RSS Feed

Parti Nóra: A színház lényege, hogy őszintén fogalmazzon

Az Átrium fiktív társulatának egyik húzóneve a jelenleg öt kultúrbrigádos produkcióban rendkívül változatos szerepekben látható Parti Nóra, aki szerencsésnek tartja, hogy összetalálkozott a kultúrbrigádosokkal. Lenyűgöző volt az a színházszeretet, az a tisztaság, amivel évekkel ezelőtt nekiláttak előadások létrehozásának. Vonzó, szerethető perspektíva volt, hogy egyet gondolunk arról, hogyan kell színházat csinálni - jellemezte az együttdolgozásukat. (Képünkön: Parti Nóra A félelem megeszi a lelket című előadásban.)

MIX videó

Karácsonyi diós beigli

Az ünnepi asztalról nem hiányozhat a beigli, melynek az elkészítését videónkban mutatjuk be.

OBB

Vélemény

Regös István

Mikulás (párt) háború

Mikulás (párt) háború Alig múlt el a Mikulás ünnepe (és ó, jaj!) nyakunkon a karácsony és még mindig nem csendesedtek el a Mikulás háborúk hullámverései. De mi is történt? Mi is itt a baj? A politikusok, főleg a kormánykoalíció pártjainak képviselői, több óvodába és kórházi gyermekosztályra látogattak el. Persze nem Mikulásnak öltözve, hanem inkább a már ott lévő nagyszakállú mögé lopózva és elorozva tőle a zsákját, hogy ők oszthassák szét a gyerekeknek szánt ajándékokat.

Sport

Női kosárlabda Euroliga: Törökországban győzött a Sopron

Az előző idényben ezüstérmes Sopron Basket tíz ponttal győzött a török Hatay vendégeként a női kosárlabda Euroliga csütörtöki játéknapján a B csoport hatodik fordulójában.

További videók

  • Báli szezon a gardróbban

    Hamarosan kezdődik a báli szezon, milyen az ideális estélyi.

  • Az idén is nagy sláger a szaloncukkedli

    Az édességpiac legkeresettebb terméke minden esztendőben a szaloncukor, melyből az idén 3.500 tonna eladására számítanak, ami 6 milliárd forintos forgalmat jelent. Ez jócskán megelőzi a csokimikulások 435 tonnáját és négy milliárd forintos forgalmát.

  • A Duna gyöngyszeme

    Budapest parkjainak jelképe is lehetne a Duna ékessége, a Margitsziget. Jelenlegi formája a Duna szabályozásakor alakult ki.Több neve is volt az idők során, a legismertebb ezek közül a Nyulak szigete.

Kultmix

Válogatott interjúk irodalomról, színházról

A közös sors felelőssége című újvidéki szöveggyűjtemény balkáni és közép-európai értelmiségiekkel készült interjúk egybefűzése révén jött létre. A 20. század utolsó harmadában született beszélgetéseket Bálint Sándor jegyezte le.

Életmód

Négykerekű kedvenceink

Addig is, amíg jövőre, január 10-én szélesre tárja kapuit a bécsi mustra {Vienna Autoshow 2019} lássuk, hogy melyek voltak 2017-2018 kedvenc típusai? VI. Fülöp király napsütötte birodalmában például a - hajdan a Fiattal, ma a Volkswagennel rokon - Seat vezeti az eladási listákat.

Négykerekű kedvenceink
125 éves a Daimler Motor Syndicat

125 éves a Daimler Motor Syndicat

A 21. század elején ki emlékszik már arra, hogy az 1893-ban alapított Daimler Motor Syndicat (DMS) a legrégebbi automobilgyártással foglalkozó brit cég? Melynek öt éven keresztül volt felügyelő bizottsági tagja a névadó német feltaláló, Gottlieb Daimler {1834-1900}.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Keith Richards már nem iszik

Keith Richards egy életre lemondott az alkoholról és a drogokról. "Először furcsa volt józanul játszani" - nyilatkozta Keith Richards a Rolling Stone magazinnak, de ez korántsem jelent rosszat.

Nagyvilág

Szelfizett az InSight űrszonda a Marson

Elkészítette első szelfijét az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) InSight robotgeológus űrszondája a Marson. A tizenegy képkockából összeállított felvételen a leszálló egység napelemei, valamint műszerei is jól láthatóak - olvasható a Phys.org tudományos-ismeretterjesztő hírportálon.

Galéria

A Tirrén-tenger titka: Capri

Olaszország divatos a turisták körében. Ám a Nápolyi-öbölben fekvő Caprira csak kevesek jutnak el. Pedig római kori mementókban gazdag táj ez. A Tirrén-tenger (Mar Tirreno) mesésen kék habjaiban elterülő, alig 15 ezer lakosú, hegyvidékes sziget Európa egyik legszebb csücske.

Archívum

Napfényes Malaga

Malaga kikötőváros Spanyolország Andalúzia autonóm közösségének déli részén, a Földközi-tenger partján. Costa del Sol, azaz a napos part központja és egyik legkedveltebb turistacélpontja, ami talán kiváló borainak, enyhe éghajlatának, és a napsütéses órák rendkívül magas számának köszönhető.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ