RSS Feed

Kultmix

Sarah Brightman karácsonyi koncertet ad Budapesten

Sarah Brightman karácsonyi koncertet ad Budapesten Karácsonyi koncertet ad Sarah Brightman angol szoprán énekesnő december 20-án a Papp László Budapest Sportarénában - közölték a szervezők az MTI-vel.

Louis Armstrong Jazzfesztivál a Bánki-tónál

Louis Armstrong Jazzfesztivál a Bánki-tónál Június 30-tól július 2-ig rendezik meg a Nógrád megyei Bánkon a 14. Louis Armstrong Jazzfesztivált. Idén Ella Fitzgerald, tizenháromszoros Grammy-díjas jazzénekesnőre, a jazz éneklés legendás dívájára emlékeznek, így az idei fesztivált az "Ella 100" mottó fémjelzi.

Szabó Magda-kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban

Szabó Magda-kiállítás a Petőfi Irodalmi Múzeumban Szabó Magda író, költő és műfordító születésének közelgő 100. évfordulója alkalmából kiállítás nyílt Annyi titkom maradt... címmel a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Szabó Magda könyvei egytől egyig kincses ládák, az Ókút mélyén, Az ajtó mögött vagy Abigél szobra alatt, a Régimódi történetben sokkal több titok rejlik, mint bárhol máshol talán a magyar irodalom lapjain - méltatta a szerzőt Hoppál Péter államtitkár.

Sanghaj és a Jameson Cinefest

Sanghaj és a Jameson Cinefest A június 17-én kezdődött 20. Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon 14 ország filmfesztiváljainak és filmes intézményeinek együttműködése céljából új kezdeményezés indult útjára „Egy út, egy övezet” címmel.

Emléktábla Szakácsi Sándornak

Emléktábla Szakácsi Sándornak Szakácsi Sándor Jászai Mari-díjas színművész az 1980-as években, megközelítőleg 15 évig lakott a Boráros tér 2. szám alatt, ahol halálának 10 éves évfordulóján emléktáblát avattak tiszteletére.

Zenés időutazás a Balatonnál

Zenés időutazás a Balatonnál Július 15. és augusztus 20. között húsz esten át Orfeum a Marinában - Nyári Bárfesztivál címmel a pesti mulató kulturális eseménysorozatot hoz létre Balatonfüreden, amely az egykori balatoni bárok hangulatát idézi fel.

Virágvölgy Enyedi Ildikó mentorálásával

Virágvölgy  Enyedi Ildikó mentorálásával A napokban fejeződött be a Virágvölgy 25 napos forgatása. Csuja László a Filmalap Inkubátor Programjának egyik győzteseként készítheti el első nagyjátékfilmjét Enyedi Ildikó mentorálásával. A coming-of-age történettel keresztezett road movie főszereplői Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok és Berényi Bianka, az EU Cannibal frontembere

Kihirdették az Armel Dalverseny nyerteseit

Kihirdették az Armel Dalverseny nyerteseit A zsűri az öt-öt énekes közül döntött a szakmai fődíjas páros személyéről, akik fejenként Egymilió forint pénzjutalomban részesülnek, és július 4-én, az Armel Opera Festival Jubileumi Gálaestjén a Pannon Filharmonikusok kíséretében adják elő a Dalt, a Thália Színházban.

Növelte látogatottságát a Radnóti Színház

Növelte látogatottságát a Radnóti Színház Az előző évi 96,25 százalékoshoz képest 97,38 százalékosra növelte látogatottságát a Radnóti Színház a 2016/2017-ben. Az évadban kétszáz előadást játszottak, a nézőszám 46 626 volt.

Kazinczy furcsa világa egy író tollából

Kazinczy furcsa világa egy író tollából Péterfy Gergely József Attila-díjas író a szegedi REÖK-ben tartott irodalmi estet. Az apropója a tavalyi évben Aegon Művészeti Díjjal kitüntetett, Kazinczy Ferenc egy különös barátságát feltáró történelmi regénye, a Kitömött barbár volt. A zseniális mű megjelenése óta olvasók tömegeit ejtette rabul.

Echoes kiállítás a Fugában

Echoes kiállítás a Fugában Június 29-én nyílik a Fuga Kortárs Építészi Központban az Echoes című vándorkiállítás, amely Finnország elmúlt 100 évének építészetét és formatervezését mutatja be több, mint 100 tárgy és épület szemléltetésével. A tárlatot a budapesti székhelyű Finn Kulturális Intézet, a Finnagora szervezte varsói társintézményének segítségével.

Színházi nyáresték Veresegyházon

Színházi nyáresték Veresegyházon Minden bizonnyal az idei nyári szabadtéri színházi kínálat egyik legvonzóbb színfoltja lesz a Mézesvölgyi Nyáresték rendezvénysorozata Veresegyházon. Az eddigi 160 előadásával 70 ezer nézőt vonzó Veres 1 Színház sikertörténete 2017 nyarán szabadtéri színházzal folytatódik.

Egész estés film a hortobágyi vadlovakról

Egész estés film a hortobágyi vadlovakról Szeptemberben kezdődik a Hortobágyon élő vadlovak életét bemutató nagyszabású természetfilm, a Vad Magyarország 2 – A vadlovak földjén négyévszakos forgatása.

Afganisztán, a Szovjetunió Vietnámja

Afganisztán, a Szovjetunió Vietnámja A Blinken OSA Archívum Centrális Galériájának új történeti kiállítása Afgfanisztán szovjet megszállásának 1979-1988 közötti véres évtizedét, a Szovjetunió „Vietnamjának” is nevezett időszakot mutatja be, Magyaroszágon korábban soha nem látott fotók, tárgyak és filmek segítségével.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ