RSS Feed

Berlin: bemutatkozik az új nagykövet

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2011. 02. 09. 17:27:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Berlin: bemutatkozik az új nagykövet

Szűk két hónappal azután, hogy elfoglalta állomáshelyét a német fővárosban bemutatkozik Berlin magyarságának hazánk új diplomáciai képviselője. Dr. Czukor József sokak számára nem ismeretlen az NSZK-ban.

Szerdán este hazánk Unter den Linden 76. szám alatti modern diplomáciai központjában tart bemutatkozó fogadást dr. Czukor József. Németországban "öreg motorosnak" számít az új nagykövet. A most 53 esztendős külpolitikai szakember 1988 és 1993, majd 1997 és 2002 között a bonni, illetve a berlini magyar nagykövetségen már teljesített  szolgálatot Németországban. Dr. Czukor 2005-től négy évig a ljubljanai (Szlovénia) magyar külképviseletet vezette: 2009-től pedig az EU-tagállamokért felelős szakállamtitkárként dolgozott a budapesti Külügyminisztériumban.

Február 9-én este a Brandenburgi kapuval szomszédos Magyar Köztársaság diplomáciai képviseletén a Szilvási Gipsy Folk Band tart koncertet, s egy fogadás keretében alkalom nyílik arra, hogy dr. Czukor József új rendkívüli és meghatalmazott nagykövet ismertesse hazánk Európai Uniós elnökségével járó kihívásokat és a német-magyar kapcsolatok aktuális helyzetét. "December 13-án adtam át megbízólevelemet a német szövetségi elnöknek, azóta vagyok hivatalosan is a Magyar Köztársaság nagykövete a Németországi Szövetségi Köztársaságban. Különleges megtiszteltetésnek tekintem, hogy  tevékenységemmel hozzájárulhatok az első magyar EU-elnökség sikeres lebonyolításhoz" - olvasható a berlini követség friss meghívójában.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ