RSS Feed

Versenyművek három kontinensről

Naszály György-Szegő Hanna - 2019. 11. 20. 17:02:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Versenyművek három kontinensről

Hsin-Ni Liu zongoraművésznő (képünkön) három kontinens – Európa, Amerika és Ázsia – kortárszenei világa között teremt párbeszédet azon a különleges koncerten, amelyet december 20-án rendeznek a BMC-ben.

Elsőként a Zeneakadémia zeneszerzés szakán végzett ifjú komponista, Emszt András versenyműve hangzik el, a legautentikusabb formában: a szerző szólójával. Ezt követi a Grammy-díjra jelölt Joseph Hallman Tündérmesék című darabja, amelyet a philadelphiai illetőségű szerző kifejezetten Hsin-Ni Liu számára komponált. A versenymű szaxofonszólamát  a jazz területén is folyamatosan jelen lévő Nicolas Beaupertuis tolmácsolásában hallhatja a közönség. A rendkívüli felfedezéseket ígérő programot Chen Mao Shuen, a távol-keleti zenei élet egyik legkiemelkedőbb szerzőjének új zongoraversenye zárja majd.

A kortárs zene iránt is elkötelezett Anima Musicae Kamarazenekart a karmesterként és csellistaként egyaránt elismert Philippe de Chalendar dirigálja.

MŰSOR:
Emszt András: Metamorfózis zongorára és vonószenekarra
Joseph Hallman: Tündérmesék – Concerto alt szaxofonra, zongorára és kamarazenekarra
Chen Mao Shuen: 1. zongoraverseny

KÖZREMŰKÖDIK:
Hsin-Ni Liu [2, 3] - zongora
Emszt András [1] - zongora
Nicolas Beaupertuis [2] - szaxofon
Anima Musicae Kamarazenekar (műv. vez.: G.Horváth László)
Vezényel: Philippe de Chalendar

Fotó: h.mupa.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ