RSS Feed

5 csillagos biztonság a Hotel Presidentben

Malina Adrienn - 2010. 09. 23. 11:01:38 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

5 csillagos biztonság a Hotel Presidentben

Ünnepélyes keretek között vehette át Gerendás József, a Hotel President tulajdonos elnök- vezérigazgatója a szállodának járó - az IBSSA által adományozható legmagasabb - 5 csillagos biztonsági minősítést.

1994. április 7-én, a Budapesten tartott alapító kongresszuson, 12 személy (8 országból, ezek: Spanyolország, Franciaország, Magyarország, USA, Egyiptom, Németország, Dél-Afrika és Nagy Britannia) megállapodott abban, hogy létrehozzák a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségét (IBSSA), melyhez hasonló szervezet még nem létezett a biztonsági szakmában, bár számos olyan vállalat volt, amely nemzetközi vásárokat, biztonságtechnikai kiállításokat és kongresszusokat szervezett. A Szövetség a civil biztonságszolgálati és biztonságtechnikai szféra független nemzetközi szövetsége, egy olyan non-profit szervezet, amely tagjai tevékenységét nemzetközi méretekben összefogja, koordinálja és szakmai vonatkozásban segíti. Jelenlegi elnöke Popper György, akit 1998-ban a Budapesti Kongresszuson választottak meg tisztségére, majd a 2003-as kongresszuson újraválasztottak.
Az IBSSA mára már hatalmas nemzetközi szervezetté nőtte ki magát, több mint 100 országban van jelen, és tagjain keresztül több százezer a biztonsági szférában dolgozó szakembert képvisel. A Szövetség tagjai naprakészek a bűnmegelőzés legmodernebb eszközei vonatkozásában, munkájukat a regionális irodák és a tagországok képviselői segítik. Az IBSSA tagjai között számos jelenleg is aktív vagy nyugalmazott tábornok, államelnökök, miniszterek, világsztárok és neves személyiségek szerepelnek.

 Gerendás József, a Hotel President tulajdonosa a golyóálló üveg mögött


Az elmúlt napokban immár 9. alkalommal került megrendezésre a "SEC-tember" elnevezésű nemzetközi tréning, a biztonság területén dolgozó szakemberek magas szintű továbbképzése. Ennek keretén belül Popper György IBSSA elnök, Rony Kluger alelnök, Podoski Gábor tiszteletbeli tag, valamint számos hazai és külföldi biztonsági szakértő jelenlétében vehette át Gerendás József a Nemzetközi Testőr és Biztonsági Szolgálatok Szövetségének 5 csillagos minősítését, mely az épület biztonsági adottságainak legszélesebb körben ismert, és elismert objektív mércéje. Magyarországon és egész Közép-Kelet-Európában eddig egyedül a Hotel President bizonyult erre méltónak.


 

                                                                                       A büszke tulajdonos


Gerendás József az elismerés átvételekor kiemelte, hogy a belvárosi szállodák közül a Hotel Presidentben volt először helikopter leszállási lehetőség, és olyan elnöki lakosztály, amely garantálja az ott lakók tökéletes biztonságát. - Szállodánk már most készül a 2011-re, amikor is Magyarország lesz az EU soros elnöke. Bízom abba, hogy a most elnyert minősítés a soros uniós elnökség idején is komoly versenyelőnyhöz juttatja majd a Hotel Presidentet - tette hozzá Gerendás József. 

                                                                     Rony Kluger alelnök gratulációja Gerendás Józsefnek


A külügyet, rendőrséget, köztársasági őrezredet is megjárt Podoski Gábor a kezdetektől kezdve komoly szerepet vállalt a hotel biztonsági profiljának kialakításában, melynek részeként a Hotel President egyedülálló módon saját helikopter-leszállóval, és golyóálló üveggel felszerelt elnöki lakosztállyal rendelkezik. - Az volt a cél, hogy biztosítani tudjuk a magas rangú személyek, nem csak a gyors szállodába juttatását, hanem a biztonságukat is. Mindezt úgy kellett megvalósítani, hogy ne zavarjuk meg a budapesti közlekedést. A szállodában két menekülési útvonal is ki lett alakítva, de ezek részletei szakmai titkok - mondta Podoski Gábor.


 

                                                                  5 csillagos minősítés az épület biztonsági adottságainak


Popper György, az IBSSA elnöke beszédében az egyediséget méltatta, kiemelve, hogy bár az Szövetség számos hasonló adottságú, többnyire kormányépületet vizsgált már, de sajnálatos módon túl gyakran ütköztek elavult infrastruktúrába. Hangsúlyozta, hogy bár egy szálloda biztonsági szempontból roppant nyitott épület, a Hotel President mégis a legmagasabb, európai szintű biztonságosságot tudta megvalósítani, voltaképp ezt ismerték most el az 5 csillagos minősítéssel.
 

 Bizonyíték a biztonságra


Fotó: Kanyó Béla
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ