RSS Feed

Kultmix

Hajótörött táncosok Shakespeare nyomában

Hajótörött táncosok Shakespeare nyomában Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című komédiájának interaktív, táncszínházi adaptációját november 3-án az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérben mutatják be.

A táncvilág színe-java Pécsett

A táncvilág színe-java Pécsett Az elmúlt hónapok egyik szenzációja, hogy Magyarország nyerte el a 2018. évi WDSF Standard Táncok Formációs Világbajnokságának rendezési jogát, immár második alkalommal. A rangos eseménynek ismét Pécs városa ad otthont, a rendkívül sokszínű program pedig igazi ínyencségként jelenik meg a novemberi rendezvények sorában.

Krúdy Gyulára emlékeznek Nyíregyházán

Krúdy Gyulára emlékeznek Nyíregyházán Konferencia, tárlatvezetés és rendhagyó előadás is szerepel a Krúdy-napok programján Nyíregyházán, ahol két napon keresztül emlékeznek a nyírségi megyeszékhelyen 140 évvel ezelőtt született íróra.

Floridai filmfesztiválra megy a Nyitva

Floridai filmfesztiválra megy a Nyitva November 2-18. között megrendezésre kerülő floridai Fort Lauderdale Nemzetközi Filmfesztivál az Amerikai Egyesült Államok és a kontinens egyik legfontosabb regionális fesztiváljaként elkötelezetten támogatja a fiatal, feltörekvő és innovatív alkotók sikeres megjelenését. E fesztiválon versenyez Nagypál Orsi első nagyjátékfilmje, a Nyitva is, amelyet október 18-án mutatnak be a hazai mozik. (Képünkön jelenet a filmből.)

Fischer Iván Operatársulata Vicenzát is elbűvölte

Fischer Iván Operatársulata Vicenzát is elbűvölte Hangos sikerrel indította el Fischer Iván Operatársulata (FIOT) és a Budapesti Fesztiválzenekar a Vicenzai Operafesztivált Olaszországban. Az együttes Verdi Falstaffjával és egy gálakoncerttel nyűgözte le a nemzetközi közönséget a Fischer által megálmodott és megalapított fesztiválon.

Ukrajna: a püspök élete

Ukrajna: a püspök élete Riskó Marianna kárpátaljai vonatkozású friss kötete Budapesten látott napvilágot. Ott ahol a szerző a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Doktori Tanácsa és a Történelemtudományi Iskola tudósai előtt tavaly megvédte doktori munkáját.

Goztola Kristina Los Angeles-ben duplázik

Goztola Kristina Los Angeles-ben duplázik Két alkalommal is levetítik a Los Angeles-i magyar filmfesztiválon a Les recherches continuent – Engedj el! című alkotást. A magyar-francia kisfilm producere és női főszereplője a legfoglalkoztatottabb magyar színésznő, Goztola Kristina. A pszichodráma idén megnyerte a Bujtor István Filmfesztivál fődíját.

Krúdy és Szindbád a Városliget Café-ban

Krúdy és Szindbád a Városliget Café-ban A 140 évvel ezelőtt született Krúdy Gyula élete és leghíresebb figurája, Szindbád lesz terítéken a MiroArt sorozat októberi irodalmi estjén, 30-án, a Városliget Caféban. A rendezvényen felidézik a híres író életét, munkásságát, megfűszerezve egy-egy híres Szindbád filmjelenettel Huszárik Zoltán ikonikus alkotásából.

Budapest, 1956 - Tommy Vig koncertje

Budapest, 1956 - Tommy Vig koncertje Október 27-én szombaton este 19 órakor a Vigadó Dísztermében ünnepeli zenével az 1956-os forradalom 62. évfordulóját és a nyolcvanéves Tommy Vig muzsikáját a MÁV Szimfonikus Zenekar.

Elhunyt Baleczky Annamária

Elhunyt Baleczky Annamária Elhunyt Baleczky Annamária, a Magyar Televízió és a Magyar Televízió egykori munkatársa - közölte a család kedden az MTI-vel

Beyn Hayamim koncert az Erkelben

Beyn Hayamim koncert az Erkelben November 7-én az Erkel Színházban mutatja be első lemezét a Beyn Hayamim zenekar, amelynek dalai azért különlegesek, mert az ősi, a tradicionális, a bibliai jelenetek összekeverednek bennük a szimfonikus-rockkal és akár az operával.

Szolnok - Peter Greenaway a sztárvendég

Szolnok - Peter Greenaway a sztárvendég Peter Greenaway világhírű brit filmrendező lesz a sztárvendége a kedden kezdődő és vasárnapig tartó szolnoki Alexandre Trauner Art/Film Fesztiválnak. A képzőművészeti témájú filmekre fókuszáló mustrán mesterkurzusok, workshopok is lesznek a szolnoki TISZApART moziban.

Izgalmas magyar premierek Varsóban

Izgalmas magyar premierek Varsóban X – A rendszerből törölve, Ruben Brandt, a gyűjtő, Lajkó – Cigány az űrben, Helix és Párnaarc című magyar alkotások versenyeznek a 34. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon. A lengyel főváros A-kategóriás filmfesztiválján a magyar alkotók személyesen mutatják be filmjeiket a közönségnek.

Andrea Bocelli újra Budapesten

Andrea Bocelli újra Budapesten Andrea Bocelli napjaink egyik énekes géniusza, aki világszerte a legmagasabb szakmai elismeréseket és a közönség szeretetét vívta ki. Az olasz tenor 2019. november 16-án, a Papp László Budapest Sportarénába lép fel, ahol legújabb albumáról is hallhatunk dalokat.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ