RSS Feed

Vámpírok bálja századszor

Malina Adrienn - 2009. 01. 10. 18:42:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Egy vérrel átitatott meghívót kaptunk von Krolock gróftól. Az erdélyi havasok félelmetes fővámpírja az Új Év kilencedik napján tartotta kastélyában az ünnepélyes, századik bált, melyre minden vámpírtestvért meghívott. Helyszíni beszámolónk következik a vámpírtalálkozóról.

Roman Polanski 1967-es világsikerű filmjének musicalváltozatát, a Vámpírok bálját 2007-ben mutatták be Magyarországon, a Magyar Színház épületében. Péntek este 100. alkalommal borult piros-feketébe a Hevesi Sándor téri teátrum.

Fél 6 felé, a színházhoz közeledve, már megcsapta orrunkat a forralt bor fűszeres illata. A bejárat előtt vámpíroknak öltözött pincérek próbálták a forró itallal felmelegíteni az előadásra érkező vendégeket, míg az épület előterébe profi sminkesek varázsoltak vámpírarcokat a nézőknek. Jól látszott, hogy erre a bálra nemcsak a színészek és a színház dolgozói készültek. Szinte az egész közönség, alkalmazkodva a vámpírokhoz, piros-fekete ruhába bújt, sőt sokan egészen különleges jelmezekben jelentek meg. Akadt, aki valóban úgy festett, mintha egy szereplő lenne a darabból, de olyan is, akinek ruházata inkább a Harry Potter-sorozatokba illett volna.

A szünetben volt szövegtanulás, de ezúttal a nézőknek kellett készülni az Öröklét című dalból, amit az előadás végén elő is adtak; persze, segítség érkezett a színpadról is, ahol már minden karakterből legalább kettő-három felsorakozott. A közönség kórust pedig olyan színészek, énekesek erősítették, mint Meződi József az Apostol együttes énekese, Homonnay Zsolt és Polyák Lilla, Nagy Ervin, Szorcsik Viktória, Bodrogi Gyula vagy akár a Barátok közt sorozat néhány szereplője. De jelen volt a televíziós-műsorvezető Pálffy István, és a Playboy főszerkesztője, Radnai Péter is.

Simon Edit, az előadás producere az előadás végén a meghatottságtól elcsukló hangon szólította a színpadra a produkció összes tagját, vámpíroktól kezdve zenekaron át egészen a világosítókig.

- Nagyon nehéz bármit is mondani, hiszen egy fantasztikus csapat kovácsolódott össze a 100 előadás alatt - mondta a producer asszony. Sokan itt váltak igazi színészekké. Együtt sírtunk, együtt nevettünk, és most végre az ünneplésnek is eljött a pillanata. Nyugodtan mondhatom, hogy a társulat egyedülálló teljesítményre képes, és egész Európában nincs jobb előadás a miénknél. Erre remek bizonyíték, hogy 2009 novemberétől közel négy hónapon keresztül Belgiumban lesz vendégszereplése az előadásunknak - osztotta meg az örömhírt Simon Edit.

Az előadás utáni fogadáson a Tradíció Vendéglő erdélyi ételkülönlegességeit lehetett megkóstolni, házi pálinka és pezsgő kíséretében. A parti hangulatáról pedig DJ Vámpír gondoskodott. Az ünnepségről egy valami hiányzott: a torta, de talán érthető is, hiszen házigazdánk, Krolock gróf nem él ilyesfajta ínyencségekkel.

Egyházi Géza - aki a darab kezdetétől alakítja a fővámpírt (a másik két Krolock: Feke Pál és Nagy Sándor, akik jelenleg a téli szériában nem szerepelnek) - a fotósok és rajongók kedvéért sorra harapdálta a nyakakat. Hogy mennyire fárasztó ez, azt a MIX Online-nal osztotta meg a főszereplő.

- Ha olykor unom is, vagy fárasztó, akkor sem látszódhat rajtam. Igyekszem minden kérésnek eleget tenni, és próbálom a legfélelmetesebb arcomat előhozni minden egyes fotón - mondta nevetve Géza. Én szinte mindent ennek az előadásnak köszönhetek, itt lettem valaki. Ha csak egy szűk körben is, de megismernek és tudják a nevemet. Nagyszerű érzés egy ilyen csapatban dolgozni. Ismerjük már egymás minden rezdülését, és sokszor szavak nélkül is tudjuk, hogy kinek mi a baja. Külön szerencsének érzem, hogy ilyen ciklusokban játsszuk a darabot. Így nincs idő megunni, se nekünk, se a nézőknek. Tényleg igaz az, hogy minden előadás különleges, és bizony akadnak apró bakik is. Előfordult már, hogy hátrafelé menet beleakadtam a palástomba, és bizony elestem, de olykor a vérpatronokkal is meggyűlik a bajom - mesélte az első számú Krolock.

2008 júliusa óta Egyházi mellett Merán Bálint látható-hallható ebben a szerepben.

- Még friss embernek számítok a produkció életében, és a 100-ból nekem még csak pár előadás jutott, de nagyon élvezem - közölte a MIX-szel Merán Bálint. Hihetetlen sok segítséget kapok Gézától és a többiektől is. Az egész előadás alatt koncentrálni kell, nemcsak fizikailag, de szellemileg is frissnek kell lenni. Sőt, én ennek érdekében énektanárt is váltottam. Szerencsére a bakikat eddig megúsztam, de még nagyon az elején járok. Bámulatos az egész előadás. A látvány, a zene, a tánc igazi show, aminek én is a részese lehetek - mondta büszkén Bálint.

A 100. előadáson, ahogy közel 70 estén át Sarah-t Andrádi Zsanett formálta meg (a másik két Sarah: Kovács Nikolett és Nádorfi Krisztina).

- Még ma is nehezen hiszem el ezt az egészet, azt, hogy itt vagyok - elevenítette fel a kezdeteket Zsanett. Vidékről kerültem fel, és sokáig csak néztem, hogy itt mindenki milyen szép, milyen jól énekel, táncol, és gyakran fordult meg a fejemben, hogy mit keresek én itt... Persze, gyorsan le kellett küzdenem a félelmeimet, mert az nem színpadra való. A legjobbat akarom kihozni magamból, és minden este, mikor színpadra állok, a tökéletesre törekszem. Nagyon jó barátságba kerültem itt többekkel, például Lottival (Kovács Nikolett - a szerk.). Ugyanazt a szerepet játsszuk, de ennek ellenére nincs köztünk rivalizálás. Ahogyan szerintem a többiek között sem - vélekedett a sikerről a darab első számú Sarah-ja.

A siker sok mindenben keresendő. Jim Steinman kifogyhatatlanul áradó melódiáiban, a Polanski által megálmodott történetben, Michael Kunze szövegkönyvében, Miklós Tibor fordításában vagy akár Kentaur díszletében. De egy biztos: a színpadi siker elengedhetetlen kelléke a színész, aki szereti azt, amit csinál. Ezek a fiatalok valóban szeretik a Vámpírok bálját.


Fotó: Kálay Ildikó
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ