RSS Feed

Hétvégi ínyencfalatok - Recept

Mohai Szilvia - 2010. 01. 24. 8:10:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hétvégi ínyencfalatok - Recept

A déli népek köztudottan vidámabbak és tovább élnek nálunk; készítsünk hát el egyet tradicionális ételeikből, hátha mi is olyanok leszünk, mint ők. Kezdjük, mondjuk a mediterrán rakott tésztával.

E finom és laktató étel elkészítéséhez szükségünk lesz 25 dkg orsótésztára, 40 dkg darált húsra, 20 dkg feta sajtra, 2 paradicsomra, 1 dl tejszínre, 2 gerezd fokhagymára, 2 evőkanál olívaolajra, citromlére és borsra.

A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A kinyomott fokhagymát összekeverjük a darált hússal, és kevés olívaolajon megpirítjuk, ízlés szerint fűszerezzük, majd vízzel felöntjük, és kevergetés mellett felforraljuk.

A feta sajtot szétmorzsoljuk, a felét a húsos szószhoz adjuk, és citromlével ízesítjük. A tésztát összekeverjük a kész szósszal. A megmosott paradicsomot kockára vágjuk, és a tészta tetejére szórjuk. A maradék feta sajtot összekeverjük a tejszínnel, és szétkenjük a rakott tészta tetején. Előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.


Jó étvágyat kívánunk!


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ