RSS Feed

Elhunyt Peter Alexander

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2011. 02. 16. 17:56:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Elhunyt Peter Alexander

Néhány hónappal 85. születésnapja előtt meghalt a német nyelvterület egyik legismertebb énekes showmestere Peter Alexander. A sokoldalú osztrák művész lemezeiből az 50-es évek óta, mintegy 46 millió példányt értékesítettek egyedül az NSZK-ban.

A második világháború után a brit hadifogságból szabadulva lépett az előadóművészi pályára Peter Alexander (1926-2011). A parodistaként, konferansziéként egyaránt sikeres táncos komikus már a legelső osztrák tévéadásokban feltünt. A képernyőn, a mozivásznon és a szinpadon a közönség kegyeibe hamar beférköző slágergyáros az 50-es évektől a 90-es évekig volt meghatározó szereplője a szórakoztató műfajnak hazájában éppúgy, mint az NSZK-ban és Svájcban. A német nyelvterület egyik legjobban kereső showcsillaga volt a snájdig kacagtató.

A tucatnyi filmvígjáték főszerepét alakító Peter Alexander az elmúlt esztendőkben már visszahúzodva élt: a hajdani szupersztárt nagyon megviselte felesége, majd lánya közelmúlbeli elvesztése. Február 12-én érte a halál. Sokan gyászolják Európa szívében.


 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ