RSS Feed

Athén: hol a Picasso kép?

M.G. - 2012. 01. 12. 16:02:07 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Athén: hol a Picasso kép?

Pablo Picasso (1881-1973) sajnos nem csak a kultúra barátai, de a bűnözők körében is népszerű. A spanyol festőművész képei, szobrai ma euró milliókat érnek. Egy alkotását, most Görögországban csenték el.

Hónapok óta, mint az Európai Unió gyenge láncszeméről cikkeznek a krízis sújtotta Hellászról a lapok. Még nem tudni, hogy 2012-ben elkerülik-e a turisták Görögországot és a hozzátartozó szigetvilágot? A bűnözők bizonyára nem. Ezt tükrözi, hogy nemrégiben eltünt Pablo Picasso egyik remekműve.

Az andalúziai piktor sztárt Pablo Diego José Santiago Francisco de Paula Juan Nepomuceno Crispín Crispiniano de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz Picasso néven anyakönyvezték 1881-ben.  Már az édesapja is remekül rajzolt, pingált. A később szoknyavadász kis Pablo is ügyesen bánt a ceruzával, ecsettel. Madridtól Párizsig imádták munkáit a gyűjtők. Athénban a Nemzeti Galériából a mester 1939-ből származó, női fejet ábrázoló, absztrakt képe tünt el a napokban. A görög rendőrség nagy erőkkel nyomoz.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ