RSS Feed

Halálba ringatta magát az LGT gitárosa

Halálba ringatta magát az amerikai álomban Barta Tamás, az LGT rendkívül tehetséges gitárosa, aki idén júliusban lett volna hetven éves. Az együttes 1974-es amerikai turnéja után Los Angelesben maradt, ahol élete harminchárom évesen tragikus véget ért. Hajdú Eszter dokumentumfilm rendező egy fantasztikus hanghagyaték birtokában, az Ő még csak most tizennégy című Barta-szerzeményből kölcsönzött Siess haza, vár a mama! címmel viszi filmre Barta Tamás torzóban maradt életét. A jövő tavaszi bemutatásra szánt filmben még megszólalhatott Laux József és Somló Tamás is. Interjúnk Hajdú Eszterrel.

MIX videó

Látni és látszani az utakon

Immár hetedszer indít közlekedésbiztonsági kampányt az ORFK-OBB és az X-Meditor Kft "Látni és látszani" címen.

OBB

Vélemény

Csontos Tibor

Újságírás? Zseniális szakma!

Újságírás? Zseniális szakma! Persze, nem mindegy, hol művelik. Ki hinné, hogy a negyedik hatalmi ág, a sajtó függetlensége Svájcban is állandó veszélyben van? Az alpesi országban, ahol a vélemény- és információszabadság máig érintetlen, az újságírók érzékelhető gazdasági nyomás alatt dolgoznak, és költségpolitikai beavatkozásoktól kell tartaniuk. Mégis működik a szolidáris újságírás, melynek képviselői úgymond, felfelé taposnak, és nem lefelé. Az internet persze Svájcban is lekaszabolta a hagyományos újságírást és ott is bizony kényszerhelyzetből fakad egy-egy média közösségi finanszírozásban való működtetése.

Sport

Csoknyai az ideiglenes kapitány

Az MKSZ elnöksége úgy határozott, hogy a soron következő két Eb-selejtezőre Csoknyai Istvánt kéri fel a magyar férfi kézilabda-válogatott irányítására. Mint ismeretes, a jövőben nem Ljubomir Vranjes irányítja a magyar férfi kézilabda-válogatottat, a szövetség, az MKSZ és a szakember közös megegyezéssel bontott szerződést egymással.

További videók

  • Egyenruha az iskolában

    Légy önmagad vagy legyünk egyformák, mit gondolnak a diákok és a pedagógus az egyenruháról.

  • Berci Gyulaházán

    A Gyulaházának ítélt egymilliárdból múzeumot, interaktív kiállítást szeretnének kialakítani, melyben megjelenik a magyar űrkutatás, a múltat, a jelent, a jövőt is bemutató nemzetközi űregyüttműködés.

  • SUHANJ! Fitnesz

    Magyarországon egyedülálló, látás- és mozgássérülteknek egyaránt akadálymentesített, de épek számára is igénybe vehető, integratív fitnesztermet nyitott, a Suhanj! Alapítvány.

Kultmix

Hajótörött táncosok Shakespeare nyomában

Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című komédiájának interaktív, táncszínházi adaptációját november 3-án az Eötvös 10 Közösségi és Kulturális Színtérben mutatják be.

Életmód

Mesterséges intelligencia figyeli a méheket

Az Oracle és a World Bee Project úttörő megközelítéssel vizsgálják a méhpopulációk hanyatlásának okait, illetve igyekszenek elősegíteni a világ legfontosabb beporzó állatainak fennmaradását. Mostantól a méheket is mesterséges intelligencia figyeli

Mesterséges intelligencia figyeli a méheket
Megy busz Parndorfba is

Megy busz Parndorfba is

November 6-tól új távolsági buszos összeköttetést biztosít Parndorfba a FlixBus. Budapestről a hét minden napján indulnak zöld buszok, az utasok közvetlenül a helyi Designer Outletbe érkeznek.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Koszovói hang a brit popiparban

Három teljesen új és egy élő felvétellel dobja fel a hosszú hétvégét a Complete Edition című albumával az albán-koszovói származású angol előadó, Dua Lipa.

Nagyvilág

Nem rontották el Merkel estéjét

EU-csúcs van Brüsszelben, és a tegnapi este egyik ikonikus képe az volt, hogy Merkel, Macron, Xavier Bettel, Luxemburg miniszterelnöke és az uniós Brexit-ügyi főtárgyaló beültek a tárgyalások után egy sörre Brüsszel főterén, a Grand Place-on.

Galéria

Chaplin a Vígszínházban

Nagy sikerrel mutatta be a Vígszínház Chaplin 1940-ben készült A diktátor című filmjének színpadi változatát Eszenyi Enikő rendezésében. A Chaplin család Magyarországon eddig csak a Vígszínháznak adta át a darab jogait. Az előadás kettős - diktátor és a borbély - szerepét ifj. Vidnyánszky Attila játssza zseniálisan. Az előadás az idei színházi évad egyik szenzációjának ígérkezik. 

Archívum

Róth Miksa Emlékház

Róth Miksát a magyar üvegfestészet és mozaik művészet legjelentősebb alkotójaként tartjuk számon. A Nefelejcs utcai Emlékház hosszas előkészületek után hivatalosan 1999 novemberétől fogadja a látogatókat. Az utcai épület első emeletén két állandó kiállítás tekinthető meg: a lakásmúzeum és Róth Miksának a család birtokában maradt üvegfestményei illetve mozaik alkotásai.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ