RSS Feed

Zöld karácsony

M. A. - 2011. 12. 11. 11:54:14 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Zöld karácsony

Mimó és Csipek, egy bábelőadás és mesekönyv főszereplőiként különböző erdei állatok segítségével tanulják meg a környezettudatos életmód alapjait. A mesekönyv az ovisoknak nyújt segítséget, hogy megértsék: a körülöttük lévő világ még szebb és élhetőbb lehet, ha valóban vigyáznak rá.

A Mimó és Csipek az erdőben c. mesekönyv alapja, hogy a gyerekekhez a saját nyelvükön, tehát a mese, a bábok és a játék nyelvén, jutassa el a zöld gondolatokat. S mi tehetné igazán zölddé a karácsonyt, mint egy olyan mesekönyv, amely szórakoztató formában, sok színes képpel hívja fel a legkisebbek és szüleik figyelmét a legfontosabb problémákra: a szelektív-hulladékgyűjtésre vagy a takarékos víz- és energia használatra.

 

Mimó és Csipek könyve december 17-én jelenik meg. A könyvbemutatón nem csak a mesekönyvvel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, hanem a környezettudatos bábos játszóház során kipróbálhatják a Bábos Ládikó logikai és fejlesztő játékait, kiválogathatják a hulladékok közül, ami valóban újrahasználható, és izgalmas tárgyakat készíthetnek. Egyszóval megismerhetik a zöld életmód alapjait.

 

Az ünnepek közeledtével a környezettudatos szülőknek és csemetéiknek fontos információ lehet, hogy a Mimó és Csipek az erdőben c. mesekönyv már nem csak a Pagony meseboltban (1137 Budapest, Pozsonyi út 26.), és a decemberi könyvbemutatónak helyszínt adó Zöldboltban (Budapest XII. kerület Kiss János altábornagy utca 35.) vásárolhatók meg, hanem a Zöldpolc (http://www.zoldpolc.hu/) oldalon is.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ