RSS Feed

Emlékeznek még a Belle és Sébastienre?

(cs.t.) - 2013. 11. 02. 12:00:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Emlékeznek még a Belle és Sébastienre?

Ezt a francia Alpok egyik kis falujában játszódó bűbájos történetet 1967 karácsony vetítette először tizenhárom részben. A mostani karácsonyra a hazai filmszínházakban megjelenik a Belle és Sébastien moziváltozata is. Ebből az alkalommal az M2 elkezdte ismételni a Cécile Aubry világhírű regénye alapján készült eredeti tévéfilmsorozatot.

A hatalmas, hófehér pireneusi hegyi kutya és a francia Alpok kis falujában élő Sébastien megható egymásra találásról szóló történet az egyik legnépszerűbb sorozat volt a hatvanas évek végének magyar televíziójában. Az alpesi Lassie, menhelyről szökött kutya, akitől félnek a falusiak, mert vadnak hiszik. A sorozatnak akkora sikere volt itthon, hogy talán még a Metró nevű beategyüttesnek is a film adta az ötletet, hogy megírja a Bell, a részeges kutya című slágerét Dusán Sztevanovity szövegével…

Mivel a franciák az idén elkészítették a sztori mozifilmes változatát Nicolas Varnier rendezésében és a produkciót a karácsony előtti hétvégén nálunk is bemutatják, az M2 elkezdte vetíteni az 1967-es sorozatot, a félórás epizódokat minden szombaton 16.30-tól láthatjuk az M2-őn, az ismétlésre vasárnap kerül sor, 9.40-kor.

 

 


Fotó: M2
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ