RSS Feed

Kultmix

A magyar püspök élete

A magyar püspök élete Riskó Marianna kárpátaljai vonatkozású friss kötete Budapesten látott napvilágot. Ott ahol a szerző a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Doktori Tanácsa és a Történelemtudományi Iskola tudósai előtt tavaly megvédte doktori munkáját.

Frankofon Filmnapok: a Yao rendezője Budapesten

Frankofon Filmnapok: a Yao rendezője Budapesten A Frankofón Filmnapok egyik slágerének ígérkezik a Yao című produkció, melynek rendezője, Philippe Godeau Budapestre jön. Filmjét nyárin láthatjuk a mozikban.

Roma hősök - szimpózium és kiállítás

Roma hősök - szimpózium és kiállítás Roma hősök címmel rendez cigány színházi szimpóziumot és mutatja be a világ első roma drámakötetét a Független Színház Magyarország 2019. március 27-én, Budapesten. A különleges kulturális esemény a Goethe Intézettel és a Flamand Kormány Magyarországi Delegációjával együttműködésben valósul meg. A nap lezárásaként a Független Színház előadásában Dömök Edinát (képünkön) láthatjuk Richard O’Neill Legnehezebb szó című színdarabjában, az RS9 Színház színpadán.

Zsótér Sándor is játszik a Moliére-komédiában

Zsótér Sándor is játszik a Moliére-komédiában Teljessé vált a Don Juan szereplő- és alkotógárdája: a magyar színházi élet egyik különleges alakja, Zsótér Sándor is fellép az Újszegedi Szabadtéri Színpadon debütáló Moliére-komédiában. Az önálló bemutató fantáziadús jelmezeit és díszletét Bianca Imelda Jeremias tervezi, zeneszerzője pedig Szirtes Edina Mókus.

Menyhárt Jenő: nem sújt le, hogy 60 éves leszek

Menyhárt Jenő: nem sújt le, hogy 60 éves leszek Úgy érzem, energikus, friss korszakban vagyok, nem sújt le, hogy 60 éves leszek - mondta Menyhárt Jenő, az Európa Kiadó alapítója, frontembere az MTI-nek. A zenész a kerek évforduló alkalmából április 14-én egyszeri, különleges koncertet ad csapatával és néhány vendéggel a fővárosi MOM Sportban.

Nemek és igenek - ősbemutató a Centrál Színházban

Nemek és igenek - ősbemutató a Centrál Színházban Március 2-án lesz Nina Raine fiatal angol drámaírónő - Boris Pasternak orosz író unokahúga - Nemek és igenek című darabjának magyarországi ősbemutatója a Centrál Színházban. A darab főhősei harmincas-negyvenes angol ügyvédek, akik házaspárok is egyben.

Az Oxford University Press Budapesten

Az Oxford University Press Budapesten Az Oxfordi Egyetem kiadója, az Oxford University Press (OUP) Budapesten nyitotta meg legújabb technológiai központját, amely a kiadó digitális fejlesztéseiben közreműködve és globális IT infrastruktúráját támogatva erősíti az OUP technológiai képességeit.

Kétszáz alkotást neveztek az 5. Magyar Filmhétre

Kétszáz alkotást neveztek az 5. Magyar Filmhétre Rekordszámú nevezés érkezett az 5. Magyar Filmhétre. Hét kategóriában összesen kétszáz filmet regisztráltak az előállítók és az alkotók az eseményre, amelyet április 22-től 27-ig tartanak a fővárosi Corvin moziban.

Elhunyt Kautzky József színművész

Elhunyt Kautzky József színművész Szerdán, 92 éves korában elhunyt Kautzky József Jászai Mari-díjas színművész - közölte a család. Kautzky József 1927. január 15-én született Soroksáron, 1946 és 1948 között végezte el a Színművészeti Akadémiát.

FEKETÉN-FEHÉREN

FEKETÉN-FEHÉREN A fotográfiáiból válogatott kiállítást 2019. február 25-én este 6-kor Alföldi Róbert nyitja meg. Szalay Zoltán, Pulitzer-emlékdíjas és Táncsics Mihály-díjas fotográfus, a magyar sajtófotográfia kiemelkedő személyisége, a Magyar Sajtófotó Kiállítások elindítója, szellemi atyja és 30 éven át a rendezője 2017. február 14-én, 82 évesen hunyt el.

2018 legjobb novellái

2018 legjobb novellái Immáron 18. alkalommal jelent meg reprezentatív válogatás az előző év legjobb novelláiból a Magyar Napló Kiadó gondozásában. Az év novellái 2019 című kötet szerkesztője, Erős Kinga az MTI-nek elmondta: a magyar széppróza napja alkalmából kiadott antológia összeállításakor mintegy negyven magyarországi és határon túli magyar folyóiratból válogatott.

Piedone nyomában

Piedone nyomában Február 28-tól lesz látható országszerte több moziban a Piedone nyomában című portréfilm kibővített változata, amely Bud Spencer olasz színész kalandos életét és személyiségének kevésbé ismert oldalát mutatja be a nézőknek.

A Queen játszik az Oscar-gálán

 A Queen játszik az Oscar-gálán Az Instagramon jelentette be az Amerikai Filmakadémia, hogy az idei Oscar-díjátadón fel fog lépni a Queen is. A Queen 2019-ben Brian May gitárost és Rogert Taylor dobost jelenti, akiket az American Idol egykori sztárja, Adam Lambert egészít ki a vokálokkal. John Deacon basszusgitáros már jó ideje nem tagja a zenekarnak.

Woodstock Hungary Festival a Trip hajón

Woodstock Hungary Festival a Trip hajón Negyedik alkalommal rendezik meg a Woodstock Hungary Festivalt. Az ötven évvel ezelőtti legendás amerikai rendezvény, illetve a hatvanas évek vége szellemiségét felidéző eseményen február 22-én számos hazai tribute zenekar fog fellépni a fővárosi Trip hajón.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ