Készenléti Rendőrség: SAXBRASSDRUMS

Mix Online - Készenléti Rendőrség: SAXBRASSDRUMS - Nyomtatható változat

főoldal - Kultmix
Police.hu | 2019. 09. 12. 9:30:52
Készenléti Rendőrség: SAXBRASSDRUMS      A Készenléti Rendőrség kamaracsoportja Veszprémben, az ország szakrális művészeti ünnepségsorozatán ad koncertet. Az ingyenes hangversenyre 2019. szeptember 13-án 19 órakor kerül sor a Veszprémi Szent Mihály Főplébánián (8200 Veszprém, Vár utca 27.)
A XIII. Ars Sacra Fesztiválon ad koncertet a KR SaxBrassDrums, a Készenléti Rendőrség Zenekarának tagjaiból álló, a zenekaron belül működő kamarazenei formáció. A 11 fúvósból – négy szaxofon és hét rézfúvós –, valamint két ütőhangszeres muzsikusból álló együttes elsősorban a klasszikus zene közismert műveinek átiratait játssza.  Az átiratok Szűcs Zoltán r. főhadnagy, az együttes szoprán szaxofonosa készítette, a nem mindennapi hangszeres összeállításnak köszönhetően különleges, egyedi hangzásvilágban szólalnak meg Bartók Béla, Georg Bizet, Georg Friedrich Händel, Kodály Zoltán, Liszt Ferenc és Weiner Leó művei.

Az ingyenes koncertre 2019. szeptember 13-án 19 órától minden érdeklődőt szeretettel várunk a Veszprémi Szent Mihály Főplébánián (8200 Veszprém, Vár utca 27.)!