RSS Feed

Cipő nélkül, tovább a 67-es úton?

D.L. - 2013. 03. 30. 17:00:58 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Cipő nélkül, tovább a 67-es úton?

A Republic folytatja, igazán nem érdekli őket, hogy Cipő családja szerint az énekes nélkül már nincs zenekar. Furcsamód a zenekar sem egységes, Tóth Zoltán gitáros már nem is ment el az esedékes próbára, ő is úgy gondolja, hogy vége. Ellenben Boros Csaba szerint folytatni kell, s Republic 67 néven vinnék tovább a csapatot. Vajon mit jelent a 67? A 67-es utat? De hát azt is Cipő írta...

Ki szólhat bele, hogy egy zenekar folytassa-e az énekese, a frontemebere, a szerzője nélkül? Az együttes tagjai arra hivatkoznak, hpgy 30-40 embert tart el a zenekar, rájuk is tekintettel kell lenni. Cipő mamája viszont pontosan fogalmaz. „A fiam szerezte a legtöbb dalt, ő írta a szövegeket, és ő is énekelte a dalokat. Ő maga volt a Republic. Például a híres '67-es úton' című számot Renáta nevű szerelméhez írta. Szerettem azt a kislányt, mert tudom, hogy nagyon sok szeretetet adott a fiamnak. Nem akarom, hogy a fiam zenésztársai Republic néven folytassák tovább a zenélést"
Jogilag pontosan körül lehet határolni a jövőt, a dalokat le lehet tiltani, az együttes nevét nem, hiszen azt Cipő nem védte le egyszemélyben és afféle szerződés sem született, hogy Cipő nélkül nem lehet Republic néven fellépni. Boros Csaba nyilatkozott a Blikknek, s azt mondta, hogy talán Republic 67 néven folytatják. Ez ötletnek is rossz, hiszen a Republic egyik leghíresebb dalát, ahogy a mama is elmondta, ugyancsak Cipő írta. Már új énekest is találtak Sipos F. Tamás személyében. Tóth Zoltán gitáros viszont nem folytatja, ő is úgy érzi, hogy Cipő nélkül nincs Republic. És valóban, miért ne játszhatnának más néven, miért nem áll fel egy új zenekar, ha több tagcsere is lesz? Jó az imázs, a brand odavan, de az már amúgy is elveszett Cipővel.

Fotó: Kristóf Lajos
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ