RSS Feed

Egy igazi királyi csemege - kandírozott narancshéj

Mix - 2011. 01. 07. 11:10:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Egy igazi királyi csemege - kandírozott narancshéj

A narancsnak nemcsak a belseje, hanem a héja is kitűnő csemege, főleg kandírozva. Aki még soha nem készített, ne ijedjen meg tőle, mert nagyon egyszerű, bár igaz, hogy több napig tart, de megéri!

Néhány narancs kell hozzá, amit alapos mosás után ugyanilyen alaposan meghámozunk. És most jön a lényeg...

Hozzávalók:

narancshéj apróra vágva
narancshéj súlyával egyező súlyú kristálycukor
víz

A kandírozott narancshéj elkészítése:

A narancs héját 3 napig vízben áztatjuk úgy, hogy minden nap átöblítjük és tisztát teszünk rá. A 4. napon kevés vízben, kb. 10 percig főzzük. Ezután ismét állni hagyjuk másnapig. Másnap a cukor felével megint 10 percig forraljuk.  A következő napon rátesszük a cukor másik felét is, és addik főzzük amig teljesen elforrja a vizét. Kiszedjük, majd tányéron szétrakjuk és szikkadni hagyjuk. A végén kristálycukorba forgatjuk.

Tipp: keserűcsokoládéval bevonva még finomabb csemege!



Muffinhoz, gyümölcskenyérhez nagyon jó a szárított mandarin. Meghámozzuk, apróra felkockázzuk a gerezdeket, és vászon anyagon radiátorra téve csörgősre szárítjuk. Kis üvegben tárolható. Sütemény készítésekor a keverékhez kell adni. Felveszi a nedvességet, és aszalt gyümölcs hatását keltve, nagyon finom, és jóval olcsóbb.

Jó étvágyat kívánunk!


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ