RSS Feed

Vélemény

Mogyorósi Géza : Confed Cup - kérdőjelekkel

Confed Cup - kérdőjelekkel Július elejéig a Föld legnagyobb területű államában, négy helyszínen focizik nyolc nemzet válogatottja. Épültek, szépültek is utak, hotelek, stadionok Oroszországban, mely e nyáron a Confed Cup házigazdája, 2018-ban pedig labdarúgó VB-re csábít.

Dalia László: Nikolics, a gólgyáros

Nikolics, a gólgyáros Lassan már csak egy-két játékosunk szerepel erős európai bajnokságokban, így már annak is örülünk, hogy Nikolics, a Videoton és a Legia Varsaw után az amerikai bajnokságban is ontja a gólokat. Igaz, egy kicsit ő kilóg a mezőnyből, hiszen eredetileg szerb, csak Zentán nőtt fel. A mentalitása nem is magyar, hihetetlen akarással küzdi magát mind feljebb, mert tehetségben sem Nyilasival, sem Détárival nem mérhető.

Csontos Tibor: Noszti fiúk

Noszti fiúk Ezek a noszti fúk persze nem keverendők össze ama bizonyos Noszty Ferivel, Mikszáth atyafi lecsúszott dzsentrihősével. Ezzel az eléggé el nem ítélhető szójátékkal azokra a nosztalgiázó fiúkra utalnék, akik újra fellépnek majd ezen a nyáron a Várkert Bazárrá vedlett hajdanvolt Budai Ifjúsági Parkban, úgy is mint a révészes Piramis, a Karthago, A Beatrice, a Mini, a Skorpió, a P. Mobil zenészeire. Tudom, trendibb lenne a retró kifejezést használni, mert ki ringatózik ma már a nosztalgiahullámokon, amikor a retró az igazi.

Mogyorósi Géza : Dr. Kohl – gyász

Dr. Kohl – gyász Termetes, komoly történelmi, politikai ismeretekkel rendelkező européer volt a nyáron elhunyt hajdani bonni kancellár. 20. századi rekordját eddig senki nem tudta megdönteni. A német egység atyja 16 évig irányította az EU legnépesebb tagállamát. 1998-ban távozott - megnagyobbodott - hazája kormányának éléről. Én kedveltem az öreget.

Dalia László: Miért gyűjt a Kétfarkú a CÖF-nek?

Miért gyűjt a Kétfarkú a CÖF-nek? A Kétfarkú Kutyapárt külföldön gyűjt 7.2 milliót a CÖF-nek, s majd elküldi nekik, így ők is kénytelenek lesznek feltüntetni, hogy "külföldről támogatott civil szervezet". Nagy ötlet, s az új idők efféle találékonyságot követelnek meg az ifjú mozgalmároktól, ha ki akarnak törni a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből, ahol még plakátot sem lehet bármikor kiragasztani.

Csontos Tibor: Boldog Apák napját?

Boldog Apák napját? A kérdőjel nem véletlen. Mert hát minek ez az Apák napja, ez a valódi álünnep? Rosszmájúak szerint az Anyák napját a virágárusok találták ki, még rosszmájúbbak szerint az Apák napját pedig a sörfőzdék, a borkereskedők és a pálinkafőzők. Ezért is vélik úgy sokan, hogy a hivatalosan június harmadik vasárnapjára időzített Apák napját át kellett volna tenni május tizenkilencedikére. Ekkor ünneplik ugyanis Ivó neve napját...

Regös István: Shakespeare a Madáchban

Shakespeare a Madáchban A Madách Színház, már a születésekor, amikor elnyerte a nevét, jó magasra tette a mércét. Elvégre nagy, nemzeti drámaírónk, Az ember tragédiájának szerzője nevét felvenni nagyon nagy megtiszteltetés. Ha a mennyek országában Madách mester olykor-olykor letekint a róla elnevezett színházra, meg vagyok arról győződve, örömmel büszkélkedik az égi színészcsapat előtt.

Mogyorósi Géza: 55. Bundesliga szezon

 55. Bundesliga szezon A magyar foci nívójára tekintettel jegyezzük fel, hogy a másodosztályú német labdarúgó bajnokság már július végén elstartol. A világszerte érdeklődéssel követett top Bundesliga meccsek nyitánya pedig augusztus 18-án lesz az Európai Unió legnépesebb, sportos tagállamában. A lelátókra több százezer drukkert várnak azon a nyári hétvégén. Irigykedhetünk!

Dalia László: Celebvilág Magyarországon

Celebvilág Magyarországon Weisz Fanni a színpadról üzent az anyjának, miután hónapok óta nem tartják a kapcsolatot, párja miatt. A siket szépségkirálynő, ahogy az egyik lap nevezi immár évek óta celebkedik, sok műsorba hívják, de eddig nem osztotta meg a családi zűrjeit. Most viszont írt egy darabot és a színpadról üzent az édesanyjának, aki viszont nem kapott jegyet, így bulvárlapokból tudta meg, hogy érdemes megnézni lánya darabját.

Csontos Tibor: Borsó és vakáció

Borsó és vakáció Nyakunkon a nyár, az utakon ismét elszabadulni látszik a pokol, tragikus és sokszor döbbenetesen érthetetlen balesetekről érkeznek képes hírek. Zajlikaz országúti gyilkolás, mert nevezhetnénk-e másként az értelmetlen országúti halálokat, mint gyilkolásnak? Lehet, hogy nagyon erős a kifejezés, de nemcsak a szakemberek jönnek indulatba, amikor hétfő reggelenként találkoznak a megelőző hétvége közlekedési baleseti statisztikáival. A minap éppen az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság főtitkára jegyezte meg, nem tanultunk meg közlekedni az autópályákon.

Mogyorósi Géza : Merkel kontra Schulz

Merkel kontra Schulz Az e nyáron Németországba látogató magyar turista ne csodálkozzon, ha az utcakép a szokásosnál is tarkább! Az ok egyszerű. Az Európai Unió legnépesebb, 83 milliós tagállama - először a migránsválság óta - szövetségi választásokra készül.

Dalia László: Az andorrai kaland

Az andorrai kaland Csányi Sándor azt mondta az andorrai meccs után, hogy aludjunk rá néhányat, mielőtt levonjuk a konzekvenciákat. Mondhatta volna szebben is Kis lovag, azaz az MLSZ elnök, de kár volna Mohácsot kiáltani,vagy elverni a port a német szövetségi kapitányon. Miközben magyar edzők fognak hamarosan farkast kiáltani, ne felejtsük el, amit láttunk. A magyar gólkirály például ezúttal nem rúgott öngólt, de mást sem.

Regös István: A háláról

A háláról Forró témához érkeztem. Abban már most biztos vagyok, hogy jelentősen megoszlik a háláról az emberek véleménye. Minden okuk megvan a különböző vélemény kialakítására, hiszen sok embert nyomaszt a hála, másokat pedig felemel. Már az ókorban is vitát váltott ki a hála meghatározása. Gyakran, akivel jót tettél, és ahogy a mondás tartja, jó tett helyébe jót várj, olyan nyomasztóan élte át a szerinte rákényszerített hálát, hogy szinte ellenségeddé vált.

Mogyorósi Géza: Münchhausen a moziban

Münchhausen a moziban Technikai trükkjeivel, színvilágával, meseszövésével korát megelőző film volt a második világháború alatt bemutatott Münchhausen. A nagyokat lódító német báró kalandjait egy magyar rendező, Baky József révén kedvelték meg a mozirajongók. Kár, hogy Baky csak a német filmiskolákban tananyag. Holott a háború végén forgatott Via Mala című moziját a nácik betiltották, s az NDK-ban is csak 1948-ban kezdték vetíteni.

További írások a rovatban

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  ... 
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ