RSS Feed

Gera látja kárát Hodgson kinevezésének?

Varga Gábor - 2012. 05. 04. 17:36:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Gera látja kárát Hodgson kinevezésének?

Némi meglepetésre Roy Hodgsont nevezték ki angol szövetségi kapitánynak, így a West Bromwich Albion jelenlegi mestere távozik csapatától. Eközben Gera Zoltán súlyos sérülése után lassan játékra kész, ám kérdéses, ha új mester jön, tőle is megkapja-e azt a feltétlen bizalmat, amit Hodgsontól.

Gera Zoltán 2004 őszén mutatkozott be a Premier Ligában, a West Bromwich Albion színeiben. Bár sokan féltették őt az angol bajnokság darálójától, hamar beilleszkedett és technikás megoldásai miatt közönség kedvencé vált. Megkapta a Mágikus Magyar becenevet is, az első időszak után még egy nagyobb ívű karrier lehetősége is felsejlett. Kisebb sérülések gátolták ugyan, de stabil helyet vívott ki magának Roy Hodgson csapatában.

Az első évben nagy szerencsével bent maradtak az első osztályban, de a következő szezonban csak a 19. helyen végeztek, így kiestek a Championsligue-be. Gera jól teljesített ott is, bár nem feküdt neki a másodosztály kevésbé technikás küzdelemsorozata. Kétezernyolc nyarán az előrelépés érdekében aláírt a Fulhamhez, ahol éppen Roy Hodgson, Gera kedvenc mestere volt a menedzser. Három év után visszatért a West Bromhoz, mondani sem kell, Hodgson után. Az őszi idény elején azonban súlyosan megsérült, mindössze egy mérkőzést tölthetett a pályán. A hosszú lábadozás után lassan bevethető állapotba kerül, amit Roy Hodgson bizonyára nagy odafigyeléssel biztosított volna.
Gera Zoltán áprilisban múlt harminchárom éves. Ebben a korban egy ilyen hosszú kihagyás után nem egyszerű a visszatérés. Csak reménykedni lehet benne, hogy Hodgson utódja is biztosítja azokat a lehetőségeket, amelyeket az új szövetségi kapitány megadott volna. Gerának a fokozatosságot figyelembe véve kellene játékba lendülnie, ha tökéletes is a lába, nem szabad túl erőltetnie. Ha sikeres lesz a visszatérés, Gerzsonnak lehet még néhány jó éve akár az angol első osztályban is. És akkor a magyar válogatottról még nem is beszéltünk.

Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ