RSS Feed

Kultmix

Európai Bordalfesztivált rendeznek Villányban és Pécsett

Európai Bordalfesztivált rendeznek Villányban és Pécsett Öt ország nyolc együttese mutatkozik be szeptember 22. és 24 között az Európai Bordalfesztiválon, amelyet immár huszonegyedik alkalommal rendeznek meg Villányban és Pécsett.

Nemzetközi fesztiválkedvencek a Mozinet Filmnapokon

Nemzetközi fesztiválkedvencek a Mozinet Filmnapokon A Cannes-i, a Velencei és a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjából öt filmet, valamint további 12 alkotást lehet újra megtekinteni a Mozinet Filmnapokon a mozivásznon, közülük a Porto 35mm című szerelmesfilm valóban 35 milliméteres kópiáról pereg majd.

Londoni mozikban is bemutatják Enyedi Ildikó filmjét

Londoni mozikban is bemutatják Enyedi Ildikó filmjét A Testről és lélekről című díjnyertes alkotást szeptember 18-tól a brit főváros több mozijában is megtekinthetik a nézők - közölte a Londoni Magyar Kulturális Központ az MTI-vel.

A csúcsnőcsábász: Don Giovanni

A csúcsnőcsábász: Don Giovanni A Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben szeptember 21-én, 23-án és 24-én ismét láthatják a műfaj kedvelői sajátos felfogásban a Don Giovannit Christopher Maltmannel a címszerepben. Fischer Iván és a Fesztiválzenekar első előadása magával ragadta a magyar közönséget és a New York-i Mostly Mozart fesztivál hallgatóságát.

Balázs János koncerttel indul a Magyar Klasszikusok sorozat

Balázs János koncerttel indul a Magyar Klasszikusok sorozat Balázs János Liszt-díjas zongoraművész koncertjével indul a Magyar Klasszikusok hangversenysorozat a moszkvai Csajkovszkij Konzervatóriumban október 13-án - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az éjszaka csodái a Trafóban

Az éjszaka csodái a Trafóban Szeptember 25-én este a Trafó színpadát a real-time videó, tánc és zene házasságából született Az éjszaka csodái című darab fogja uralni. A Tünet Együttes több mint két éve teltházzal futó előadását Weöres Sándor címadó verse inspirálta, amely szabad, csapongó, szabálytalan, akárcsak a gyermeki képzelet.

Francis Bacon 45 éve nem látott pápás képét árverezik el

Francis Bacon 45 éve nem látott pápás képét árverezik el Francis Bacon kiállításon 45 éve nem szereplő, 60 millió fontra (21 milliárd forintra) becsült, X. Ince pápát ábrázoló festményét árverezik el októberben Londonban.

Két új Banksy Londonban

Két új Banksy Londonban Banksy brit graffitiművész két új alkotása tűnt fel London szívében.A Barbican Centre szomszédságában látható falfestmények az intézmény Jean-Michel Basquiat amerikai művész munkásságát bemutató új kiállításának előfutárai - írta a BBC News. Banksy a néhai művésszel való "nem hivatalos együttműködésnek" nevezte az alkotásokat az Instagramon.

Buzánszky Jenő Királyhelmec posztumusz díszpolgára lett

Buzánszky Jenő Királyhelmec posztumusz díszpolgára lett Posztumusz díszpolgára lett a szlovákiai Királyhelmecnek Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás jobbhátvédje.

Julie Delpy kapja idén az Európai Filmakadémia életműdíját

Julie Delpy kapja idén az Európai Filmakadémia életműdíját Julie Delpynek ítélte oda idén életműdíját az Európai Filmakadémia (EFA), az Európai hozzájárulás a világ filmművészetéhez nevű díjat a francia-amerikai színésznő személyesen veszi át az Európai Filmdíjak december 9-i átadóján Berlinben - közölte az EFA.

Lady Gaga elhalasztotta európai turnéját

Lady Gaga elhalasztotta európai turnéját Lady Gaga amerikai popsztár orvosi utasításra elhalasztotta hathetesre tervezett európai turnéját, mely csütörtökön kezdődött volna Barcelonában - tudósított a BBC hírportálja. A 31 éves énekesnő a múlt héten a brazíliai Rock in Rio fesztiválon lépett volna fel, de kórházba került, ezért le kellett mondania a koncertet.

Díjazták Magyarország legkiválóbb kulturális úti célját

Díjazták Magyarország legkiválóbb kulturális úti célját Idén először megosztott első díj született az új Kiváló Európai Desztinációk (European Destinations of Excellence, EDEN) projekt keretében, amelyen a Magyar Turisztikai Ügynökség Magyarország "legígéretesebb kulturális úti célját" kereste: Pécs-Siklós-Szigetvár közös pályázata, és Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye Középkori templomok útja a Felső-Tisza-vidéken nyertek.

Vőlegény a Belvárosiban

Vőlegény a Belvárosiban A Belvárosi Színház ezúttal Szép Ernő klasszikusát a Vőlegényt vitte színpadra. A darab nyári, szentendrei bemutatója után Budapesten is debütált. A Vőlegény rendezője Novák Eszter; a főbb szerepekben Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás, Takács Kati, Gazsó György, Tóth Ildikó látható.

Faust-díjra jelölték Mundruczó Kornélt

Faust-díjra jelölték Mundruczó Kornélt Faust-díjra jelölte Mundruczó Kornélt a Proton Színház Látszatélet című előadásában végzett kiemelkedő rendezői munkájáért a Német Színházi Szövetség (Deutscher Bühnenverein).

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ