RSS Feed

Kultmix

Juliette Binoche-gálavetítés az idei Titanicon

Juliette Binoche-gálavetítés az idei Titanicon Október 24-én a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban a Szerelemre kattintva (16) című francia romantikus dráma premier előtti gálavetítése is színesíti az idei Titanic Filmfesztivál programját. A film rendezője, Safy Nebbou a gálára Budapestre érkezik. (Képünkön jelenet a filmből.)

Lila szőnyeggel mutatták be a Lángoló világot

Lila szőnyeggel mutatták be a Lángoló világot Sztárokat felvonultató, exkluzív premiert tartott az Epic Drama csatorna nemzetközileg is elismert II. világháborús sorozatának, a Lángoló világnak (World on Fire). A szereplők, többek között a brit Julia Brown és Jonah Hauer-King, a lengyel Zofia Wichlacz, Tomasz Kot és Borys Szyc, valamint a vezető producerek jelentették be érkező sorozatuk premierjének dátumát: 2019. november 10-ét.

Megosztott Booker-díj: nem tudtak dönteni

Megosztott Booker-díj: nem tudtak dönteni A kanadai Margaret Atwood (képünkön) és a nigériai-brit Bernardine Evaristo megosztva vehette át hétfő este Londonban az idei Booker-díjat.

Megújul a filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága

Megújul a filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága Megújul a Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága: a testületet hétfőtől Káel Csaba rendező, filmügyi kormánybiztos; Kálmán András, a filmalap vezérigazgató-helyettese, filmforgalmazási szakember; Pesti Ákos producer, gyártásvezető; Fonyódi Tibor író, forgatókönyvíró; valamint Pál Ákos, a filmalap vezérigazgatója alkotja.

Magyar filmek fesztiválja Los Angelesben

Magyar filmek fesztiválja Los Angelesben Los Angelesben idén is megrendezik a magyar filmek fesztiválját - tájékoztatta az MTI-t Bunyik Béla, a fesztivál alapítója és egyik főszervezője.

Építészeti Makett Fesztivál

Építészeti Makett Fesztivál Budapest legfrissebb fejlesztéseiből válogat az V. Építészeti Makett Fesztivál fő kiállítása október 18. és 20. között a Kortárs Építészeti Központban (KÉK).

A hunoktól az Árpád-házig címmel nyílik kiállítás

A hunoktól az Árpád-házig címmel nyílik kiállítás Attila örökösei - A hunoktól az Árpád-házig címmel nyílik új, időszaki kiállítás a Magyar Természettudományi Múzeumban október 15-én.

Jim Jarmusch új filmjével nyit a Titanic

 Jim Jarmusch új filmjével nyit a Titanic Jim Jarmusch A holtak nem halnak meg című filmjével nyílik meg a 26. Titanic Filmfesztivál, amelyet idén két helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben rendeznek meg október 21. és 26. között - közölte pénteken Horváth György fesztiváligazgató az MTI-vel.

Joker

Joker Joker(2019) “Mit érdemel az a társadalom, aki semmibe veszi a mentálisan sérült embereket?” Teszi fel a kérdést valahol a film vége felé Joaquin Phoenix/Joker az egyik leghatásosabb jelenetben. Ha Phoenix eddig nem kapott Oscar-díjat..akkor csodálkoznék, ha ezért az alakításáért nem kapná meg az annyira áhított kis szobrocskát.

Hálátlan és idegen

Hálátlan és idegen Irena Brežná ezeddig jó féltucat nyelvre lefordított regénye, A hálátlan idegen 2012-ben elnyerte a Svájci Konföderáció Irodalmi Díját. A pozsonyi Anima Társaságnak köszönhetően immáron magyarul is kézbevehetjük a kötetet.

Balázs-Piri Soma a London Mozart Players szólistája

Balázs-Piri Soma a London Mozart Players szólistája Balázs-Piri Soma zongorista, az Armel Operafesztivál díjazottjaként a London Mozart Players szólistájaként lép fel a brit fővárosban október 12-én - közölték a fesztivál szervezői az MTI-vel.

Koncz Zsuzsa - duplán

Koncz Zsuzsa - duplán Koncz Zsuzsa Így volt szép címmel a számára és számunkra is legkedvesebb dalokat válogatta össze énekesi pályájának kezdetétől napjainkig. A Hungaroton gondozásában dupla lemezen kiadásra került 40 felvétel a hihetetlenül gazdag Koncz Zsuzsa életmű legjava, mindannyiunk kedvencei.

Restaurálják a Győztest

Restaurálják a Győztest Jelentős restaurálásra szorul, ezért eltávolították talapzatáról a Belgrád jelképének számító Győztes elnevezésű szobrot, így a belgrádi vár bástyája a következő fél évben üresen áll majd.

Carreras-koncerttel nyit 2020-ban a miskolci operafesztivál

Carreras-koncerttel nyit 2020-ban a miskolci operafesztivál José Carreras hangversenyével nyílik 2020-ban a 20. Bartók Plusz Operafesztivál Miskolcon, a rendhagyó koncert helyszíne a város jégcsarnoka lesz. Kesselyák Gergely fesztiváligazgató elmondta: "a sztárvendéggel csúcsra ér" az operafesztivál, amely megalapítása óta missziójának tekinti, hogy a legmagasabb zenei kultúrát képviselve tegye fontossá és érdekessé Miskolcot.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ