RSS Feed

Trendi bokacsizmák

Mohai Szilvia - 2009. 11. 03. 10:06:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Trendi bokacsizmák

Az idei őszi-téli szezonban az egyre magasabb szárú, már nem csak térdig, hanem akár combközépig érő lábbelik mellett a "kistestvér", a bokacsizma is divatos. Lehet rockos, szegecses, patentos; velúr, állatmintás vagy szőrmés, klasszikus vagy aszimmetrikus.

A magas sarkú bokacsizma a karcsú bokával rendelkező hölgyeknek áll jól, mivel közvetlenül az említett testrésznél végződve ráirányítja a figyelmet annak szépségére, illetve hiányosságaira. Szoknyához, ruhához, tunikához tehát inkább az ő számukra ajánlott a viselése. Ám a vastag bokájúaknak, sem kell lemondaniuk a divatos öltözködésről: a bokacsizmát nadrághoz, annak szárát be- vagy kitűrve is viselhetik. Vagányabb hölgyek bátran válasszanak színes darabokat; egy azonos színű táskával vagy más kiegészítővel erőteljes hatást érhetnek el.

A magas- és lapos sarkú, kerek vagy hosszúkás orrú bokacsizmák egyaránt divatosak. A magas sarok lehet tűsarok vagy vastagabb, a szár pedig egyenes, sliccelt, rojtos vagy aszimmetrikus. Hódít a rockos stílus: a csizmák készülhetnek fekete bőrből, műbőrből, lakkból, díszíthetik szegecsek, kőberakások, patentok. A velúr bokacsizmák egyszerű, letisztult formáikkal a konzervatívabb hölgyekhez illenek. Rojtok vagy bőrcsíkok díszíthetik. A csatokkal, cipzárakkal teleaggatott bokacsizmákat a fiatalabb, vagányabb nők hordhatják. A klasszikus fekete mellett idén divatos a piros, a pink és a sárga is. A motívumok közt az állatminták is megjelennek, akár élénk színben is: a krokodil-, zsiráf- vagy kígyóbőrt utánzó anyagokból készült csizmához válasszunk egyszerűbb, egyszínű ruházatot, hogy a lábbeli egyedisége érvényesülhessen. Az állatbőrök mellett az állatszőrök is hódítanak: környezetvédők természetesen csak műszőrmével díszített csizmát válasszanak. A szőr amellett, hogy ékesíti a lábbelit, védi a belevalót a hidegtől.

 


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ