RSS Feed

Vélemény

Mogyorósi Géza: Sarló és kalapács

Sarló és kalapács Stílszerűen novemberben néztem meg a "nagy októberi" káosszal foglalkozó friss kiállítást a - 30 esztendeje megnyílt - berlini Német Történeti Múzeumban. Az "1917. Revolution. Russland und Europa" című tárlat több szempontból is izgalmas látvány.

Regös István: Csányi és a piros lap

Csányi és a piros lap Az már ténykérdés, hogy a magyar futball meghatározó rajongói tábora piros lapot mutatott fel a válogatott csapatnak, az MLSZ elnökségének, mi több, elnökének is. Arról nincs vita, hogy a magyar labdarúgás helyzete finoman szólva, a béka segge alatt van, nagyjából egyenlő a nullával. Ha nyertünk, az csak a véletlennek köszönhető, mert olykor az a helyzet állt elé, hogy a kapu felé guruló labdát az ellenfél saját kapujába gurította.

Csontos Tibor: Megbélyegezve

Megbélyegezve Majdhogynem csendben nyílt meg a Hunfila 2017 Budapest - 150 év című, nemzetinek címkézett bélyegkiállítás és szalon a Stefánia Palotában. Ugyanilyen csendben be is zárt a sajnos csupán egy hosszú hétvégére berendezett kiállítás és szalon. A különlegesnek mondható esemény nem szerepelt a vezető kulturális hírek között, miközben a magyar bélyeghistória a magyar kultúra és művelődés történelmének szerves tartozéka. Jóval többet érdemel az őt körülvevő csendnél és némaságnál.

Dalia László: A cigánytábor nem az égbe megy

A cigánytábor nem az égbe megy A Roma Polgárjogi Akadémia a minap Bogdán Lászlót, Cserdi polgármesterét hívta meg. Ez volt az a fórum, ahonnan úgy távozott a polgármester, hogy leköpték, megrúgták. Horváth Aladár, a házigazda ezt tagadja. Azóta egy tanú is előkerült, aki a bíróságon is igazolná az inzultust, ám nem ez az igazi balhé. A botrány a fórumon történt, amit bárki megtekinthet a youtube-on.

Mogyorósi Géza: Kurt Schumacher emléke

Kurt Schumacher emléke Ne restellje a kedves olvasó, ha nem ugrik be hirtelen, hogy ki volt a címben szereplő, 65 éve elhunyt úriember!? Az sem szégyen, ha valaki Forma-1-es pilótára, netán szexkedvelő cipészmesterre tippel. Valójában egy szocdem politikusról van szó! Magyarországon is hiány van 2017-ben ilyen egyéniségekből.

Csontos Tibor: Som

Som "Lajos, járj a vizen!" - így is beszóltak Som Lajosnak azokban az időkben, amikor a Piramissal a csúcsra jutott. Amikor a középiskolások építőtáboraiban Soma Lajos-brigádok, az általános iskolákban Révész Sándor Őrsök alakultak és a sajtó Piramis-jelenségről beszélt.Mert Som a rockvilág trónján ült, a szó minden értelmében rocksztár volt. Nevezték nagy kreátornak is, a Piramis-mítosz megteremtőjének. A hetven éves korában elhunyt rockzenészt vasárnap búcsúztatták a budapesti Rockmúzeumban.

Dalia László: Jobbos vagy balos Döbrögi?

Jobbos vagy balos Döbrögi? Nagy Bandó András 3 és fél órás műsorral ajándékozza meg a közönségét, de sok helyre nem merik hívni, mert a kormány ellen beszél és eddig egyetlen televizió sem adta le a műsorát. Azt mesélte, hogy talán a Hír TV felveszi és szilveszterkor műsorra tűzi. Hogy a fenébe, amikor a jó humor bármelyik képernyőn megél, s Bandó klasszikus évértékelőt tart, amely hiánycikk, hiszen a politikusok a saját létüket magyarázzák, míg Bandó a világot.

Mogyorósi Géza: Turizmus: tart még a hidegháború?

Turizmus: tart még a hidegháború? Az elmúlt bő négy évtizedben Krakkótól Koppenhágáig és Odesszától New Yorkig sokfelé megfordultam a világban. Saját költségemre és saját bőrömön tapasztalva, hogy melyik nagyváros vendégszerető, s biztonságos. Ezért is döbbentett meg e napokban a The Economist "Safe Citis Index 2017" toplistája.

Csontos Tibor: Emlékezzünk a szívünkre!

Emlékezzünk a szívünkre! Ezzel a szándékkal hívta életre tizenegy évvel ezelőtt a nemzetközi kardiológiai társaság a Szívünk Napja elnevezésű programsorozatot, amelyet azóta minden esztendőben megrendeznek. Azzal a céllal, hogy emlékezünk a szívünkre, foglalkozzunk a szívünk egészségével, hiszen a legtöbbször megelőzhetők a szív megbetegedéséhez vezető életmódbeli betegségek. A szív megbetegedései egészséges életmóddal megelőzhetők. Még a szívinfarktuson átesett betegek is keveset tesznek azért, hogy növeljék túlélési esélyeiket. Miközben a nyugat-európai betegek fegyelmezettebbek, ezért jobbak a túlélési számaik.

Mogyorósi Géza: Kétszer 28 év

Kétszer 28 év Közeledett a tél: éppen szakítottam agg, mechanikus Erikámmal, s vadonatúj, elektronikus Philips írógépemmel flörtölgettem - valahogy a levegőben volt a változás mámorító illata. A naptár 1989. november 9-ét mutatott. Tivadar napja - na bumm! Aznap este ";repedt meg" (28 esztendő után) a berlini fal.

Regös István: Harmadik típusú találkozások

Harmadik típusú találkozások Ne gondolja senki, hogy izgalmas sci-fi következik. Bár ki tudja, hiszen az olykor izgalmasabb, mint a fantázia szülte események. Döntsük el közösen! Példának okáért idézzük fel az elmúlt szombat felemelő történéseit! Egyszerűsítve, arra gondolt a sportvezetés, milyen szép lenne végre egy teltházas, NB I-es labdarúgó-forduló, hogy végre elmondhassuk, tömegek vették tulajdonukba a Groupama Arénát.

Dalia László: Miért tart itt a magyar foci?

Miért tart itt a magyar foci? Malonyai kolléga a Nemzeti Sportban a minap idézett egy 1970-es, a Testnevelési Főiskola Kutatóintézete által készített felmérést, s miközben jókat derülhetünk azon, hogy a győztes meccsek után egyes csapatoknál a szponzor cég textiles termékeiből vagy húskészítményeiből csomagoltak be a játékosoknak, döbbenetes áthallásokat dokumentálhatunk. A "Miért tart itt a magyar foci?" című kérdésre szabatos és pontos választ kapunk.

Regös István: Isten éltessen Vitray Tamás!

Isten éltessen Vitray Tamás! Mert azt is tudom, hogy egyáltalában nem érdekli őt a kora, sem nem örül neki, sem nem utálja. Sőt, ahogy én ismerem, azt mondja, én már megéltem ezt a kort, de hogy ti meg fogjátok-e, az még a sors kérdése. Helló Tamás! Jól figyelj az évfordulódon, már most ki fog derülni, milyen sokan a barátaikhoz sorolnak téged.

Mogyorósi Géza: Pecás hölgy

Pecás  hölgy Hajdani biológia tanárnőim rá a tanúk, hogy tizenévesen nem voltam az élőlények nagy ismerője. A Fradi egykori evezőseként legalább a halakat illett volna precízen osztályoznom - akváriumom is volt a zongorám mellett - ám a karácsonyi pontynál, meg a neoncsíkos snecinél tovább nem fejlődött tudományom.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ