RSS Feed

Kultmix

Fővárosi jubileum: Schell Juditot is kitüntették

Fővárosi jubileum: Schell Juditot is kitüntették Több mint negyven díjat adott át Tarlós István főpolgármester és Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes a főváros egyesítésének 144. évfordulója alkalmából az Új Városháza dísztermében.

Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál: a nő a fókuszban

Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál: a nő a fókuszban Az elmúlt években egyre több érdeklődőt vonzó, "Minősített Európai Fesztivál" címet is kapott Budapesti Zsidó Filmfesztivál és a szintén népszerű Izraeli Filmhét az idei évtől együtt folytatja: a zsidó kultúrát bemutató nemzetközi és izraeli filmtermés legjobbjait évről évre felvonultató fesztiválok 2017-től közösen, Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál néven várják az érdeklődőket.

25 éves a Kerekasztal Színház

25 éves a Kerekasztal Színház A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ decemberben azzal a céllal rendezi meg születésnapi eseménysorozatának záróünnepét, hogy partnertársulatait bemutassa a sajtó képviselőinek, barátainak, s mindazoknak, akik érdeklődnek a műfaj iránt.

Több Hungaroton-felvétel a Music Awardson

Több Hungaroton-felvétel a Music Awardson A Hungaroton négy kiadványa került fel az International Classical Music Awards (ICMA) 2018. évi jelöltjeinek listájára; Vokális kamarazene kategóriában Baráth Emőke és Virág Emese Debussy-lemeze, Szóló hangszeres kategóriában Lajkó István Liszt-felvétele, míg Kamarazene kategóriában Simon Izabella és Várjon Dénes lemeze, A nagy fúga, valamint Antológia kategóriában Kocsis Zoltán emlékalbuma.

Csárdáskirálynő Egerben

Csárdáskirálynő Egerben Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjét méltán emlegethetjük minden idők legnépszerűbb operettjének, de nevezhetjük az operettek operettjének is. A Gárdonyi Géza Színház ezért is tűzi műsorra a 2017/2018-as évadban. A november 17-én bemutatandó előadás rendezője nem más, mint a zenés darabok szakértője, Halasi Imre.

Sófalvi kötet – Magyarországon is

Sófalvi kötet – Magyarországon is Az Erdélyi Múzeum-Egyesület gondozásában látott napvilágot e hetekben Sófalvi András gazdagon illusztrált kötete. A Hadakozás és önvédelem a középkori és fejedelemség kori Udvarszékhelyen című, bő 600 oldalas könyv már hazánkban is megvásárolható.

Rekordáron kelt el egy Leonardo-festmény

Rekordáron kelt el egy Leonardo-festmény Rekordáron, 450 millió dollárért (119 milliárd forint) kelt el egy 500 éves, Leonardo da Vincinek tulajdonított festmény egy szerda esti New York-i árverésen - írta a BBC hírportálja. A kép Salvator Mundi (Világmegváltó) néven ismert. A valaha árverésen műalkotásért fizetett legmagasabb összeget adták érte.

Szívderítő musical revü: Ájlávjú

Szívderítő musical revü: Ájlávjú November 17-én pénteken mutatja be a Centrál Színház Jimmy Roberts és Joe Di Pietro Ájlávjú című musicaljét Ágoston Katalinnal, Balogh Annával, Ódor Kristóffal és Vári-Kovács Péterrel. A darab több mint egy évtizede bombasiker New Yorkban, az Off-Broadway második leghosszabb ideje játszott zenés produkciója,

Több mint negyvenezren Északi fényben

Több mint negyvenezren Északi fényben Az Aurora Borealis - Északi fény 4. hete szerepel az országos mozi TOP10-ben. Mészáros Márta legújabb alkotása október 19-én került a mozikba és hatalmas siker a közönség körében, több mint 40.000 néző látta. A film ráadásul immár külföldön is nagy siker: a rangos chicagói filmfesztiválon közönségdíjat kapott az Aurora Borealis – Északi fény.

Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Budapesten

Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Budapesten Két hét múlva kezdődik a 15. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. 2017. november 29. és december 3. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban nézheti meg a közönség az elmúlt év legjelentősebb animációs alkotásait a világ minden tájáról.

November 23-án vesznek végső búcsút Pápai Erzsitől

November 23-án vesznek végső búcsút Pápai Erzsitől November 23-án, csütörtökön vesznek végső búcsút Pápai Erzsitől; a Jászai Mari-díjas színművészt, érdemes művészt, a Nemzeti Színház örökös tagját 14 óra 30 perckor búcsúztatják a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában.

Whitney Houston a színházban

Whitney Houston a színházban Whitney - Queen of the Night címmel díjnyertes koncertshow érkezik Magyarországra a West End-ről, az esten Whitney Houston története elevenedik meg - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Visszatér Budapestre a világhírű Harlem Gospel Choir

Visszatér Budapestre a világhírű Harlem Gospel Choir 2016 után ismét Magyarországra látogat a jazz és gospel koronázatlan királynője, Queen Esther Marrow és híres New York-i kórusa, a Harlem Gospel Chior. Az előző évek hatalmas sikere Idén decemberben több koncertet adnak Budapesten.

Depeche Mode és Iron Maiden Sopronban

Depeche Mode és Iron Maiden Sopronban Két világhírű rockzenekar, a Depeche Mode és az Iron Maiden is fellép a jövő évi Telekom VOLT Fesztiválon Sopronban. Mellettük a Hurts és a Hollywood Undead koncertjét is bejelentették hétfőn a szervezők, akik minden eddiginél nagyobb érdeklődésre számítanak.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ