Víg igazgatója adta át az elismerést. Képünkön Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián.

Díjazták a Bartók-filmet

 Díjazták a Bartók-filmet Silver Hugo-díjat ítélt oda a nemzetközi zsűri a Bartók Világversenyt és Fesztivált ajánló kisfilm alkotóinak az 53. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyében a Reklámfilm/ Individual Commercials főkategóriában.

Skandináv Nap Budapesten filmpremierrel

Skandináv Nap Budapesten filmpremierrel A Skandináv Ház Alapítvány és az Eröművház idén is megrendezi hagyományos Skandináv Napját, amely 2017-ben 0. nappal egészül ki. Március 24-én egy angol-norvég dokumentumfilm vetítenek a közönségnek, március 25-én az Eröművházban várják előadásokkal, filmvetítésekkel, impro színházi elődással és skandináv kvízzel, akik többet tudnának meg Dániáról, Izlandról, Norvégiáról és Svédországról.

Egy kis nyári abszurd

Egy kis nyári abszurd Április 1-én mutatja be a Pesti Magyar Színház és a Manna közös produkcióként Mrozek Egy nyári nap című darabját. Az abszurd vígjátékban Ágoston Péter és Mészáros Máté figurái küzdenek a hölgy, Járó Zsuzsa kegyeiért.

Magyar filmmel nyitott a bécsi filmfesztivál

Magyar filmmel nyitott a bécsi filmfesztivál Vranik Roland Az állampolgár című filmjével kezdődött Ausztria egyetlen közép- és kelet-európai filmfesztiválja, a Let's CEE Bécsben, (képünkön jelenet a filmből). Bemutatják Till Attila Tiszta szívvel című produkcióját is, Tarr Béla pedig életműdíjat kap.

A Saul fia Romániában is nyert

A Saul fia Romániában is nyert A Saul fia című film nyerte a legjobb külföldi alkotásnak járó díjat a román filmes szakma legrangosabb díjkiosztó gáláján. A kedden este a bukaresti Nemzeti Színházban megtartott rendezvényen kiosztották a Gopo-díjakat, amivel a román filmszakma saját alkotóinak legjelentősebb teljesítményeit honorálta.

L. Simon tévedése

L. Simon tévedése L. Simonnak nem tetszett Zorán nyilatkozata, miszerint ő nem fogad el az államtól pénzt, ahogy sokan mások, akik 10-15 millió forintot is kaptak egy koncerthez. L. Simon szerint Zoránt is támogatták, csak azt az apróságot felejti el, hogy őt cégek szponzorolták, s nem az állam adta a milliókat. Bár L. Simon azt sem tudhatja, hogy az a néhány cég mit adott, pénzt, paripát vagy fegyvert.

Hollywoodi sztori a Bem Moziban

Hollywoodi sztori a Bem Moziban Március 22-én szerdán este hattól és nyolctól vetítik a Bem Moziban a Magnus című dokumentumfilmet. Ugyanitt hónapról hónapra bemutatják a világ legmenőbb filmjeit, melyeket máshogy szinte lehetetlen elérni.

Juronics szenvedélye a Müpában

Juronics szenvedélye a Müpában A Müpa 2012 óta tradicionálisan a következő évad műsorával egy időben jelenti be az évad művészét és együttesét, akik kiemelt figyelmet kapnak az intézménytől, és különleges, koprodukciók keretében megvalósuló koncerteken, előadásokon találkozhat velük a közönség. A 2016/17-es évadban egy táncegyüttes, a Szegedi Kortárs Balett kapta a kitüntető címet.

Női előadók a nemzetközi dzsesszfesztiválon

Női előadók a nemzetközi dzsesszfesztiválon Különleges lesz a XXVI. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál, hiszen a programsorozat történetében először csak olyan formációk lépnek színpadra március 24. és 26. között, amelyekben nők az énekesek - tájékoztatta Ittzés Tamás, a Bohém Ragtime Jazz Band tagja, a fesztivál szervezője az MTI-t.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ