RSS Feed

Kultmix

A MUZSIKA HANGJA 100. előadása lesz a Magyar Színházban

 A MUZSIKA HANGJA 100. előadása lesz a Magyar Színházban Április 24-én este 7-kor A MUZSIKA HANGJA 100. előadása lesz a Magyar Színházban. A bemutató: 2015. november 27-én volt. Öt év sem múlt el, máris a 100. előadásnál tart a társulat, és így, ebben a formában most látható utoljára az előadás.

Cannes-i versenyfilm a 9. Mozinet Filmnapok programjában

Cannes-i versenyfilm a 9. Mozinet Filmnapok programjában Bong Joon-ho legújabb alkotása, az Élősködők (Parasite) ott lesz a májusi cannes-i filmfesztivál versenymezőnyében. A film Magyarországon először idén ősszel, a 9. Mozinet Filmnapok programjában lesz látható, majd ezt követően kerül a hazai mozikba a Mozinet forgalmazásában. (Képünkön jelenet a filmből.)

Szeretlek, mint állat

Szeretlek, mint állat Megnéztem egy próbavetítésen Novák Erik legújabb filmjét, (Szeretlek, mint állat). Pont olyan furán kezdődött az egész, mint maga a film. Elírták a helyszín pontos címét, így egy bérházban kerestük páran a bizonyos galériát, ahol a rendező, főszereplő festményeit is meg lehetett nézni. Végül megtaláltam a helyet.

Geszti Péter megint visszatér

Geszti Péter megint visszatér Geszti Péter (megint) visszatér írja a z Index..most éppen a Jazz+Az a soros. Geszti az elmúlt 30 évben folyamatosan kitalál valamit, abbahagyja, aztán visszatér. Lsd. Repülők..két évvel ezelőtt. Nagy botrány is lett belőle, hogy ezt egy újságíró megjegyezte(“Az ember aki még mindig 1994-ben él”)..mintha elakadt volna a szóvicc pápa, kezd a dolognak olyan megélhetési szaga lenni.

A Mercedes Benz a Vörösmarty Színházban

A Mercedes Benz a Vörösmarty Színházban Magyarországon a Vörösmarty Színházban kerül először színpadra a 2016-ban elhunyt Kossuth-díjas magyar író és publicista, Esterházy Péter egyik utolsó színműve a Mercedes Benz.

Elhunyt Bács Ferenc színművész

Elhunyt Bács Ferenc színművész Életének 83. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után, kedden elhunyt Bács Ferenc, Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, Budapest Főváros Díszpolgára - tudatta a művész családja az MTI-vel. Mint írják, Bács Ferenc végső búcsúztatásáról később intézkednek.

Shazam

Shazam Shazam (2019) Tádááááám vadi új amerikai film. Igazi jó szuper mesefilm. Egy árva srác története..aki valami csoda..és az Öreg Shazam segítségével szuper erőre tesz szert. Igaz csak 14 éves, még fel kell nőnie. Keveréke egy csöpögős, sírva nevetős családi filmnek és egy Szuperhős filmnek.

A közönség már szavazhat a a Magyar Filmdíjra

A közönség már szavazhat a a Magyar Filmdíjra Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával idén 2019. április 22-27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban. Mától a szervezők a közönség szavazatait is várják.

Három díjat nyert Bogdán Árpád filmje

Három díjat nyert Bogdán Árpád filmje Három zsűri is díjazta Bogdán Árpád rendezését, a Genezis című filmdrámát a hétvégén, az idén 20. alkalommal megrendezett európai filmek fesztiválján az olaszországi Leccében. A film fényképezéséért Dobos Tamás kapta a legjobb operatőr díját a fesztivál zsűrijétől, melyet Marco Müller producer elnökölt - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) hétfőn az MTI-t.

Meghalt Bibi Andersson

Meghalt Bibi Andersson Nyolcvanhárom éves korában meghalt Bibi Andersson svéd színésznő, aki Ingmar Bergman 13 filmjében, köztük A hetedik pecsét és a Persona című alkotásokban is szerepelt. Andersson halálának hírét a színésznő régi barátja, Christina Olofson svéd rendező erősítette meg vasárnap - számolt be róla a The Hollywood Reporter című filmes portál.

Csontváry emlékutak indulnak

Csontváry  emlékutak indulnak Emlékutak indulnak Csontváry Kosztka Tivadar halálának 100. évfordulója alkalmából, a program résztvevői Dalmáciában és Bosznia-Hercegovinában azokat a helyeket keresik fel, ahol a festőművész alkotott - hangzott el az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Megjelent a Trianon DVD + CD

Megjelent a Trianon DVD + CD Háromlemezes, reprezentatív album formájában, emlékkönyvvel kiegészítve megjelent a tavaly, a Hősök terén bemutatott nagy sikerű Trianon című zenés történelmi játék hangzó - és képi anyaga. Az emlékkönyv több mint száz fotót, valamint Koltay Gábor rendezővel készült interjút is magában foglalja.

Boban Markovic Orkestar: Mrak

Boban Markovic Orkestar: Mrak A Boban Markovic Orkestar MRAK című új lemeze olyan lett terjedelmét és hangulatát tekintve, mint egy jó balkáni buli a maga kihagyhatatlan csúcspontjaival és szomorúságba hajló mélységeivel. Egy olyan válogatás, amely egyszerre tradicionális és aktuális, ismerős és idegen, harsány és visszafogott. A lemez a Fonó gondozásában jelent meg.

Film az amerikai zene születéséről

Film az amerikai zene születéséről Zártkörű vetítésen mutatták be az „America’s Musical Journey” című filmet a magyar fővárosban a DiscoverAmericaHungary jóvoltából. A Morgan Freeman által narrált és Aloe Blacc főszereplésével készült dokumentumfilm az Amerikai Egyesült Államok különleges zenei kultúráját ünnepli.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ