RSS Feed

A reggeli és a délutáni sportolás egészségesebb

A sport megváltoztathatja az emberi test biológia óráját, a változás iránya és mértéke a sportolás időpontjától függ - állapította meg egy kutatás. A The Journal of Physiology című szaklapban megjelent tanulmány szerint a sportolás csökkenti a jetlag, az éjszakai műszak és más, a test belső biológiai óráját megzavaró hatásokat. A cirkadián ritmus, a napi biológiai óra az a 24 órás ciklus, amely számos fiziológiai folyamatot szabályoz, például az alvás és a táplálkozás ritmusát. Ezt a belső órát számos tényező befolyásolja, például a fény és az időjelzések.

MIX videó

Magyaros ízek, bécsi hangulatok

Az osztrák főváros központjának egy kis utcájában bújik meg az a kisvendéglő, mely folyamatos telt házzal üzemel. Titka a magyar konyha és a magyaros vendéglátás, mely Bécsben is vonzza a világ minden tájáról érkezőket.

OBB

Vélemény

Regös István

A boldogságról

A boldogságról Mindannyian ismerjük a kékmadár történetét. Tudjuk, hogy néhány díszes paradicsommadár vagy papagáj fajtán kívül alig van kék tollú szárnyas, ezért lett a boldogság szimbóluma a kékmadár. S persze, mindannyian már a születésünktől kezdve kergetjük, el akarjuk kapni, és ha ez valamelyikünknek sikerül, talán nem akarjuk észrevenni, hogy a kékmadár bizony belehal a rabságba.

Sport

A Salzburg a Napolit, a Dinamo Kijev a Chelsea-t kapta

A magyar érdekeltségű csapatok kifejezetten erős ellenfeleket kaptak pénteken a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének nyoni sorsolásán.A Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Salzburg az olasz bajnokságban második és a Bajnokok Ligájából átkerült SSC Napolival, míg Kádár Tamás együttese, a Dinamo Kijev a Chelsea-vel találkozik a legjobb 16 között.

További videók

  • Kávéházi kutyanyelv

    Az 1894-ben megnyílt New York nem csupán egy kávéház volt, hanem a magyar kultúr- és irodalomtörténet jelentős darabkája, ha úgy tetszik, helyszíne is. Márványasztalain regények, versek, színművek születtek, itt írta például Molnár Ferenc A Pál utcai fiúkat, a szerte a világban máig legtöbbet játszott színdarabját, a Liliomot.

  • MINDENKI JÓ VALAMIBEN!

    Az iskola nagy hangsúlyt fektet a tanulók képességének kibontakoztatására, amelynek célja a tanulók kulcskompetenciáinak fejlesztése a nevelő-oktató munka során.

  • A legjobb fűszer a faszén füstje

    Serényi Zsolt, alias Tetovált séf él-hal a faszénparázson sült ételekért. - Mindenkit bíztatok arra, hogy grillezzen bátran, mert egészséges, nem egy bonyolult dolog és igazi társasági tevékenység” – osztja meg a titkot a séf.

Kultmix

Frankofon Filmnapok: a Yao rendezője Budapesten

A Frankofón Filmnapok egyik slágerének ígérkezik a Yao című produkció, melynek rendezője, Philippe Godeau Budapestre jön. Filmjét nyárin láthatjuk a mozikban.

Életmód

2019: a Lada él!

A Föld legnagyobb területű államában Vlagyimir Putyin marad az orosz elnök – 2024-ig! A nyújtott karosszériás, páncélozott fekete Merci limuzin 65 esztendős utasa maga is szeret autót vezetni, s bizonyára örömmel értesült arról, hogy a Lada Hungary Kft. tavaly közel 900 „Zsigát” értékesített Magyarországon.

 2019: a Lada él!
Föld Alatti Futás Kőbányán

Föld Alatti Futás Kőbányán

Február 23-án ismét sor kerül a hagyományos Föld Alatti Futásra, ahol rekordszámú nevező áll rajthoz a Rottenbiller Parkban, hogy részese legyen az kőbányai ufóinváziónak. A tematika szerint ufók főhadiszállása lesz a pincerendszer, a többi meglepetésre viszont szombatig várni kell.....

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Az utolsó percben adta fel a lottót, 280 milliót nyert

Az amerikei Ryan Seiler múlt szombaton adott fel néhány lottószelvényt egy italboltban, mégpedig a szó szoros értelmében véve az utolsó percben, amikor az aznapi sorsolásra még fogadni lehetett.

Nagyvilág

Havel-parti barangolás – a Spreehez

A berlini Budapester Strassétól kellemes „erdei” sétával, az (egyik) diplomata-negyeden át juthatunk el a Brandenburgi kapuhoz, melyet 1961 augusztusától választott el „szocialista védőfal” az amerikai-brit-francia megszállási övezettől. Berlin a Havel és a Spree folyók városa.

Galéria

Gyönyörű téli álom

A Balaton minden évszakban csodálatos, így télen is feledteti velünk a szép látvány, a dermesztő hideget, a zord szelet. Hamarosan víz hullámzik majd a kemény jégtáblák helyén, amelyek engedelmesen olvadnak el az első tartós, meleg tavaszi napsugarak alatt.

Archívum

Baseball magyar módra

A baseball két csapat által játszott labdajáték. A játék során a pitcher névre hallgató labdadobó egy ökölnyi méretű labdát hajít a másik csapat játékosa felé, akinek azt egy ütővel kell megütnie. A játék pontozása futásból és a játékterületen található jelzések (bázisok) megérintéséből adódik.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ