RSS Feed

Mindenki Várkonyi Lászlót keresi

FH - 2010. 04. 29. 9:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mindenki Várkonyi Lászlót keresi

Folytatják a keresést a Himaláján eltűnt magyar hegymászó után. Várkonyi Lászlót öt serpa és egy kínai hegymászó csapat keresi. A jégomlást zúzódásokkal megúszó Klein Dávid továbbra is 6400 méteren, az előretolt alaptáborban van. Ő várhatóan csütörtökön tud elindulni a hegyről.

A két magyar hegymászót hétfő délután sodorta el lavina a Himaláján, Várkonyi László eltűnt, Klein Dávid pedig megsérült. Az alpinisták arra készültek, hogy oxigénpalack nélkül érjék el a Mount Everest csúcsát, elsőkként a magyar hegymászás történetében. Klein Dávid első beszámolója a balesetről kedd délután került fel az expedíció honlapjára. Ebben azt írja, hogy éppen az előretolt alaptábor felé tartottak, amikor félúton, viszonylag könnyű terepen jégomlás történt.


                                                                        Várkonyi László


Klein Dávidot a jég ledobta egy függőleges jégfalra, amin lógva állt meg a rögzített kötélen. Abban reménykedett, hogy mögötte lévő társát elkerülte a lavina. Később tudta meg, hogy Várkonyi László eltűnt. A két hegymászó március 27-én indult meghódítani a Föld legmagasabb pontját, a Mount Everest 8850 méter magasan lévő csúcsát. A tervek szerint 60 napot töltöttek volna a hegyen, és május 21-én értek volna haza.
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ