RSS Feed

Kultmix

Szovjet hippik a Mediawave Együttléten

Szovjet hippik a Mediawave Együttléten Pénteken kezdődik a 28. Tartóshullám Mediawave Együttlét, melyen Ezeket a filmeket ne hagyd ki! címmel is kínálnak programokat. Bemutatják például a Szovjet hippik című, 2017-ben készült észt dokumentumfilmet is.

Voodoo Papa Duo lemezbemutató

Voodoo Papa Duo lemezbemutató Remete címmel elkészült a Voodoo Papa Duo első lemeze, a hanganyagot május 3-án mutatják be a közönségnek Budapesten, az Ellátóház nevű szórakozóhelyen - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

A Magyar Film Napja az Urániában

A Magyar Film Napja az Urániában Április 30-án egész napos programmal várja a Filmalap és az Uránia a legkisebbeket és a legnagyobbakat A MAGYAR FILM NAPJA alkalmából: felújított Szaffi-premier, ingyenes gyerekprogramok, Kincsem, filmtörténeti ritkaságok, némafilm zongorakísérettel, vetítés 16 mm-es tekercsekről, időutazás 182 forintért a Csinibabával (képünkön), utána tánccal.

Charlie is Budapest díszpolgára lett

Charlie is Budapest díszpolgára lett A Fővárosi Közgyűlés szerdán nyolc új díszpolgári címet adományozott olyan személyeknek, akik tevékenységükkel Budapest fejlődését, hírnevének öregbítését szolgálták. A főpolgármester által beterjesztett javaslatról titkos szavazáson döntöttek a képviselők, az elismeréssel egymillió forint jutalom jár.

Magyar premierek a moszkvai filmfesztiválon

Magyar premierek a moszkvai filmfesztiválon Sipos József BARTÓK portréfilmjét és Zsigmond Dezső A SÁTÁN FATTYA című történelmi filmjét tűzi műsorra a csütörtökön kezdődő A-kategóriás moszkvai nemzetközi filmfesztivál. (Képünkön jelenet A sátán fattya című filmből.)

Munkácsy-kiállítás nyílt az Ermitázsban

Munkácsy-kiállítás nyílt az Ermitázsban Önálló kiállításon láthatók Munkácsy Mihály művei a világ egyik legjelentősebb múzeumában, a szentpétervári Ermitázsban hétfőtől; 45 festmény a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) anyagából, további 20 pedig a legjelentősebb Munkácsy-magángyűjtő, Pákh Imre kollekciójából érkezett a Néva-parti városba.

A Cirkuszhercegnőt mutatják be

A Cirkuszhercegnőt mutatják be A Cirkuszhercegnő című operettet mutatják be Szabó Máté rendezésében a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon júliusban. Kálmán Imre operettjét a Szabad Tér Színház és a Miskolci Nemzeti Színház közös produkciójaként láthatja a közönség. Kálmán Imre világszerte népszerű Cirkuszhercegnő című operettje először látható a margitszigeti színpadon.

A Várkert Bazárban lesz a Budapest Folk Fest

A Várkert Bazárban lesz a Budapest Folk Fest A Várkert Bazár ad otthont május 23. és 27. között a Budapest Folk Festnek, amelyen a legjobb magyar és nemzetközi népzenészek koncertjeire és táncházaira várják a közönséget. A rendezvény hagyományosan a Fonó Szerda táncház különkiadásával indul május 23-án, amikor a Melegföldvár és a szomszédos Buza falu énekesei és táncosai lesznek a mezőségi népzenét játszó Eszterlánc zenekar vendégei.

Sorozatgyilkos vagy festőzseni?

Sorozatgyilkos vagy festőzseni? A leghíresebb Ady Endre-portrék alkotója, a Nyolcak művészcsoport tagja, Párizst is megjárt festő; ez mind Czigány Dezső, akire nemcsak a képei, hanem a sötét magánélete miatt is emlékszünk. A szegedi REÖK-ben a Festői szerelmek április 23-i részében kibomlanak előttünk a sorozatgyilkosnak is titulált művész titkai.

Premierek és régi kedvencek az Artmozik éjszakáján

Premierek és régi kedvencek az Artmozik éjszakáján Az artmozi-hálózatához tartozó öt fővárosi filmszínház, a Művész, a Puskin, a Toldi, a Kino Cafe és a Tabán artmozik idén is kijelöltek egy éjjelt, amelyet a filmnézésnek szentelnek. Május 11-én késő délutántól másnap hajnalig valamennyi mozi egy karszalaggal látogatható, amely érvényes az összes vetítésre.

Monumentális előadás a magyar Pink Floyd-tól

Monumentális előadás a magyar Pink Floyd-tól Április 28-án egy egyedülálló előadással idézik meg a rocktörténet egyik legkiemelkedőbb zenekarát, a Pink Floyd-ot. A Hungarian Pink Floyd Show zenekar tagjai, Füchsel Tibor, Pozsonyi Tibor, Takáts Máté, Takáts Márton, Vámos Péter, Lakatos Ádám, és Schwirg Alexa önálló összeművészeti produkciót mutatnak be a Csili Művelődési Központban.

José Carreras Budapestre érkezik

José Carreras Budapestre érkezik 1990-ben három hihetetlenül tehetséges tenor újragondolta és megreformálta a komolyzenei koncert fogalmát: José Carreras, Plácido Domingó és Luciano Pavarotti. Az öltet gazda José Carreras volt, aki idén decemberben Budapesten is megmutatja, hogy mire képes a hangjával.

Roma hősök színházi fesztivál

Roma hősök színházi fesztivál Roma hősök címmel második alkalommal rendezi meg nemzetközi roma színházi fesztiválját a Független Színház május 24. és 27. között a Stúdió K Színházban. Michael Collins (Írország) Kulturális kérdés vagy sem? című előadásában saját történetét meséli el lányának, hogy meggyőzze, igenis fontos iskolába járni.

Vranik Roland filmje fődíjat nyert Szkopjéban

Vranik Roland filmje fődíjat nyert Szkopjéban Vranik Roland rendezése, Az állampolgár nyerte a legjobb játékfilmnek járó díjat macedónia fővárosában, a Filozofikus Filmek Fesztiválján - közölte szombaton a Magyar Nemzeti Filmalap az MTI-vel.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ