RSS Feed

Magyarok a nemzetek tornáján

Korsós András-Independent bullterrier - 2009. 11. 19. 12:08:35 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Magyarok a nemzetek tornáján

2009. November 14-15-én a Hollandiai Nuland városkában minden a bullterrierekről szólt. A holland Bullterrier Klub kezdeményezésében minden évben megtartják a nemzetek tornáját, ahol az adott országok csoportként mérkőznek meg, hogy kiderüljön, melyik országban vannak a legszebb bullterrierek.

Az esemény súlyát az is jelzi, hogy az anyaország Anglia - a tavalyi lengyelektől elszenvedett vereséget elkerülvén - az ország legkiemelkedőbb kutyáival jelent meg.

Idén először egy kis közép-kelet európai ország, Magyarország is képviseltette magát ezen a nagyszabású és szakmai körökben is elismert eseményen.

A magyar csapat minden osztályban tudott 2-2 kutyát nevezni, és azt bemutatni a három tagú szakmai zsűrinek.

Sajnos, nem mindenki jött el Európából, mert vagy nem tudtak annyi kívánatos minőségű kutyát prezentálni, - hogy méltóan képviselhessék az országukat, - vagy egyszerűen a tenyésztői társadalom nem értett egyet a kiválasztott kutyákkal, és így inkább nem neveztek. Sem Németország, sem Ausztria, sem Szlovákia, de Románia vagy Horvátország sem mutatott be kutyát.

A magyarok ezen a kutya és ember számára is igen megterhelő eseményen példásan helytálltak és a középmezőnyben végeztek. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a több év óta a tenyésztés elitjébe tartozó országok és tenyésztői vastapssal búcsúztatták ezt a lelkes kis magyar csapatot.                                                               A magyar csapat bevonulásaMost először, de biztos nem utoljára vett részt Magyarország ezen a rendezvényen. A résztvevők bíznak abban, hogy egyre feljebb jutva, mielőbb az első 3 hely valamelyikét meg is tudják kaparintani, hisz most sem volt ez nagyon messze.


A versenyzők:

2 évnél fiatalabb kan

Cosmopolitan Devil' s Charm- Korsós András
Knights of Darkness Dream World- Nagy Tamás
 
2 évnél idősebb kan

Jaffar del Dolcezza del Movimenti- Nagy Orsolya
Prince of the Fighting Angels- Győrffy Gábor


2 évnél fiatalabb szuka
 
Power King Aida- Pető László
Stainde Emperor Jázmin- Győrfi Nóra
 
2 évnél idősebb szuka
 
Pandora of the Fighting Angels- Horváth Zoltán
Umbra from Speaking Eyes- Csehkis Balázs
A győztes angolokFotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ