RSS Feed

Károly herceg és Kamilla Budapesten

FH - 2010. 03. 17. 11:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Károly herceg és Kamilla Budapesten

Sólyom László meghívására szerdán délután érkezett Magyarországra Károly walesi herceg és felesége Kamilla. A 61 éves Károly jószolgálati úton van, amelynek során három, volt szocialista országba látogat. Lengyelország után Magyarországra, majd Csehországba utaznak. Az út célja, hogy a herceg erősítse Nagy-Britannia kapcsolatait a közép-európai nemzetekkel.
A délután folyamán Sólyom László először a hercegi párral együtt tartott megbeszélést a Sándor Palota Kék szalonjában, majd ezután külön is tárgyalt a walesi herceggel a palota Mária Terézia termében.


                                                                                                A hercegi párA brit trón várományosa, II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburghi herceg fia 1948 november 14-én született. Kétszer házasodott. Első felesége Diana volt. Tizenegy évnyi házasság után elváltak. Két fiúk született, Vilmos herceg és Henrik herceg. Diana 1997 augusztus 31-én halt meg egy párizsi autóbalesetben.


                                                                                   Kamilla és Károly, azaz Camilla és CharlesKároly második felesége Kamilla, aki 22 év házasság után 1995-ben vált el előző férjétől, Andrew Parker Bowles-tól. Kamilla viseli a "Cornwall-i hercegné" címet, mivel Károly egyben Cornwall hercege is. A "Walesi hercegné" titulust, ami formailag megilletné, Kamilla az elhunyt Diana emléke iránti tisztelet miatt nem vette fel.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ