RSS Feed

Kultmix

Válogatott interjúk irodalomról, színházról

Válogatott interjúk irodalomról, színházról A közös sors felelőssége című újvidéki szöveggyűjtemény balkáni és közép-európai értelmiségiekkel készült interjúk egybefűzése révén jött létre. A 20. század utolsó harmadában született beszélgetéseket Bálint Sándor jegyezte le.

Véráztatta képeslap

Véráztatta képeslap "Tudtad, hogy létezik székely Micimackó" pontosabban: Misimackó, és székely Hófehérke, azaz: Hófehérnépecske? Hogy a Bibliát is elkezdték székelyre fordítani? És hogy a góbék micsoda félelmetes levében üzentek hadat a kínaiaknak?“ - a választ Orbán János Dénes adja meg friss könyvében.

Herczku Ágnes - Emlékül

Herczku Ágnes - Emlékül Herczku Ágnes Hozomány című legújabb népzenei albuma egy sorozatnak szánt kiadvány "első fecskéje", amelyet azzal a szándékkal indított útjára, hogy a bő tizenöt év alatt tett gyűjtőútjain felhalmozott szebbnél szebb dalokat közkinccsé tegye. Az énekesnő a Hagyományok Háza Színháztermében lép fel december 19 és 20-án.

"Teljes döbbenet"

"Teljes döbbenet" Generációjuk legnagyobbjaival, Schiff Andrással és Fejérvári Zoltánnal turnézott a Budapesti Fesztiválzenekar Európa ikonikus hangversenytermeiben. Az egyhetes turné végén két koncertet adtak a bécsi Musikvereinban, ahol akkora volt az érdeklődés, hogy még a színpadra is ültettek embereket. Az pedig, hogy a BFZ muzsikusai letették hangszereiket és énekelni kezdtek, ";teljes megdöbbenést"; váltott ki a közönségből.

Szakácsi Sándorra emlékezik az M3

Szakácsi Sándorra emlékezik az M3 Kortársai állították, hogy Szakácsi Sándor későn érő típus, mert bár a főiskolán ügyeletes zseninek számított, kiugrása mégis éveket váratott magára. Szerepek mentek el mellette, míg végre a sikeres beugrások meghozták a munkával és tehetséggel kiérdemelt népszerűséget.

Sokat tanultam a magyar fotósoktól

Sokat tanultam a magyar fotósoktól Sokat tanultam a magyaroktól, a Capa testvérektől és André Kertésztől - mondta Philip Popcock világhírű kanadai fotós, akinek a hidegháború idején készített képei a budapesti INDA Galériában láthatók.

Újévi nagykoncertre készül a Budapest Klezmer Band

Újévi nagykoncertre készül a Budapest Klezmer Band Január 1-én a Budapest Kongresszusi Központban köszönti az új évet a Budapest Klezmer Band. A világhírű zenekar fergeteges koncerttel indítja 2019 első napját, az estének olyan sztárvendégei lesznek, mint Jordán Adél és Fesztbaum Béla, színművészek.

A Yerma az Ódry Színpadon

A Yerma az Ódry Színpadon Molnár G. Nóra IV. éves fizikai színházi koreográfus hallgató készített előadást Lorca Yerma című drámája nyomán, melynek bemutatójára december 12-én 19 órakor az Ódry Színpadon kerül sor.

A szecesszió születése a mozikban

A szecesszió születése a mozikban A Klimt és Schiele: Amor és Pszyché című ismeretterjesztő film a szecesszió születésének páratlanul izgalmas időszakát mutatja be, rávilágítva emberi, történelmi és művészeti szempontokra egyaránt. A látványos dokumentumfilm a művészet, az irodalom, a zene történetének egy igazán mágikus pillanatát idézi meg.

Urbán Ádám fotókiállítása a Robert Capa Központban

Urbán Ádám fotókiállítása a Robert Capa Központban Ma délután 18 órakor nyílik meg Urbán Ádám képkiállítása Esély-Aszódi javítóintézet címmel a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban (VI.Budapest, Nagymező u.8.) A kiállítás különlegesnek ígérkezik, hiszen a fotográfus ugyanott készített felvételeket, ahol negyven évvel korábban édesapja, Urbán Tamás fotóriporter fényképezte az intézeti életet.

A Sziget az angolok kedvenc fesztiválja

A Sziget az angolok kedvenc fesztiválja Díjat nyert a Sziget fesztivál a UK Festival Awardson. A magyar rendezvény a Best Overseas Festival (legjobb Anglián kívüli fesztivál) kategóriában győzött a britek rangos eseményén, amelyet csütörtökön tartottak Londban - közölte a Sziget pénteken az MTI-vel.

Tökéletlenek a Centrál Színházban

Tökéletlenek a Centrál Színházban December 14-én a Centrál Színházban Pokorny Lia, Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter és Schmied Zoltán főszereplésével, Szikszai Rémusz rendezésében Budapesten most először lesz látható David Lindsay-Abaire Pulitzer-díjas amerikai drámaíró éjfekete humorú, fergeteges komédiája, a Tökéletlenek.

A 30 éves Csík Zenekar

A 30 éves Csík Zenekar Közös dalt írt a Csík Zenekar és Grecsó Krisztián író az együttes 30. születésnapi, jubileumi nagykoncertjeire. December 28-án és 29-én a Budapest Kongresszusi Központban számos ismert vendég is színpadra lép."Egy egri kőfejtő borospincéjében jöttünk össze egy napra Grecsó Krisztiánnal, a Harminc év napsütés című regény szerzőjével.

Alföldi Róbert a Centrál Színházban rendez

Alföldi Róbert a Centrál Színházban rendez 2019. január 6-án mutatja be a Centrál Színház Ödön von Horváth egyik legismertebb darabját, a Kasimir és Karoline-t Alföldi Róbert rendezésében, Stohl András és Bata Éva főszereplésével.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ