RSS Feed

Az SZDSZ kész egyeztetni a Fidesszel

FH - 2009. 01. 15. 20:07:22 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bár még nem kapták kézhez a Fidesz EP kampánnyal kapcsolatos írásos javaslatait, az SZDSZ kész egyeztetni azokról - mondta Gulyás József az SZDSZ ügyvivője. A liberális politikus szerint ugyanakkor nem egy, konkrétan az európai parlamenti választásra vonatkozó megállapodásra van szükség, hanem egy valamennyi választásra érvényes törvényre.

Gulyás József minderről annak kapcsán beszélt, hogy a Fidesz csütörtökön ötpárti egyeztetést kezdeményezett, a közelgő EP kampány költségeinek csökkentéséről.

A Fidesz most készülő javaslataiban a többi között a politikai reklámok idejének csökkentése, a kampányszámla intézményének, illetve a kormánystop bevezetése szerepel. Utóbbi megtiltaná a kormánypárti képviselőknek, hogy kampánycélokra használják a közpénzből biztosított infrastruktúrát - például a mobiltelefonjaikat. A szigorítások betartását az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrizhetné:

Gulyás Jószef szerint az előzetes a hírek alapján a Fidesz most készülő javaslatai között számos olyan elképzelés is van, amelyet korábban a pártfinanszírozásról szóló törvényjavaslat előkészítésekor mind az öt párt támogatott. éppen ezért az SZDSZ szerint a korábban meghiúsult pártfinanszírozási törvén tervezete jelenthetné az alapot.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ