RSS Feed

Reformédességek

Petrovics Gabriella - 2009. 03. 09. 16:55:11 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ki ne szeretne egészségesen táplálkozni, egészséges édességeket majszolgatni? Nagyon sokan imádjuk a különféle tortákat, süteményeket, azonban ma még kevés köztük az olyan ízletes finomság, amit lelkifurdalás nélkül megehetünk.

A Reform Cukrászat olyan édességeket készít, amelyek tisztán növényi alapanyagok felhasználásával készülnek, és nincs bennük semmilyen mesterséges aroma, színezék, tartósítószer.

Frissen sült, meleg sütemények, torták, édességek finom illata szállingózik a levegőben, mikor belépünk a sütőüzembe... A Mix Online a cukrászat egyik tulajdonosát, Szabó Andreát kérdezte az itt készített finomságokról.

Honnan jött az ötlet, hogy ilyenfajta, egészséges cukrászatot üzemeltessetek?

Az egész évekkel ezelőtt kezdődött... A férjemmel kitaláltuk, hogy szeretnénk életformát váltani. Mind a ketten vegetáriánusok lettünk, s azóta sem fogyasztunk húst. Ennek az életmódváltásnak alapvető része, hogy megváltoznak táplálkozási szokásaink. Mivel mind a ketten nagyon szerettük az édességeket, nem akartuk megvonni magunktól ezt az élvezetet, s ezért 2005 májusában megnyitottuk reformcukrászatunkat. Ez családi vállalkozásként működik.

Miben különböznek a reformcukrászat termékei egy átlagos cukrászdában kapható termékektől?

Teljesen más az összetételük - és így az élettani hatásuk is! Készítményeink nem tartalmaznak tejet, tojást, kakaót, alkoholt, és semmiféle adalékanyagot. Színüket és ízüket a gabonák, gyümölcsök és az olajos magvak természetes színe-íze adja. A tésztákat teljes kiőrlésű tönkölybúzából készítjük, amelyben sok E-vitamin, valamint számos B-vitamin-fajta megtalálható, és értékes fehérjetartalma is jól emészthető. Finomítatlan, ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag nádcukorral édesítünk mindent. Krémjeinkbe pedig nem-hidrogénezett, növényi margarint teszünk, amelyet finom növényi tejjel főzünk fel. A kakaót a szentjánoskenyérfa terméséből készült karobporral helyettesítjük, amelynak magas az A és B-vitamintartalma, de vas is található benne. 2005. szeptember végétől fordított ozmózisos eljárással készült szűrt vizet használunk.

Hogyan lehet vásárolni tőletek? Általában kik a megrendelők?

Tortarendelést jelenleg telefonon veszünk fel, 2-3 napos határidővel tudunk szállítani. Mivel vannak sós és édes péksütemény készítményeink is, ezért legfőbb viszonteladóink a bioboltok. De rendelnek tőlünk különleges alkalmakra, rendezvényekre, esküvőre magánszemélyek és cégek is. Most szeretnénk bővíteni vásárlóink körét az irodaházak, büfék bevonásával.

Gondolkodtatok már saját üzleten is?

Szeretnénk saját üzletet, de ez sajnos most nem kivitelezhető, mert viszonylag alacsony tőkével indítottuk be az üzemet. Ez egy kis üzem, amelynek a felújítása, berendezése is több millió forint volt. Most a napi működés fenntartásáért küzdünk, így nem tudnánk saját üzletet nyitni. Újabb partner csatlakozásával elérhető lenne ez az álmunk is.

Milyen termékeitek vannak a tortákon és a süteményeken kívül?

Készítünk péksüteményeket, sós rudat, sós kockát, mexikói batyut, köleses túrósbatyut, olívás szeletet. Karácsony előtt például szaloncukrot is gyártottunk.

Milyen visszajelzéseket kaptok a fogyasztóktól?

Általában pozitív visszajelzéseket kapunk. Próbáljuk a vevők igényei szerint kialakítani az ízvilágunkat. Persze minden ötletet, tanácsot szívesen fogadunk, hiszen abból tudunk tanulni, fejlődni. Szívesen várunk mindenkit!


Fotó: Papp Mónika
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ