RSS Feed

Majomisten miatt gyilkolják egymást Indiában

FH - 2010. 03. 31. 16:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Majomisten miatt gyilkolják egymást Indiában

Kiterjesztették a kijárási tilalmat az indiai Hyderabad városában, ahol súlyos összecsapások törtek ki a hinduk és a muszlimok között. A zavargások azután újultak ki a nyolcmilliós nagyvárosban, hogy a hinduk fel akarták díszíteni az utcákat Hanuman majomisten tiszteletére.

Már a negyedik napja tartanak a zavargások Hyderabadban a hinduk és a muszlimok között. Az összecsapásokban eddig ketten haltak meg, a sebesültek száma pedig eléri a százat a rendőrség információi szerint. A hatóságok kétezer rendőrt küldtek a városba a helyi rendőri állomány megerősítésére, de eddig nem tudták megakadályozni, hogy a szemben állók ismét egymásnak essenek - kedden ismét találkoztak a felekezetek kődobáló csoportjai, ekkor vesztette életét a második áldozat. Egy fiatalt még hétfőn szúrkáltak halálra.


Az óvárosból kiindult zavargások Hyderabad más részeire is átterjedtek, ezért a hatóságok szerdán kiterjesztették a kijárási tilalmat, így a PTI indiai hírügynöskég szerint már nyolc kerületét, azaz a nyolc milliós nagyváros negyven százalékát érinti a korlátozás.


                                                                                               Hyderabad-i utcaképA muszlimok és a hinduk közötti feszültséget az váltotta ki, hogy az utóbbiak szerették volna feldíszíteni a várost Hanuman majomisten születésnapjának tiszteletére, amit az egyistenhívők nem néztek jó szemmel. A két felekezet között korábban is számos ellenségeskedés volt. Hyderabad az indiai információs technológia fellegvára. Olyan vállalatok telepedtek meg ott, mint a Microsoft, a Google, de még a Facebook is a nagyvárosban nyitott legelőször indiai képviseletet március elején.


 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ