RSS Feed

X-Faktor - Zsűri kerestetik

Dalia László - 2019. 12. 09. 8:00:10 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

X-Faktor - Zsűri kerestetik

Az X-Faktor nem szolgált túl sok meglepetéssel ezen a szombaton, ha csak azzal nem, hogy ismét bebizonyosodott, milyen bölcs a közönség. Az RTL, bár évek óta tropára veri a TV2-őt, ugyancsak tud hibázni, hiszen az X-Faktor zsűrijét rendre rosszul választja ki. S most is a közönségnek, az istenáldotta népnek kellett kisegítenie, hogy ne vigyék félre a tehetségkutató műsor sorsát.

Azt már megszokhattuk, hogy zsűrizés helyett a mentorok áradoznak a versenyzőkről. Még Gáspár Laci is vattába csomagolta a kritikáját, hiszen úgy tűnt volna, ő játssza a rossz rendőrt. Márpedig feketén-fehéren kiderült, hogy Ruszó Tibi és  Zdroba Patrik  tud énekelni, a másik kettő csak imitálja azt, vagyis meglehetősen haloványak hozzájuk képest. Ám a zsűri képtelen volt ezt kimondani, pedig Manuel például eltünt Kállay Saunders András mellett, miután hangilag nem bírta a duettet. Ez sem neki, sem ByeAlexnek nem tűnt fel. Igaz, a szerkesztők figyelmét is elkerülte, hogy mindketten maguknak oktrojálták a dicsőséget, mármint hogy ők választották Kállayt, pedig legalább ezt nem ártott volna tisztázni, ha már így elszúrták.

Ruszó Tibi ismét elvitte a show-t, hiszen a 16 éves srác úgy mozog a színpadon, mintha odaszületett volna, könnyedén kiénekli a legnehezebb hangokat is. Az már ByeAlex alkalmatlanságát bizonyítja, hogy nem is próbált meg egy más stílusú dalt keresni, megrekedt a táncdal kategóriánál. Igaz, ha ByeAlexen múlik, Ruszó Tibi nincs is a mezőnyben, hiszen ő lemondott róla, Gáspár Laci hozta vissza a show-ba. ByeAlexnek tehát minden műsorban bocsánatot kéne kérnie e drabális hiba miatt, a helyett, hogy anyukájának köszönget.

Laikusok vagyunk, én sem különben, így a műsor elején nem sok jövőt jósoltam Zdroba Patriknak, bár nagyon szimpatikus volt, az alázata és szerénysége miatt, Gáspár Laci kihozta belőle a maximumot, bedobta operát énekelni Miklósa Erikával, s Patrik bírta hanggal, aztán elénekeltette vele a Highlander betétdalát. Bátor dolog volt, de erről szól a verseny.

A zsűriben kétségtelenül Gáspár Laci az egyetlen profi, nem véletlen, hogy a többiek állandóan őt lesik, mit mond majd, mert azzal nehéz szembemenni. Ez a kishitűség teljesen jogos. Mert hát örülünk, hogy Puskás Peti és Bogi összemelegedett, tehát számukra nem volt haszontalan ez a show, de a közönség nem sokat profitált az ő zsűriségükből.

Szó, mi szó. a közönség tette a dolgát, ők jól zsűriztek, hiszen a kieső Manuelről, akit ByAlex, Puskás Peti és Bogi halálra dicsért, a következőket kommentelték a műsor után.
"De jó már, hogy kiesett, semmi köze nem volt a zenéhez, örüljön, hogy idáig egyáltalán eljutott.", "Hála Istennek! Nem is értem, hogy juthatott idáig!?", "Olyan voltál, mint egy repedt fazék.", "Már éppen itt volt az ideje! Végre három jó hangú énekes a döntőben!", "Szerintem titkon mindenki reménykedett, hogy ő fog kiesni. Azért valljuk be őszintén, a műsor egyik legnagyobb nyertese ő, csak tudja jól kezelni a hírnevet, de azért a top 3-ba már gáz lett volna, ha bejut".

Lehet, hogy legközelebb a közönség soraiból kéne zsűrit választani?

Fotó: Almássy Aurél
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ