Mimó és Csipek is piknikezik

Mix Online - Mimó és Csipek is piknikezik - Nyomtatható változat

főoldal - Életmód
M. A. | 2011. 08. 20. 9:30:21
Mimó és Csipek is piknikezik A megújult Páneurópai Piknik Emlékparkban idén a 22 évforduló alkalmából a Páneurópai Piknik 89 Alapítvány augusztus 20-án Családi Piknikkel várja két színpadon az érdeklődőket, ahol ingyenes koncertek, programok lesznek.

A Páneurópai piknik - 1989. augusztus 19-én - fontos mérföldkő volt azokban a folyamatokban, amelyek később a német újraegyesítéshez, az Európát kettéosztó vasfüggöny átvágásához és az Európai Unió keleti kibővüléséhez vezettek. A Páneurópai Piknik évfordulója Sopronpusztán nem csak hazánk, hanem egész Európa ünnepe, melyet Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter 17 órakor kezdődő emlékpark avató beszéde nyit meg szombaton.

 

Az idei Páneurópai Piknik évfordulójára szervezett Családi Pikniken Mimó és Csipek is részt vesz, hogy a megemlékezésre összesereglett családok legkisebb tagjait egy olyan európai gondolkodással ismertesse meg, mint a környezettudatosság. Az Európalánta Közhasznú Egyesület "Bábozd Zöldre az Otthonod" Környezeti Nevelési Program címmel, az Európai Unió támogatásával kisgyerekeknek és óvodapedagógusoknak szóló programsorozatot állított össze. E program két főszereplője Mimó és Csipek, akik barátaikkal Ficakkal, Kupaccsal, Potykával, Berkával és Cserkével egy Gryllus-dalokkal fűszerezett bábelőadás keretében mesélnek a szelektív-hulladékgyűjtésől, valamint a takarékos víz- és energia használatról.

 

A bábelőadáson tanultakat a környezettudatos akadálypályán ellenőrizhetik a szülők és mélyíthetik el tudásukat a kicsik. Emellett kézműves foglalkozásokon újra hasznos eszközöket, tárgyakat készíthetnek az érdeklődők méghozzá hulladékból.