RSS Feed

Csendben, virágokkal emlékeztek az áldozatokra

Egyperces néma főhajtással emlékeztek a barcelonai és cambrilsi terrortámadások áldozataira, a 16 ember életét követelő gázolásos merényletek második évfordulóján a katalán fővárosban, Barcelonában szombaton. Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista terrorszervezet nevében elkövetett támadás helyszínén, az emblematikus La Rambla sétányon kialakított emlékhelyen az áldozatok hozzátartozói egy-egy szál fehér szegfűt helyeztek el.

MIX videó

Kresz Géza Mentőmúzeum

A Kresz Géza Mentőmúzeum a Markó utcai Mentőpalotában, Budapest szívében található. Az 1890-es években épült Mentőpalota falai között nemcsak mentőállomás és irányító központ működött, hanem már a kezdetektől a mentők felszereléseit, tárgyi dokumentumait bemutató múzeum is.

OBB

Vélemény

Dalia László

Klímában okosok

Klímában okosok Ontják az észt a mi kis házi tudósaink, kivált Ferencz Orsolya, az űrkutatásért felelős miniszteri biztos, aki szerint a klímaváltozást nem Greta Thunberg fogja megoldani, vagyis nem az a 16 éves svéd lány, aki mozgalmat indított el. Nos, ezt épp az a Ferencz Orsolya mondja, aki a Hírtévében rendszeresen kioktatja a magyar és külföldi politikusokat.

Sport

Gáspár Lalita országos csúccsal győzött

Gáspár Lalita új magyar csúccsal, 456,6 körrel nyerte meg a női kisöbű sportpuska 3x40 lövéses összetett versenyét a sportlövő országos bajnokságon, amelyet szombaton rendeztek a Nemzeti Lőtéren.

További videók

  • Van már röfije?

    Cégénydányádon jártunk a minap riportúton, mely szatmári, határ menti település Kelemen Róbertnek, az alig több, mint hétszáz lelket számláló falu első emberének köszönhetően , úgymond, felkerült végre Magyarország térképére. A Legyen malacod! országos hírnévnek örvendő ötletük számunkra is csalinak bizonyult ahhoz, hogy bekukkantsunk a cégénydányádi kulisszák mögé, remélve, hogy kiderülhet a település sikersztorijának titka.

  • Szembeszéd

    Szemlátomást nem becsüljük meg a szemünket, erről és sok másról is beszél Dr. Nagy Zoltán Zsolt Egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikának az igazgatója.

  • Az álmok asztala a New York Kávéházban

    A legszebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy egyszer lesz egy ilyen asztalom a New York Kávéházban, többet jelent ez nekem bármilyen kitüntetésnél – mondta Regös István, a Regös Média vezetője, a MIX Magazin alapító főszerkesztője, aki Művészasztalt kapott a világ legszebb kávéházában.

Kultmix

Elhunyt Peter Fonda

Los Angelesben pénteken elhunyt Peter Fonda amerikai filmszínész-rendező - jelentette be a sztár családja pénteken este kiadott közleményében. Fonda 79 esztendős volt. Fonda tüdőrákban szenvedett, és az ennek következtében fellépett komplikációk miatt hunyt el.

Életmód

Ezért veszélyes a napégés

A King's College London kutatása szerint a többség túl vékony rétegben keni magára a napvédő krémet, így a legjobb termék sem tud hatékony védelmet nyújtani a leégés ellen. A bőrpír fájdalmas ugyan, de pár nap alatt elmúlik, az igazi kockázatot az jelenti, hogy minden egyes bőrégés növeli a melanoma kialakulásának veszélyét.

Ezért veszélyes a napégés
Az alacsony önbizalom okai

Az alacsony önbizalom okai

Ha valaki félénk, még nem biztos, hogy önbizalomhiánya van. Ha gátlásos, akkor valószínűleg önértékelési zavarban szenved. Ahhoz, hogy felszámoljuk az önképünkkel kapcsolatos negatív gondolatokat, először is fel kell ismerni az érzést, szembenézni vele és megérteni a kiváltó okokat. A magabiztosság ugyanis fejleszthető tulajdonság.

Budapesti Temetkezési Intézet

Bulvár

Eladó a világcsúcstartó Ferrari-hidroplán

Kalapács alá kerül a legendás Ferrari-hajtású hidroplán, amelynek elkészítésében az olasz autógyár alapítója, Enzo Ferrari is közreműködött. Az Arno XI névre keresztelt járgányt 1952-ben egyetlen céllal építették meg, hogy sebességrekordot állítson fel a 800 kilogrammos hajóosztályban.

Nagyvilág

Újra sztrájk lesz a Ryanairnél

A Ryanair dolgozóit képviselő ír, brit, spanyol és portugál szakszervezetek sztrájkot terveznek a következő hetekben, elsősorban azért, mert a tavalyi sztrájkokkal kiharcolt béremelések ellenére továbbra is elégedettlenek a pilóták béreivel. Az már biztos, hogy a brit pilóták felét képviselő brit pilóta-szakszervezet augusztus 22-től 2 napos sztrájkot tart, de az ír pilóták is sztrájkra készülnek.

Galéria

A vácrátóti gyűjtemény

A Vácrátóti Botanikus Kert minden évszakban várja a látogatókat, 27 hektáron, 12000 növényfajjal. Ezzel hazánk leggazdagabb botanikus gyűjteménye, ahol tavak, folyók szelik át a fákkal tarkított tájat, s a gyerekeket még egy titokzatos vízimalom is várja!

Archívum

A mi Balatonunk

Nem tudjuk, kell-e valakinek kedvet csinálni a Balatonhoz, mindenesetre nem árt, ha újra és újra megmutatjuk Magyarország talán legvonzóbb látványosságát. Mindegy melyik évszakot írjuk éppen, legnagyobb tavunk bármelyik arca lebilincselő. Ismét olyan népszerű, mint a hatvanas-hetvenes években, a magyar családok sem gondolják úgy, hogy nyaralni csak külföldön érdemes.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ