RSS Feed

A Ladánybene 27 offenzívája

(p.m.) - 2014. 03. 27. 8:47:44 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Ladánybene 27 offenzívája

Öt év után új albummal jelentkezik a hazai reggae színtér alapzenekara, a Ladánybene 27. A műfaj hazai zászlóvivői az Offenzíva című albumukat mutatják be a Barba Negra Music Club színpadán, rengeteg közreműködő vendégművésszel.

A sorban a 13. LB27-album megjelenését fokozott izgalommal várja a szakma és a közönség is, hiszen az elmúlt években komoly vérátömlesztésen esett át a zenekar. Az együttes a gazdasági nehézségekre fittyet hányva három fúvóssal bővült, valamint dobos és billentyűs poszton ezen az albumon mutatkozik be Krecsmáry Zsolt és Kálmán András. A fiatal tagok új színt és új szemléletet adnak a jól ismert, érett LB27 zenei világhoz, amit a 2013-as koncerteken élőben már megtapasztalhatott a közönség. Most végre – a Babylon Cirkusz sikere után 5 évvel – stúdióban rögzített verzióban is élvezhető az új LB27 muzsikája.

Az album címe – Offenzíva  – a zenekar pozitív küldetésére utal, de természetesen összecseng a napjainkban érzékelhető társadalmi feszültségekkel, politikai hadjáratokkal:
„Szövegeinkkel, zenénkkel, a létünkkel igyekszünk tiszteletet, megértést, belső harmóniára való törekvést, tiszta, természetes életet hirdetni, ezúttal nagyobb energiákkal kinyilatkoztatva azt. Szeretnénk elérni, hogy az emberek mindezt átérezzék, magukévá tegyék, hogy »vágják a szitut« ebben a rohanó világban!” – mondta Bodnár Tibor, a zenekar vezetője és gitárosa.
Az Offenzíva albumon hét angol és öt magyar nyelvű szerzemény található. Az angol/patois (jamaicai angol) szövegeket a reggae család ismert zenész barátai írták: Gregory G. Ras, a Riddim Colony frontembere, Carlington Codner, a Budapest Riddim korábbi gitárosa és az LB-dobos Krecsmáry Zsolt. 
Az esten bemutatják a RE-G Jah Works című albumát, a koncertek után pedig az LB27-táborokból is jól ismert Rasztaműhely Sound System szórakoztat.

Offenzíva – Ladánybene 27 lemezbemutató koncert
Barba Negra Music Club
2014.március 29.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ