RSS Feed

Kultmix

A Nemzeti Filharmonikusok a Dohány utcai Zsinagógában

A Nemzeti Filharmonikusok a Dohány utcai Zsinagógában Leonard Bernstein John F. Kennedy emlékének ajánlotta 1963-ban bemutatott III. szimfóniáját, melynek különleges bemutatójára készül a Nemzeti Filharmonikusok Hamar Zsolt karmester vezényletével június 21-én este 8 órakor a Dohány utcai Zsinagógában. A hit, az imádság és a zsidóság fontos kérdései elevenednek meg.

Bruce Dickinson gombja

Bruce Dickinson gombja Megjelent magyarul Bruce Dickinsonnak, a heavy metál zene egyik óriása, az Iron Maiden frontemberének önéletrajzi könyve. A Mire való ez a gomb? című 372 oldalas kötet a Trubadúr kiadó gondozásában készült el, a fordítói munkát Pritz Péter műfordító, újságíró, rádiós zenei szerkesztő végezte el.

Havadtoy kiállítások Budapesten és Szentendrén

Havadtoy kiállítások Budapesten és Szentendrén Három, különböző tematikájú Havadtoy-kiállítás is nyílik egy hónap múlva Budapesten és Szentendrén, így a látogatók igazán teljes képet kaphatnak a magyar származású, világhírű festőművész alkotói korszakairól.

Professor emeritus címet kap Vitray Tamás

 Professor emeritus címet kap Vitray Tamás A Színház- és Filmművészeti Egyetem pénteki évzáró és diplomaátadó ünnepségén a legendás televíziós alkotó, Vitray Tamás a professor emeritus cím adományázásáról szóló oklevelet kap M. Tóth Géza rektortól. Bejelentik a Máthé Erzsi Alapítvány idei díjazottjait, valamint az újonnan alapított Pro Universitate-díj első kitüntetettjét is.

A Moszkvai Balett elhozza A hattyúk tavát

A Moszkvai Balett elhozza A hattyúk tavát Egy hamisítatlan téli szenzációval, 2018. december 3-án hazánkba látogat a Moszkvai Balett – a táncosok a Hattyúk tava előadással kápráztatják el az Erkel Színház közönségét. Csajkovszkij világhírű darabját Marius Petipa, Lev Ivanov és Anatoly Emelianov rendezte.

Karlovy Vary - Tim Robbins Kristályglóbuszt kap

Karlovy Vary - Tim Robbins Kristályglóbuszt kap Tim Robbins Oscar-díjas amerikai színész, rendező, forgatókönyvíró és zenész Kristályglóbuszt kap az idei 53. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban a világ filmművészetét gazdagító munkásságáért - közölte a fesztivál szervezőbizottsága keddi prágai sajtótájékoztatóján.

A Nyugat koronatanúja

A Nyugat koronatanúja A Duna World július 1-én, 21:55-től vetíti Kálloy Molnár Péter és Szabó Zoltán Attila dokumentumfilmjét, A koronatanút. Az irodalmi vonatkozásai miatt is figyelemre méltó mozit a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a New York Palotában és a Tabán Moziban többször vetítették; sugározta a Hír Tv, nemrég a DVD-változat jelent meg.

Elhunyt Kányádi Sándor

Elhunyt Kányádi Sándor Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t. Kányádi Sándort várhatóan szülőfalujában, Nagygalambfalván helyezik örök nyugalomra. A temetés időpontjáról a család később ad tájékoztatást.

Huszárik Zoltán rajzai a Műcsarnokban

Huszárik Zoltán rajzai a Műcsarnokban Június 21-én Huszárik Zoltán rajzaiból nyílik kiállítás a Műcsarnokban. A tárlatot Jeney Zoltán zeneszerző, a Szindbád című film egyik alkotója nyitja meg.

JaMese koncert a Kobuciban

JaMese koncert a Kobuciban 2018. július 8-án ad koncertet a JaMese és a Váczi Eszter Quartet a Kobuciban. Molnár Emese és JaMese nevű formációja tavaszi-nyári turnén mutatta be a márciusban megjelent Bennem a világ című legújabb lemezét, amelynek utolsó állomása a budapesti Kobuci. Több helyszínen a Váczi Eszter Quartet-tel lép színpadra napjaink egyik legegyedibb dallamvilágáról és szövegközpontú zenéjéről ismert zenekar.

Szörényi és Csukás is kiállt a Heti Válasz mellett

Szörényi és Csukás is kiállt a Heti Válasz mellett Borókai Gábor június 7-i vezércikkében tudatta az olvasókkal, hogy a Heti Válasz a hónap közepétől csak digitális formában jelenik meg, majd Sólyom László volt köztársasági elnök múlt héten publicisztikában állt ki szerkesztőség mellett.

Életműkoncertre készül Hobó

Életműkoncertre készül Hobó Viharban születtem címmel életmű koncertet ad Hobo 2019. március 30-án a Papp László Budapest Sportarénában, ahol egy előadásban felmutatja 50 évesnél hosszabb pályájának legfontosabb elemeit.

A POSZT díjazottjai

A POSZT díjazottjai Eredményhirdetéssel ért véget a XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó. A legjobb előadás díját a Kolozsvári Állami Magyar Színház Rosmersholm-ja kapta. A legjobb férfi főszereplő Kocsis Gergely (képünkön jobb oldalon) lett.

Régi Zenei Napok Vácott június végétől

Régi Zenei Napok Vácott június végétől Június 30-án kezdődik Vácott Magyarország egyetlen olyan régi zenei fesztiválja, a Régi Zenei Napok, ahol tanulni is lehet - mondta Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

További írások a rovatban

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ