RSS Feed

Vélemény

Mogyorósi Géza: Oktoberfest

Oktoberfest Idén szeptember 22-én délben csapolják az első korsó sört a müncheni Oktoberfesten. A folyékony kenyér literje már átlépi a 10 eurós lélektani határt, de szerintem ez cseppet sem zavarja majd a bel- és külhoni publikumot. Biztosra veszem, hogy a bajor főváros 185. sörünnepén nem lesz hiány magyar vendégekből sem. Egyrészt München remek hely, másrészt 7 óra alatt kocsival oda lehet repeszteni. Harmadrészt, a festői délnémet tartományban nagyon értenek a gasztronómiához, turisztikához.

Regös István: Ha elhisszük, nem eszünk

Ha elhisszük, nem eszünk Én már csak harsányan nevetek, amikor olvasom az újságban vagy látom a tévében, hogy az étel, amit még tegnap lelkendezve reklámoztak és kikiáltották a hosszú élet titkának, ha azt esszük, mára életveszélyesnek számít, holnapra már tiltják a fogyasztását. Persze eleinte mindannyian hiszünk az ilyen üzleti fogásoknak, csak amikor már visszaköszön a tiltás és a támogatás, akkor jövünk rá, hogy a reklámipar orrunknál fogva vezet bennünket.

Dalia László: Az őcsényi kaland

Az őcsényi kaland Őcsény világhírű ,lett, bár a helybeliek nem nagyon vágytak efféle hírnévre. A történet nagyon egyszerű, a helybeli panziós fogadott volna négány menekült családot a Migration Aid szervezésében néhány napos üdülésre. Erre föl elszabadultak az indzkatok, a falugyűlésen kikérték maguknak a népek, sőt a panziós kocsijának gumijait is kiszúrták. A miniszterelnök viszont helyeselte a helybeliek fellépését.

Mogyorósi Géza: München-Debrecen tengely

München-Debrecen tengely E nyáron a német sajtó is beszámolt arról, hogy az esztergomi Suzuki, a győri Audi és a kecskeméti Mercedes, valamint a szentgotthárdi Opel üzem mellett újabb szereplője lesz a nemzetközi járműipari együttműködésnek a Bayerische Motoren Werke Aktiengesellschaft (BMW AG) révén. Ezúttal Kelet-Magyarországon.

Regös István: Faramuci névválasztás

Faramuci névválasztás Nehogy valaki azzal vádoljon, hogy bárkit is elítélek azért, mert különleges, kedves vagy szörnyű keresztnevet választ gyermekének. Dehogyis tenném! Minden szülőnek szuverén joga a megszokottól eltérő keresztnevet választani a gyermekének, megkockáztatva, hogy majd iskolás korában esetleg kicsúfolják miatta.

Dalia László: A siófoki légió

A siófoki légió A siófoki női kézilabda csapat majd minden tagja külföldi, természetesen az edző is. Egy gazdag országban mindez talán fel sem tűnne, de hát ez ott sem szokás. És megint azt olvastam amire ilyenkor a fociban is hivatkozni szoktak, hogy azt mondja, túl drágák a magyar játékosok. És mit gondolnak, ki védte ezzel a mundért? Hát, Mocsai Lajos, a kézilabda akadémiák és a Testnevelési Egyetem felkent rektora.

Regös István: Hofi mellett lenni

Hofi mellett lenni Soha nem felejtem el azt a tizenhét évvel ezelőtti estét. Hosszú szervezés után megszületett a Mix Magazin és abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy a korszak egyik legkiemelkedőbb személyisége vállalta a nagyinterjút és ahhoz is hozzájárult, hogy ő legyen a címlapon. Így hát a Mix Magazin numero egyes számában Hofi Géza lett a numero egyes címlap.

Csontos Tibor: Cinifilm

Cinifilm Nem várok holnapig címmel énekelte nagy slágerét Zalatnay Sarolta az 1967-es Táncdalfesztiválon, s ugyanezen a munkacímen fut a már hosszú ideje tervezett életrajzi filmje is. Mert az énekesnő nem adja fel, s bár azért vannak a jó barátok, továbbra sem sikerült még összehozni az általa "legnagyobb tervének" nevezett filmre az anyagi muníciót. A minap újra felmelegítette a levest a bulvárban, és megszellőztette, hogy Tóth Gabit látná szívesen ifjúkori énjének megformálójaként.

Regös István: A nappal éjszakája

A nappal éjszakája Felhívom az internet tisztelt olvasóinak figyelmét, ha tudnak olyan egyetemes fontosságú ügyről, aminek még nincsen napja, de még éjszakája sem, szíveskedjenek azt írásban szerkesztőségünkhöz eljuttatni. A Mixonline.hu egyéb teendői mellett felvállalja, ha kellő izgalmat okoz a javaslat, médianyilvánosságot biztosít.

Váczy András: Kontraszt

Kontraszt Akárhogyan nézzük, igazságmagva van az "ellentétek vonzzák egymást" (diversas diversa iuvant) mondásnak, akárki találta ki. Minden, amit ismétlődően hall, lát, érez az ember, monotonszerűen letompít, és mint légszomjas a levegőre, vágyik (egészen) másra, mi több, annak az egyformának ellentétjére. A kontrasztra...

Regös István: Alacsonyan szállnak a gépmadarak

Alacsonyan szállnak a gépmadarak Aki azt hiszi, hogy ezek után egy sci-fi forgatókönyve következik, az nagyon téved. Egyszerűen egy városról lesz szó, a neve Budapest és egy súlyosan veszélyeztetett kerületéről, ami a város egyik legszebb része és a Zugló nevet viseli. Nagyapám, apám apja, 1885-ben Zugló kies negyedében született. Apám az 1920-as évek elején ugyancsak Zuglóban látta meg a napvilágot.

Mogyorósi Géza: Apad a csapat

Apad a csapat Nem lepődtem meg, hogy augusztusban - Mesut Özil után - Mario Gómez García is bedobta a törölközőt: pontosabban visszaadta a német válogatott trikóját. A 33 éves, kettős állampolgárságú, milliomos labdarúgó azért nyitva hagyott még egy kiskaput.

Dalia László: Dzsudzsák megalkudott

Dzsudzsák megalkudott Azt írja at z újság, ahogy egy hajdani kabaréjelent szól, hogy Dzsudzsák Balázs engedett a béréből, s lehet, hogy itthon köt ki, a Mol Vidinél. Állítólag a Hamburgot sokkolta a játékos fizetési követelése, s abból utóbb engedett, így újra a Vidi látókörébe került. Eddig is tudtuk, hogy az egykori nyírlugosi fiúnak a pénz az első, s ezek szerint most amikor elmúlt harminc, nem változik meg. Legalább következetes.

Regös István: Sziréna

Sziréna Egy örökifjú, nyolcvannyolc éves barátom a közelmúlt egyik hétfőjén rosszul lett a lakásában. A felesége rémülten hívta a mentőket, akik percek alatt megérkeztek. Mire bejutottak a lakásba, örökifjú, nyolcvannyolc éves barátom magához tért. Sápadtan ült a fotelben és remegő kézzel tartotta a vizes poharat. A mentőorvos megvizsgálta, és nem talált semmilyen, infarktusra, agyvérzésre utaló jelet, csak valamilyen nem várt stresszes állapotra gyanakodott.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ