RSS Feed

Bábozd Zöldre...

M. A. - 2011. 07. 11. 17:34:59 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bábozd Zöldre...

Egy a környezetvédelem és a hagyományőrzés iránt elkötelezett csapat "Bábozd Zöldre az Otthonod" címmel kisgyermekeknek szóló komplex környezeti nevelési programot állított össze. Céljuk a felnövekvő generációk minél korábbi elérése, hiszen a környezettel kapcsolatos értékrendszer kialakítása szempontjából az óvodáskor ideális szakasza az ember életének.

A mi nemzedékünk egyik feladata az, hogy megtaláljuk azt a környezettudatos életmódot, mellyel fenntarthatóvá tehetjük környezetünket. Valamint a mi felelősségünk ennek a tudásnak az átadása, hogy a jövő nemzedékeinek már természetes, magától értetődő legyen a környezettudatosság. Ami számunkra még szemléletmód váltás az, reményeink szerint, a gyerekeknek már természetes életmód lesz.

Az Európalánta Közhasznú Egyesület "Bábozd Zöldre az Otthonod" Környezeti Nevelési Program címmel, az Európai Unió támogatásával kisgyerekeknek és óvodapedagógusoknak szóló programsorozatot állított össze. Az első tanévben több mint 3000 gyermeket ismertették meg a környezettudatos életmód alapelveivel.

Munkánkat ősszel többek között Dabason, Turán, Galgahévízen, Dunakeszin és a budapesti Pető Intézet óvodájában folytatják, hogy 10 előadáson keresztül újabb 1000 kisgyermek számára tegyék alapélménnyé a környezettudatos szemléletmódot, sőt hétköznapi rutinná a szelektív-hulladékgyűjtést vagy a takarékos víz- és energia használatot.Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ