RSS Feed

Vidám Színpad vidám nézőtérrel, krumplis lángossal

Csontos Tibor - 2013. 12. 09. 17:00:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vidám Színpad vidám nézőtérrel, krumplis lángossal

Miért jó, ha az embernek buta felesége van? Kétórás röhögéssel kísérve meg is érkezik a válasz a Vidám Színpad Ön is lehet gyilkos! című krimi-vígjátékának előadásán. Az évekig szomorú sorsú Vidám Színpad végre játszóhelyet talált magának, ahol a társulat a Mosolygó Magyarországért! szlogennel címkézi repertoárját.

A társulat az Óbudai Eurocenter Színháztermében viszi színre Alfonso Paso Ön is lehet gyilkos! című krimi-vígjátékát. A Vidám Színpadnak felajánlott multiplex mozi a süppedős székeivel minden bizonnyal a főváros legkényelmesebb színházi nézőterét kínálja az érkezőknek, akikhez a darab premierjén rendhagyó módon Straub Dezső igazgató, rendező, színész miniszózatot intézett az előadás előtt. Bejelentette a Vidám Színpad új honfoglalását és jelezte, hogy mindehhez a nézők további segítségére lesz szükség. Amivel a jelek szerint nem lesz baj, miután egy fergeteges krimi-vígjáték bemutatásával jelezték, hogy folytatják a Vidám Színpadtól megszokott komédiázást. 

Amihez a Paso-féle "itt a hulla-hol a hulla- az előbb még megvolt" típusú bűnügyi bohózat meg is adja az alaphangot. A történetben két feleség csajos víkendre készül a malagai tengerparton, s férjeik ezt kihasználva pezsgőt és lányokat rendelnek, hogy azért nekik se legyen rosszabb. Csakhogy az asszonyok, akiket picit sem lopnának el az eszükért, váratlanul visszatérnek, mert kiderült, hogy elfelejtették magukkal vinni a nyaraló kulcsát, a férjek pedig egy hullát találnak a ruhásszekrényben, s hogy a darab második felvonása is hulla jó legyen, abban ugyancsak előkerül egy titokzatos holttest. Mindeközben sajátos főszerepet kap két szerencsétlen krumplis lángos is. 

Az előadás szereplői, Straub Dezső, Böröndi Tamás, Götz Anna, Szőlőskei Timea, Straub Péter, Köllő Babett, Virág László, Várkonyi András vérbőn krimikomédiáznak, a Vidám Színpad hajdani, Révay utcás hagyományait idézve. S bár az Ön is lehet gyilkos! legközelebb csak jövőre kerül ugyanitt színre, a repertoárdarabot tovább játsszák, szilveszterkor pedig Ne-vess meg minket! címmel klasszikus kabaréra készülnek Kalmár Tibor rendezésében. 

A Vidám Színpad előadásai: 
December 14. 19 óra Egy csók és más semmi – zenés komédia
December 15. 11 óra Európa mese – gyermekelőadás
December 15. 16 óra Szereted-e még? - Szécsi Pál dalai Gergely Róbert előadásában
December 26. 16 óra Nejcserés támadás - Vígjáték  
December 30. 19 óra NE-VESS-MEG MINKET (előszilveszter) Szilveszteri kabaré
December 31. 18 óra NE-VESS MEG MINKET Szilveszteri kabaré


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ