RSS Feed

Csodabogár Transzporterek találkozója

E. Várkonyi Péter - 2009. 11. 16. 9:51:25 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nagyszabású, családi "I. Transporter Találkozóra" invitált a hatalmas plakát, 2009. november 14-ére, szombatra, Budaörsre.

Az M1-es autópálya kivezető szakaszán lévő Auto Expo M1 csarnokban csodákat láthatott a közönség. A szervezők rátettek még egy lapáttal, és egész napos ingyenes programokat ígértek, érdekes tombolatárgyakkal.

A Transporter, csak egy típus a Volkswagen gyár termékeiből. A családi autónak tervezett járgány, most 60 éves. Hannoverben is nagyszabású parádéval emlékeztek meg az évfordulóról. A magyarok átvették a szokást és ezen a hétvégén megrendezték az I. Transporter találkozót. Rajongói klubok segítettek és jelentkeztek első szóra a felhívásra, így az odalátogatót meseszerű élmény várta. Elég csak a fotókat nézegetni és az embernek bizseregni kezd a háta is, ha szereti ezeket az autókat. Hát még ha emlékszik, hogy milyen típusok rótták a pesti flasztert anno.

Gyermekkorban csak csodáltuk a tucatnyi változatot és a villamoson utazva édesanyánk ölében, később már mellette, a tesóval,  "stoppoltuk" a fauvékat, amelyeket leszálláskor összeszámoltunk és az nyert, akinek természetesen több gyűlt össze az álomgarázsban. Most a hatalmas csarnokban egymás mellett sorakoztak az őrület autói. A "Bogár" mindig is egy hóbortot jelentett gazdájának, akik tucatnyi klubban összeverődve mutatták egymásnak a legújabb százezrekért szerzett csodát.

A szervezők szerint elérkezett az idő, hogy "..egymás mellé álljunk és, hogy megmutassuk egymásnak és a többieknek, miért éppen a VW Transporter, miért éppen az osztott ablakos, a Westy, vagy éppen a PDTDI." Ezek természetesen spéci típusok a sorozatból, a látogató akkor tehet különbséget, ha nem nagyon komálja ezeket, ha megtekinti a parádét. A dominószerűen felsorakoztatott négykerekűeket sokan elhozták. Volt, aki a garázsából, volt aki a fészerből, ideiglenes rendszámmal, de idevonszolta, hogy a világnak hírét adja, milyen titkokban őrzött értéke van. Elhozták azok is, akiknek eredeti vagy éppen restaurált, de tuti a járműve. Ide hívtak minden VW Transportert, amelyik még mozog, de azt is, amelyiknek már segítségre van szüksége. Nem a küllem a lényeg! - hirdették. A fontos az ember és az autó kapcsolata, és az érzés, hogy mid van, ami nélkül a világ nem lenne kerek!

A Volkswagen Transporter 60 éve, 1949. november 12-én mutatkozott be a nagyvilágnak!


Fotó: E. Várkonyi Péter

 


Fotó: E. Várkonyi Péter
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ