RSS Feed

Nigerben rendőrnőtől kapott reggelit a reptéren

108-szor kerülte meg a Földet, 726 reptéren fordult meg eddig Földvári András, aki 43 évnyi légitársasági múlt után tavaly ment nyugdíjba. Az Indulj! magazinnak adott interjújában a veterán világjáró elmondta, hogy egy ajándékba kapott könyv hozta meg a kedvét ahhoz, hogy bebarangolja az egész bolygót. Az elmúlt egy évben Thaiföldön, Malajziában és Szibériában is járt tartózkodás után csak rövid pihenőre tért haza, két nappal később már egy repülőn ült Marokkó felé, onnan pedig Sevillába vette az irányt. Jelenleg ő a világ 77. legtöbbet utazott embere.

MIX videó

A Duna gyöngyszeme

Budapest parkjainak jelképe is lehetne a Duna ékessége, a Margitsziget. Jelenlegi formája a Duna szabályozásakor alakult ki.Több neve is volt az idők során, a legismertebb ezek közül a Nyulak szigete.

OBB

Vélemény

Regös István

Párizs lángjai

Párizs lángjai Borisz Vlagyimirovics Aszafjev amikor megírta a Párizs lángjai című világszép balettjét és nem volt olyan magára valamit is adó operaház a világon, amely ne adta volna elő, a legvadabb álmaiban sem hitte, hogy egyszer az ugyancsak világszép Notre-Dame, az emberi kultúra egyik csodája lángolni fog. Felcsaptak a lángok, amelyek körülölelték az évezredes köveket, zokogtak az oszlopok és könnyezett a mennyezet.

Sport

Szkander Eb: ezer versenyzőt várnak Balatonfüredre

Jövő májusban Magyarország ad otthont a szkander Európa-bajnokságnak, amelyre 30 országból legalább ezer versenyzőt várnak a szervezők.

További videók

  • Szembeszéd

    Szemlátomást nem becsüljük meg a szemünket, erről és sok másról is beszél Dr. Nagy Zoltán Zsolt Egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikának az igazgatója.

  • Pusszantás a tenisznek

    Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Csók Tenisz! tornát, a tenisz szerelmeseinek csapatversenyét, ezúttal a Tabáni Teniszklubban. A tavalyi eredményét megismételve a Kormány nyerte meg a tornát. 2001 óta hagyomány, hogy évente találkozik a kormánypárti képviselők, az ellenzékiek, a közéleti személyek és az üzletemberek csapata a Csók Tenisz! csapatversenyen.

  • Kresz Géza Mentőmúzeum

    A Kresz Géza Mentőmúzeum a Markó utcai Mentőpalotában, Budapest szívében található. Az 1890-es években épült Mentőpalota falai között nemcsak mentőállomás és irányító központ működött, hanem már a kezdetektől a mentők felszereléseit, tárgyi dokumentumait bemutató múzeum is.

Kultmix

A MUZSIKA HANGJA 100. előadása lesz a Magyar Színházban

Április 24-én este 7-kor A MUZSIKA HANGJA 100. előadása lesz a Magyar Színházban. A bemutató: 2015. november 27-én volt. Öt év sem múlt el, máris a 100. előadásnál tart a társulat, és így, ebben a formában most látható utoljára az előadás.

Életmód

Felejthetetlen szovjet típusok

Hitlertől Kohlig valamennyi berlini, bonni kancellár Mercedes Benz-zel suhant. Naná, hogy sofőrrel, testőrrel! A 66 éve elhunyt diktátor, Sztálin elvtárs az amerikai limuzinokat favorizálta. Golyóálló, 12 hengeres Packardjának rokontípusai ma is lázba hozzák a gyűjtőket.

Felejthetetlen szovjet típusok
Tilos hazavinni a talált madárfiókákat

Tilos hazavinni a talált madárfiókákat

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) felhívása szerint a talált madárfiókák többsége nem árva, nem szorul megmentésre, ezért nem szabad hazavinni őket. A kis és közepes testű madárfajokra általánosan jellemző, hogy fiókáik a teljes röpképesség elérése előtt elhagyják a fészket, és a sűrű aljnövényzetben bujkálva hívják magukhoz szüleiket.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Kajdi Csaba Weisz Fannira dudált rá

Kajdi Csaba (Visage modellügynökség vezetője) viccelődött Weisz Fannin, aki boldogan újságolta , hogy az egyik japán prémium autómárka nagykövete lett (Velvet). Ezt írta Kajdi: “Most meg ez a szegény, süket kislány is kocsinagykövet. Hát most dudálj rá…”

Nagyvilág

Installáció a Bécsi Városháza tornyán

Ausztria legnagyobb művészi installációja látható októberig a Bécsi Városháza középső tornyán. Az 1.500 négyzetméteres gigantikus alkotás Ashley Hans Scheirl és Jakob Lena Knebl munkája, és azt hirdeti, hogy Bécs a világra nyitott, elfogadó város.

Galéria

Kanári, a béke szigete

Mind a hat Kanári-szigetre kitehetik a „Megtelt” feliratot. A pihenni vágyók szorgalmasan keresik azokat az utazási célpontokat, ahol biztonság, nyugalom és béke várja őket. Tudom, kevesen engedhetik meg maguknak ezt az utazást, de akiknek módjuk van, mindegyik Kanári-szigeten megtalálják a boldogságot. Különösen érvényes ez az egyik legnépszerűbbre, Tenerife-szigetére. Ami szép, üde, nyugodt és szórakoztató, az ott mind megtalálható.

Archívum

Hétvége Egerben

Eger jelentős oktatási és kulturális központ számos világhírű múzeummal és műemlékkel, melyek közül kiemelkedő az egri vár. Az egri borvidék központjaként a legjelentősebb magyar bortermelők közé tartozik. Az egri bikavér külföldi piacokon is ismert.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ