RSS Feed

Miért nem folytatják a Szomszédokat?

mixonline - 2013. 06. 11. 17:08:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Miért nem folytatják a Szomszédokat?

Egyszerű oka van: Horváth Ádám, az egykori teleregény ötletadója, rendezője nem szeretné eladni a televíziós sorozat jogait. Egyik nyilatkozatában elárulta, hónapokkal ezelőtt megkeresték, hogy megvásárolnák, mivel szeretnék folytatni a Szomszédokat. Horváth Ádám azonban nemet mondott.

Szerinte ugyanis a Szomszédokat úgy, ahogyan megszoktuk, már nem lehetne folytatni, ráadásul a mai viszonyok között nem lehetne kikerülni, hogy a mai Szomszédok ne legyen direkt politizáló sorozat. 
Horváth Ádámnak minden bizonnyal igaza van. Ahhoz hozzájárult volna, hogy folytassák a teleregényt napjainkban is, de a Szomszédok nevet nem adta, ráadásul Komlós Juci, Zenthe Ferenc, Raksányi Gellért és a többiek nélkül egy mai Szomszédok nem is működhetne.
Nem beszélve arról, hogy a mostani teleregény az utolsó jelenetéig belekerülne a politika uszályába, márpedig, ahogyan Horváth Ádám az említett interjúban megjegyezte, " a Szomszédokban minden társadalmi esemény megjelent anélkül, hogy politizáltunk volna". A ma Szomszédokra pedig óhatatlanul rátelepedne a politika, kiváltképp, ha a köztévében tűnne fel újra. 
A gazdagréti teleregény, a Szomszédok az 1987-1999 közötti időszak nagy hatású és népszerű sorozata volt, melynek máig tartó emlékezetét jelzi, hogy a gazdagréti egykori forgatási helyszíneken Szomszédok-túrákat szerveznek, így idézve fel a hajdani sorozat történéseit, szereplőit, eseményit. 

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ