RSS Feed

Kultmix

Elrajtolt a Russian Kino filmcsatorna

Elrajtolt a Russian Kino filmcsatorna 2020 januárjától elsőként a Vidanet kínálatában található meg a Russian Kino tévécsatorna, amely eredeti nyelven orosz filmeket sugároz. Ez a hazánkban meglehetősen egyedinek számító csatorna számos orosz klasszikust és kultfilmet emel be a nyelvterület kedvelőinek mindennapjaiba: 1948-tól egészen napjainkig készült filmek széles repertoárját sorakoztatja fel.

Emlékérméket adtak ki a Queen együttes tiszteletére

Emlékérméket adtak ki a Queen együttes tiszteletére A Queen együttes tiszteletére emlékérméket bocsátott ki a Királyi Pénzverde. Közleményük szerint a Queen az első brit rockegyüttes, amely egyazon érmén szerepel II. Erzsébet királynővel. A pénzverde a Zenei legendák című új sorozata keretében örökítette meg pénzérméken a Queent. Az érmeket, melyek egyikén a zenekar négy tagjának hangszerei is megjelennek, hétfőn bocsátották ki.

Banksy-kiállítás lesz Budapesten

Banksy-kiállítás lesz Budapesten Banksy, a titokzatos brit utcaművész csaknem hetven alkotását láthatja a magyar a közönség az Art of Banksy című kiállításon, amely február elsején nyílik Budapesten a Tesla Loftban a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében.

Budapestre jön a svéd krimi világsztárja

Ismét Magyarországra látogat a skandináv krimik világsztárja, Jo Nesbø! Az Animus kiadó által meghívott hírességgel a 27. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 2020. április 24-én találkozhatnak a rajongók, a szerző legújabb regényét, a Kést is dedikálja a jelenlevőknek.

Lány (2018)

  Lány (2018) Lány (2018) belga-holland dráma. Victor Polster/Lara 15 éves és két vágya van, hogy balettáncos legyen és nő! Lara fiú testbe született és mindent elkövet, hogy nővé operálják, beleértve a hormonterápiától kezdve az átalakító műtétig. Elképesztő alakítást nyújt a filmben Victor Polster, aki a való életben szintén képzett balettáncos és durván 10 évvel idősebb, mint amit játszik a filmben.

A holokuasztra emlékező filmek a héten

A holokuasztra emlékező filmek a héten A közelgő Holokauszt emléknapra (január 27.) készülve hazánk első történelmi csatornája, a Viasat History egész héten főidőben vetít a témában dokumentumfilmeket, -sorozatokat.

Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a Madách-díjat

Koltai Róbert és Dörner György kapja idén a Madách-díjat Madách Imrére emlékeznek születésének évfordulója alkalmából kedden Balassagyarmaton, az ünnepségen átadják a Madách-díjakat, amelyeket idén Koltai Róbert színművésznek és Dörner György színművész-színházigazgatónak ítéltek - közölték a szervezők az MTI-vel.

Level 42-koncert lesz az idei Paloznaki Jazzpikniken

Level 42-koncert lesz az idei Paloznaki Jazzpikniken A nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb zenekara, a dzsesszt, funkot és popot vegyítő brit Level 42 ad koncertet az idei, 9. Paloznaki Jazzpiknik nyitónapján, július 30-án - közölték a szervezők az MTI-vel.

Nemzetközi zenei díjat nyert a Harmed ez Eurosonicon

Nemzetközi zenei díjat nyert a Harmed ez Eurosonicon A magyar Harmed zenekar nyerte el rock-metal kategóriában az európai könnyűzenei tehetségek díját (Music Moves Europe Talent Awards) az Eurosonic fesztiválon a hollandiai Groningenben.

A Netflix 26 milliárd dollárt költ filmekre

A Netflix 26 milliárd dollárt költ filmekre Iparági elemzés szerint a Netflix a következő nyolc évben 26,3 milliárd dollárt (8000 milliárd forintot) fordít tartalomfejlesztésre, főként saját tartalom előállítására. A Facebook Watch, az Apple és a YouTube szintén jelentős összegeket fordít a saját tartalmakra, emellett a WarnerMedia HBO Max, a Comcast Peacock és a Disney+ szolgáltatás is versenytársa a Netflixnek.

Határtalan Napok a Miskolci Nemzeti Színházban

Határtalan Napok a Miskolci Nemzeti Színházban Február 13-15. között ismét a határon túli kultúráé lesz a főszerep a Miskolci Nemzeti Színházban. Az idei programok különlegessége, hogy a színház, a zene, a képzőművészet és irodalom mellett most a film és a tánc műfaja is képviselteti magát! A Határtalan Napok rendezvénysorozaton idén Beregszász lesz a vendég.

Miklósa Erika Sanghajban

Miklósa Erika Sanghajban Miklósa Erika világhírű koloratúrszoprán és Horváth István tenor lép kedden a magyar kultúra napja alkalmából tartandó koncerten Sanghajban, az ottani főkonzulátus szervezésében. Az ingyenes koncert helyszíne az eredetileg 1887-ben épített metodista templom, amelyet 1929-ben Hudec László tervei alapján alakították át.

A népi műveltség monográfiája

A népi műveltség monográfiája A Vajdasági Magyar Művelődési Intézet gondozásában látott napvilágot a vegyes népességű bácskai település, Pacsér történelmét, dalait, szótárát és más emlékeit bemutató kötet. Pénovátz Antal „Pacsér” című falumonográfiája a vegyes népességű bácskai település, Pacsér történelméről és magyar lakosainak népi műveltségéről, nyelvéről tudósít.

Whitney Houston és a Depeche Mode is

Whitney Houston és a Depeche Mode is Whitney Houston, T. Rex és a Depeche Mode is bekerül 2020-ban a Rock & Roll Hírességeinek Csarnokába. Az idei új hírességek között szerepel még Notorious B.I.G., a Nine Inch Nails és a The Doobie Brothers is. A hat beiktatandó tagot 16 jelölt közül választották ki.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ