RSS Feed

Vélemény

Dalia László: A fuvarosok igazsága

A fuvarosok igazsága A magyar fuvarozók keresztül kasul bejárják Európát, s a magyar kamionok a gumiabroncstól az autóig, a bútortól az elektronikai termékig mindent szállítanak. Ám lehet, hogy túl messzire mentek, túl sok piacot foglaltak el, s most egyre több akadály áll az útjukban. A német, francia, belga, s most már az osztrák hivatalok is szorongatják őket, hogy önként korlátozzák a fuvarokat, ha nem akarnak súlyos pénzeket fizetni.

Mogyorósi Géza : Poldi, a hős

Poldi, a hős Labdával a hóna alatt, kisfiúként érkezett a Lengyel Népköztársaságból az NSZK-ba a Podolski família reménysége. Ma őshazája és választott országa egyaránt büszke Lukasra, aki márciusban 130. alkalommal öltötte magára a német labdarúgó válogatott mezét. Mint tudjuk, utoljára.

Csontos Tibor: Legyen Ön is a Nemzet Szépe!

Legyen Ön is a Nemzet Szépe! Kérem, gondolja át! Ne tétovázzon, jelentkezzen a Nemzet Szépének! Amennyiben persze úgy érzi, hogy "komoly iránymutató személyiséggel bír a társadalom felé és gondolkodásmódjával, értékrendjével példaértékű lehet a fiatal generáció és egy egész Nemzet (sic!)számára, ha nemzeti öntudattal bír, ha olyan tudással, ismeretekkel, önérzettel rendelkezik, amely szorosan kötődik a magyarsághoz." Kérem, őrizze meg komolyságát: a versenyfelhívásból idéztem.

Regös István: Fanyalgók

Fanyalgók Nem szeretem őket. Nem csak hogy nem tudnak senkinek örömet adni, de ők maguk sem tudnak semminek örülni. Az öröm az értelmezésükben valamilyen elítélendő csökevény, úgy érzik, hogy ami netalán jó, az nem kíván erőfeszítést és ezért ezt a készségüket, ha egyáltalán velük született valamennyi, tudatosan visszaszorítják. Ilyeneket mindannyian ismerünk. Ők azok, akiket nem érdemes meghívni egy jó vasárnapi ebédre, mert vagy a levest tartják sósnak vagy a rántott húst száraznak.

Dalia László: Kokó, a nagy arc

Kokó, a nagy arc Irigylem Kovács "Kokó" Istvánt, hiszen úgy osztja az észt, mint egy bokszpápa. A minap egy interjúban Csötönyi Sándor elnököt épp úgy leszólta, mint Erdei Zsoltot, s ebből úgy tűnhet fel, hogy csak saját magát tudná elképzelni a Magyar Ökölvívó-szakszövetség élén. Ám úgy tűnik, mások nem így gondolják. Ez az apróság viszont nem zavarja Kokót.

Odrobina Kristóf: Étrendetlenség

Étrendetlenség Nehéz nem észrevenni azt a futótűzként terjedő jelenséget, amely az étrend és az életmód nevetséges irányba való megváltozását kíséri túlnyomórészt a fiatalok körében. Azt már megszoktam, hogy az elégedetlenség piacvezető országában élünk, de ez az új divat már lassan az én fejemben is lekapcsolja a biztosítékot, elveszítve ezzel a kortársaimba vetett összes hitet.

Mogyorósi Géza : King Kohl '87

King Kohl '87 Aligha tévedek, hogy a magyar kormányfő idén tavasszal is felköszönti német atyai jó barátját, a volt bonni kancellárt. Közös dr. Orbán Viktor és dr. Helmut Kohl múltjában, hogy igen fiatalon jutottak fel a nagypolitika csúcsára: a Fidesz vezér még a CDU korábbi frontemberénél is fürgébbnek bizonyult.

Regös István: Önfaló sejtek

Önfaló sejtek Néha magam sem tudom eldönteni, sajnáljam vagy irigyeljem azt, aki mindent tud. Kinyilatkoztat, vita nincs, pofa súlyba, egy igazság van, az, amit ő állít. Nem olvas semmit, de mindenre hivatkozik, nincs hallása, de zenekritikus, csak a nagybetűket ismeri, ezért író, csúnya, mint az éjszaka, de szapulja a szépeket. Zsírt zabál, de azt terjeszti, hogy diétázik, minden receptet ismer, képes gyógyítani, minden információja bizalmas, ő a „csak neked” ember, megáll melletted és a füledbe súg valami jól értesültséget sejtető baromságot és hozzáteszi, ezt csak neked mondta el.

Dalia László: Ne vágj ki minden fát!

Ne vágj ki minden fát! A Tower-híd tövében láttam egy munkást, amint maga alatt vágja a fát. Hihetetlennek tűnt, hogy egy jól felszerelt, overállos ember a fa tetején maga körül vágja a fát, s olyan vékony ágon áll, hogy maga is bármikor leeshetett volna. A fa alatt két társa figyelte a műveletet, s nem tudom, mit tehettek volna, ha a favágó lezuhan.

Regös István: „Méltójan” ünnepelni

„Méltójan” ünnepelni Hát, én körülnéztem! Március 15-ét úgyis évtizedek óta olyan légkör veszi körül, mint egy Újpest-Fradi futballmeccset. A lila ordít a zöldre, mindenféle módon titulálja, például „zöld majmoknak” hívja őket, a másik oldalról a zöldek „lilamajmoznak”. Így aztán pontosan tudjuk, hogy mind a futballstadionban, mind az utcán csak majmok vannak. Köztük egy szürke szín, kik is ők?

Csontos Tibor: Macik a kalickában

Macik a kalickában Ha úgy tetszik, ez itt a reklám helye. Nehezen felejthető az az őszinte öröm és mosoly, amit a Premier Cult Cafe fogyatékossággal élő alkalmazottainak arcán láttam a minap, amikor a fogyatékos-barát közösségi és kulturális tér egy éves születésnapján ők is műsorral köszöntötték saját kis házi ünnepüket. Nyolcan-tízen vannak, tele élettel, munkakedvvel, bizonyítani akarással. Ajánlom annak, aki teheti, hogy térjen be egyszer a hajdani budapesti Vörösmarty moziban létrehozott Premier Cult Cafeba.

Mogyorósi Géza : Adenauer kontra Bartók

Adenauer kontra Bartók Tudta? A kölni főpolgármesterként Bartók Béla "Csodálatos mandarinját" betiltó - éppen fél fészázada elhunyt - Konrad Adenauer hosszú politikusi pályafutásra tekinthetett vissza. A második világháború után a kettészakított Németország nyugati felének legelső kormányfője a "gazdasági csoda atyjaként" írta be nevét a történelemkönyvekbe.

Dalia László: A simlis magyar esete a lengyelekkel

A simlis magyar esete a lengyelekkel Kiakadtak a lengyelek, kommentekben árulózzák Orbánt, aki cserbenhagyta őket és megszavazta Tuskot. Ám nem ismerik a magyar kormányfőt, még hasonlóval sem volt dolguk. Az európai politikában is hiánycikk az efféle politikus, aki elvek nélkül tör előre és hadakozik a fél világgal, s otthon biztos hátországra lel, mert van 2 millió hívője, akik vakon követik.

Csontos Tibor: A pácini füvesasszony

A pácini füvesasszony Csupán sejtem, hogy sok településnek megvan a maga Szabó Gyuri bácsija, füvesembere, miként a gyógyfüvek bükkszentkereszti mesteremberét emlegetik. Ők azok, akik - Maria Treben híres könyvének címét idézve - Isten patikájából igyekeznek megőrizni az egészséget. A bodrogközi Pácinban a nyolcvannyolc éves Jolánka néni igyekszik szépségtapasszal eltüntetni az egészségügy néhány hiányosságát. A segíteni akarás őszinte, önzetlen szándékával.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ