RSS Feed

A fény gyógyítja Overdose-t

FH - 2009. 06. 14. 5:30:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A fény gyógyítja Overdose-t

Egy speciális fényterápiás készülékkel kezelik Overdose-t. Az eddig veretlen versenyló két hónapja sérült le, ezért több versenyt ki kellett hagynia és a következőn, Európa legrangosabb rövid távú versenyén sem indulhat el. Gazdája azt mondta, Overdose már nem sántít, és ősszel talán már újra versenyezhet - számolt be az RTL Híradója.

Az áprilisi patkócserénél még nem volt gond. Overdose bal első patája nem sokkal ezután sérült meg. Napokig nem tudták, hogy mitől sántult le a csodaló, majd egy világhírű francia ortopédkovács gyulladást talált Overdose patájában. A lónak diétáznia kellett, ezért 40 kilót fogyott. A gazdája szerint ezt a súlyt egy-két hét alatt vissza tudja majd szedni a ló, ha már jól lesz.

A gyógyulás érdekében egy speciális fényterápiás készüléket is bevetnek. A szerkezet feltalálója nagy rajongja Overdose-nak, ezért külön neki készített egyet. A ló lábát naponta kétszer kezelik. Serkentik a lábán korábban kialakult sebek gyógyulását és egyúttal ellátják oxigénnel azokat a sejteket, amiknek regenerálódni kell - mondta Fenyő Márta, feltaláló.

A gazdája azt mondja, Dózi egyre jobban van. A gyulladás elmúlt a patájából és már nem sántít. A cél most az, hogy lehetőleg terhelés nélkül minél többet járkáljon, gyors munkát egyelőre nem szabad végeznie, mert akkor a patacsontra hatványozott az erőkifejtés - mondta Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa. A csodaló leghamarabb késő nyáron vagy kora ősszel versenyezhet újra.
Fotó: MTI
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ