RSS Feed

Vélemény

Csontos Tibor: Vezércikkember 2.0

Vezércikkember 2.0 Írtunk már korunk hőséről, aki a szürke ötven árnyalatában játszik, miben is játszhatna, hiszen maga is a szürkék hegedőse, hogy újfent kölcsönözzünk valamit az új vizeken járó Ady Endre jellemet is jellemző versének soraiból. A vezércikkember az alattvaló prototípusa, a Valóság nevű nagybácsi már nincs vele, levelet ír csak neki. Csupán azt veszi észre az őt körülvevő valóságból, amit sugallnak neki, s mivel a többit elhallgatják, az számára nem is létezik.

Regös István: Mégis, mit gondolnak ezek?

Mégis, mit gondolnak ezek? Mégis, mit gondol ez a sok multi a nagyvilágban Magyarországról? Azt hiszik, a levegőbe beszélünk? Képtelenek felfogni, hogy kutyakötelesek betartani a Magyarországon született törvényeket, ha egyáltalán bármilyen kapcsolatban akarnak élni velünk? Hát nem! Úgy tűnik, keményebbnek kell lennünk, mint eddig. Egyszer már nagyon szigorúan és sikeresen kiplakátoltuk az országot, hogy minden bevándorló megtanulja, ha ide akar jönni, tartsa be a magyar törvényeket.

Dalia László: Ki akar itt focizni?

Ki akar itt focizni? Muszbek Mihály legrosszabb álmai kezdenek valóra válni a magyar fociban, mert miközben több médium is azzal foglalkozik, hogy milyen jól keresnek a magyar focisták, a bajnokságban főszerepet visznek az idegenlégiósok, mintha szembe röhögnék Csányi MLSZ elnököt, aki a fiatalok pályára küldését jutalmazná, de már pénzre sincs szüksége a kluboknak, jön az magától, meg az adófizetőktől.

Regös István: Sziréna

Sziréna Egy örökifjú, nyolcvannyolc éves barátom a közelmúlt egyik hétfőjén rosszul lett a lakásában. A felesége rémülten hívta a mentőket, akik percek alatt megérkeztek. Mire bejutottak a lakásba, örökifjú, nyolcvannyolc éves barátom magához tért. Sápadtan ült a fotelben és remegő kézzel tartotta a vizes poharat. A mentőorvos megvizsgálta, és nem talált semmilyen, infarktusra, agyvérzésre utaló jelet, csak valamilyen nem várt stresszes állapotra gyanakodott.

Mogyorósi Géza : A sportgarázdaság finanszírozása

A sportgarázdaság finanszírozása Szerintem kevesen emlékeznek már arra, hogy a náci birodalom '36-ban két ötkarikás - összesen tízkarikás? - viadal házigazdája lehetett az öregkontinens szívében. A horogkeresztes zászlók ellenére sokan hitték el, hogy a Führer modern "mosolyországa" nem jelent veszélyt a nemzetközi békére. Három évvel a berlini olimpia után kiderült: tévedtek!

Regös István: A „Lillásreggeliben” Lilla

A „Lillásreggeliben” Lilla Beismerem és elismerem, hogy egy írásnak, egy filmnek vagy egy tévéműsornak címet adni olykor nehezebb, mint elkészíteni a művet. Ahogy mondani szokták, egy jó cím, fél győzelem, egy rossz cím akár teljes bukás is lehet. Na, de ezt nálam sokkal jobban tudja Paor Lilla, aki szerintem a mai médiavilágban az egyik legkiemelkedőbb szereplő. A villásreggelit mindenki ismeri, ez amolyan angolból meghonosodott kifejezés.

Csontos Tibor: Tompek, légy az asszonyom!

Tompek, légy az asszonyom! Át is keresztelhetnénk az ARC közérzeti kiállítást ARC magánközérzeti kiállítássá, Parti Nagy Lajos szóleleményét kölcsönvéve. Mert mindahányszor bóklászik az ember a szeptemberi Budapest ARC kiállítás belpolitikai helyzetjelentésekkel felérő plakátjai között, ezúttal már tizenhetedszer, mindig úgy véli, hogy itt és most alaposan el vagyon találva, mit érzünk magánilag és közileg is ezen a tájékon. E plakátok nem harci propagandákat idéznek, hanem azzal szembesítenek, amivel együtt kell élnünk, ahogyan élünk. Tökéletes pillanatfelvételek mindarról, ami körülvesz bennünket.

Regös István: Hol vagy, Olga?

Hol vagy, Olga? Nem elég, hogy Kálmán Olga elvesztette az Egyenes Beszéd című, általa indított kiemelkedő színvonalú műsorát, még az ATV-t is levették a legtöbb előfizethető csomagról. Rövidebben: aki nem akart egy drágább csomagra előfizetni, az már nem is láthatja a HírTV-ben Kálmán Olga új műsorát. Így hát az Egyenesen Kálmán Olgával az ország nagy részébe el sem jut. Ehelyett az ATV folytatta az Egyenes Beszéd című egykori, sikeres műsorát minden műsorvezetővel, akit aznap megtaláltak a büfében.

Dalia László: Zsűriben tudós

Zsűriben tudós Régen volt egy olyan műsor, hogy "Ki miben tudós?", most meg lehetne egy "Zsűri kerestetik"-et rendezni, vagy legalább egy előválogatást. A kercsatornák ugyanis nagyon szenvednek zsűri ügyben, pedig csak úgy hemzsegnek a producerek, kreatív zsenik, holott elég lenne néha egy mezei szerkesztő, aki olykor gondolkodik.

Mogyorósi Géza : Migránsok

Migránsok Berlinben és Drezdában magyar turistákkal beszélgetve minden alkalommal szóba hozták e nyáron honfitársaim a - számomra már nagyon uncsi - menekültválság témáját. Pontosabban meglepetésüknek adtak hangot, hogy Angela Merkel demokratikus birodalmában nem látni lépten-nyomon "migráncsokat" Hm?

Dalia László: Miért éppen Adria?

Miért éppen Adria? Az Adria kétségtelenül a magyar turisták egyik kedvence, s miután nincs tengerünk, a horvát part pedig Budapesttól sincs messzebb, mint 500 kilométer, indoknak sem kell több. Persze, kíváncsi lennék, mit mutatna egy felmérés, amely "Miért éppen Adria?" címmel készülne. Sok meglepetésben talán nem lenne részünk, hiszen többeknek már a "tenger" is egy varázsszó.

Csontos Tibor: Pityufalva

Pityufalva Akárhová megyek buliba, éjfél után lehet az atomfizikus, doktor, mindenki a mulatóst kéri, mert arra lehet mulatni - hozta felszínre a mulatós muzsika sikerének mélyen őrzött titkát Bunyós Pityu, aki az idén is a falunapok sztárjának számított. Ahol fellépett, ott kitehették volna a Pityufalva táblát, olyakkora tömegeket vonzott. A magyarországi falunapipar egyik legnagyobb iparosa a bokszolóból lett mulatós sztár, aki nem járt énektanárhoz, de hát kit érdekel ez, midőn rázendít a polgármesteres nótájára, és őrületbe kergeti a közönségét.

Mogyorósi Géza : Német labdarúgás - anno

Német labdarúgás - anno Hatvanhárom esztendővel ezelőtt következett be Svájcban - magyar szempontból - a "berni tragédia". A Puskás-teamet 3:2-re legyőző germán foci válogatott világbajnoki aranya, a németek számára az első nemzeti sikerélmény volt az elvesztett háború után.

Regös István: A szarka farka

A szarka farka Ugye, ismerik a mondást: sokat akar a szarka, de nem bírja a farka. Valahogy azt jelenti ez a néhány szó, hogy sokan jelölik önmagukat valamilyen erejüket meghaladó pozícióra, aztán piszkosul csodálkoznak, hogy ha hasra esnek, mert nagy rájuk a kalap és nem látnak ki alóla. Ahogy föltápászkodnak, már menetközben kész a mentegetőzésük, persze, hogy nem sikerült, mert akikkel körül voltak véve, folyton gödröket ástak előttük, hogy elbukjanak.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ