Művészi élményt vitt a Mikulás

Mix Online - Művészi élményt vitt a Mikulás - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
M. A. | 2012. 12. 08. 8:39:43
Művészi élményt vitt a Mikulás 75 hátrányos helyzetű budapesti kisiskolás köszönthette a Mikulást a Müpában egy rendhagyó művészeti program keretében. A nemzetközi MUS-E multikulturális összművészeti program, amely veszélyeztetett sorsú és halmozottan hátrányos helyzetű kisiskolás gyermekek pszicho-szociális fejlesztésével foglalkozik, jövőre lesz éppen húsz éves.

A MUS-E programban részt vevő 75 hátrányos helyzetű budapesti kisiskolás Mikulás-napi ajándékként a Müpa látványos tereiben vehetett részt izgalmas művészeti foglalkozásokon, amelyeket olyan kiemelkedő művészek tartottak számukra, mint Bolyki Balázs énekes, a Bozsik Yvette Társulat tagjai és Fassang László orgonaművész, zongoraművész. Az élményekben gazdag esemény lezárásául a művészek továbbították a gyermekeknek a Mikulás ajándékait, a Müpa pedig vendégül látta őket egy forró csokoládéra.

A rendezvényen a Mikulás személyesen ugyan nem volt jelen, de létrejötte angyali közbenjárásnak köszönhető. "A Vodafone Magyarország Alapítvány jóvoltából szeptembertől egy éven keresztül Főállású Angyalként a MUS-E program összefogásán, népszerűsítésén és hosszú távú fenntarthatóságán dolgozom. A Mikulás-napi rendezvényt is ennek köszönhetően szervezhettem meg." - mondta el Kravalik Brigitta, a MUS-E Magyarország operatív vezetője, a Vodafone Magyarország Alapítvány Főállású Angyala.

A szervezet 2013-ban ünnepli huszadik születésnapját, amely több változást is hoz a MUS-E életében. A jövőbeni tervek között szerepel a "Fogadj örökbe egy osztályt!" című kampány is, amelynek célja olyan támogató magánszemélyek és cégek felkutatása, akik egy-egy MUS-E osztály jelképes örökbe fogadásával biztosítanák számukra a program finanszírozását.