RSS Feed

Riska, a tejautomata első napja

Mohai Szilvia - 2009. 06. 05. 13:18:42 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Újranyitotta első ferencvárosi szociális boltját a MAGOSZ és a Fidesz IX. kerületi szervezete a Márton utcában. Az üzletben adták át az első házi tejet adagoló automatát, melyet Bácskai János fideszes képviselő és Budai Gyula, a MAGOSZ szövetségi igazgatója ki is próbált.

A kilencedik kerületi Márton utcában nyílt üzletet már hivatalos átadása előtt felfedezték a vásárlók: sorra lépnek ki az ajtón zsák krumplikkal, kelkáposztával megrakott kosárral, nejlonszatyorból kikandikáló petrezselyemmel. Az utcán a házi tejet fél literes műanyag üvegekből kortyolgató MAGOSZ-tagok és sajtósok sétálnak.

Dr. Budai Gyula, a MAGOSZ szövetségi igazgatójának elmondása szerint az első ferencvárosi szociális bolt kinőtte korábbi, Balázs Béla utcai székhelyét, ezért nyitották újra a Márton utca - Vendel utca sarkán. Már negyven szociális bolt működik országszerte, s egyre népszerűbbek a lakosság körében. Ez az üzlet nem tematikus, tehát minden kapható: tej, kenyér, méz, húsáru, zöldség, gyümölcs. Mikor elkezdték kiépíteni a hálózatot, nem gondolták volna, hogy kinőve magát egyfajta "népi mozgalommá" válik, melyhez egyre több termelő szeretne csatlakozni. A boltban üzembe helyezett első házitej-automatát Budai Gyula reményei szerint továbbiak követik majd: a többi üzletben is szeretnének elhelyezni egyet-egyet.

Bácskai János fideszes országgyűlési képviselő megköszönte a MAGOSZ együttműködését, majd elmondta: a korábbi bolt forgalma olyannyira megnőtt, hogy 2,5-szer akkora üzlethelyiségre lett szükség. A képviselő arra biztat minden gazdát, vegyenek részt a mozgalomban: így egyszerre sikerülhet javítani saját helyzetükön, és kielégíteni a vásárlóközönség igényeit. Bácskai János és Budai Gyula, valamint az új üzlet vezetője végül átvágták a szalagot, és beléptek kipróbálni a tejautomatát. A stílszerűen Riskának keresztelt gépezet néhány pénzérme bedobása után önteni kezdte a finom házi tejet az adagoló alá tartott műanyag palackokba. Miután mindenki megkóstolta Riska tejét, végleg átadták a helyet a vásárlóközönségnek.


Fotó: Papp Mónika
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ