RSS Feed

Divat Berlinben az illegális tévézés

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2010. 10. 11. 8:26:16 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Divat Berlinben az illegális tévézés

Noha a húsz éve újraegyesült Németországban a 82 millió lakós mindegyikére jut legalább egy televízió az emberek tömegesen "elfelejtik" bejelenteni a készüléket. Különösen Berlinben feltünő ez!

Az október elején az újraegyesítés huszadik évfordulóját ünneplő Németország régi-új fővárosában a háztartások egynegyede nem fizet tévéáltalányt. (A családok mintegy 15 százaléka nehéz szociális helyzete miatt amúgy is "null-tarifával" élvezheti a tucatnyi csatorna programját.) Az ingyenes szórakozás különösen Berlin török vendégmunkások és külföldi bevándorlók lakta kerületeiben terjedt el: Kreuzberg és környékén az otthonok több, mint 40 százalékában nincs hivatalosan televízió, noha a bérházak falát, tetőzetét szatelit antennák erdeje borítja be.
A metropolisz szívében, "Mitte"-ben - ahol a Brandenburgi kapu és számos diplomáciai központ, luxus szálló és nívós lakóépület található - a polgárok 35 százalékának nincs 2010-ben - papíron - tévéje. Mivel a fizetési morál romlása miatt folyamatosan csökken az RBB (Rundfunk Berlin-Brandenburg) bevétele, a közmédia illetékesei őszi razziát hírdettek a legnagyobb német városban.  Először kérdőíves levélben fordulnak (német és török nyelven) a "fekete tévézéssel" gyanusítható családokhoz a hatóságok. Majd az érintett környékeken mérőműszerekkel vizsgálják a "sugárzást". Gyakorta a hangos televíziózásra, rádiózásra panaszkodó szomszédok hatósági bejelentése vezeti forró nyomra az általánydíj behajtókat a 3,4  milliós világvárosban.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ