RSS Feed

A világ 5 legszebb tengerpartja

Mohai Szilvia - 2011. 07. 18. 18:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A világ 5 legszebb tengerpartja

Amíg a közeli partokon a napi átlaghőmérséklet el nem éri a 30 fokot, utazzunk egy kicsit messzebbre, hogy kipihenhessük a hétköznapok gondját-baját. Legalább képzeletben. A képeslapok és filmek csodálatos helyszíneit kerestük fel, hogy bemutassuk szubjektív válogatásunk eredményét: A világ legszebb tengerpartjai - szerintünk.

1. Anse Lazio, Praslin, Seychelle-szigetek

A világ legnagyobb útikönyvkiadója, a Lonely Planet szerint az Anse Lazio a legszebb strand Praslin szigetén, és az egyik legszebb a szigetcsoport tengerpartjai közül. A fehér homoknak fejet hajtó pálmafák, türkizkék tenger… Talán még életcélnak sem túlzás, hogy egyszer eljussunk ide.


2. Blue Lagoon Beach, Nanuya Lailai, Fidzsi-szigetek

A szigetcsoport egyik-északnyugati tagját, a Nanuya Lailait csupán egy szűk szoros választja el az 1980-as Kék lagúna című film helyszínéül szolgáló, magántulajdonban lévő Nanuya Levu szigettől. No nem mintha itt lenne okunk másfelé kacsintgatni…


3. Ile aux Cerfs, Mauritius

Ezen a Mauritius keleti partjánál elhelyezkedő, 2 négyzetkilométeres kis szigeten van a legszebb strand az egyik utazási weboldal szerint. Neve franciául Szarvasok szigete, s bár hasonló négylábúakat már nem találunk itt, a paradicsomi környezet bőven kárpótol a hiányukért.


4.Wai’anapanapa, Maui, Hawaii

A Maui keleti partján fekvő Wai’anapanapa fekete homokjáról híres. A Haleakalā vulkán lávájából keletkezett sziklák és homok adják a sziget jellegzetességét, ám mivel Hawaii sokak számára még ma is az egzotikus nyaralás szinonimája, nem csak emiatt érdemes bepakolni a bőröndöt.


5. Pearl Beach, Bora Bora, Francia Polinézia

Bora Bora korallzátonyokkal körülzárt szigete Francia Polinézia északnyugati részén terül el. A sziget központjában egy kialudt vulkán maradványai, a Mount Pahia és a Mount Otemanura merednek a magasba. Ideutazva a fekete sziklák megmászása helyett azonban inkább a homokban hevernénk. Nem kérdés, miért…
Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ