Junior Malanda – száguldás a halálba

Mix Online - Junior Malanda – száguldás a halálba - Nyomtatható változat

főoldal - Nagyvilág
Mogyorósi Géza (Berlin) | 2015. 01. 14. 17:17:29
Junior Malanda – száguldás a halálba Tizenhét meccsen két gólt szerzett a VfL Wolfsburg brüsszeli születésű idegenlégiósa. 2015-ben már nem örvendezteti meg játékával a 20 éves focista a Bundesliga rajongókat. Junior Malanda egy januári közlekedési baleset során kirepült Volkswagenjéből. Nem volt becsatolva a hátsó ülésen helyetfoglaló sportember.
A tehetséges labdarúgót nem csupán hazájában és az NSZK-ban gyászolják. A belga srácnak szerte a világban voltak hívei. A  VfL Wolfsburg játékosa a reptérre sietett barátaival, amikor még mobiltelefonjával képeket készített és küldözgetett a (Bielefeld közelében) 200 km/óra feletti tempóvas suhanó VW műszerfaláról. Röviddel később fejre állt a meseszép (szolgálati) Touraeg. A sofőr és a szintén focista másik cimbora súlyos sérüléssel megúszta a kalandot.
Junior Malanda – valódi neve: Bernard Malanda-Adje – biztonsági öve nem volt bekapcsolva, így a 20 esztendős fiú kizuhant a járműből és szörnyethalt. A nedves A 2-es sztrádán bekövetkezett véres tragédia kapcsán a hatóság arra emlékeztetett, hogy a wolfsburgi sztár gyakorta nem maga vezette autóját, miként utolsó útján sem. De, ha Junior tekergette a volánt, akkor is sokszor átlépte a megengedett tempót. Az eltelt fél év során 21 közlekedési szabálytalanságon kapták a belga srác kocsiját: tíz alkalommal 200 feletti sebességgel mérték be járművét.