RSS Feed

Világhírű magyar művészek a Bécsi Konzerthausban

mti - 2019. 11. 19. 19:22:51 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Világhírű magyar művészek a Bécsi Konzerthausban

Világhírű magyar művészek - köztük Fischl Mónika, Oszvald Marika (képünkön), Vadász Zsolt és Haja Zsolt - állnak színpadra november 24-én a Bécsi Konzerthausban a Budapester Operettengala (Budapesti Operettgála) elnevezésű koncerten - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

A közlemény a koncert különlegességének nevezte, hogy a Magyar Állami Operaház és a Budapesti Operettszínház művészei, a Magyar Állami Népi Együttes táncosai, a Győri Filharmonikus Zenekar muzsikusai, Pál István Szalonna és Bandája, valamint a Jávorkai fivérek még soha nem álltak egy estén, ugyanazon színpadon.
    A gálán felcsendülnek a világ szinte minden táján méltán népszerű, hungarikumként számon tartott magyar operett műfajának legismertebb dallamai, jól ismert szólók, romantikus duettek, vérpezsdítő ritmusok, hamisítatlan magyar dallamok - sorolta az összegzés.
    Mint a szervezők ismertették, a bécsi közönség sokszínű válogatást hallhat a többi között Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Bartók Béla, Huszka Jenő, Johannes Brahms és Sarasate dallamaiból. A koncertterem előterében bemutatott hungarikumok, illetve Magyarországról szóló kisfilmek is kiegészítik a magyar kulturális élményt - tették hozzá.
    A fellépőkre térve közölték: a Fischl Mónika, Oszvald Marika, Dancs Annamari, Vadász Zsolt, Haja Zsolt és Peller Károly alkotta gárda kiegészül Arabella Fenyvessel, a magyar származású, Bécsben élő szopránnal, aki egyben az est műsorvezetője is. Jávorkai Ádám hegedű- és Jávorkai Sándor csellójátéka ezúttal is garantáltan elbűvöli a közönséget - írták.
    A gálán a Magyar Állami Népi Együttes világhírű táncosai mellett Pál István Szalonna és Bandájának művészei is közreműködnek.
    A szervezők emlékeztettek arra, hogy a Magyar Örökség díjjal kitüntetett zenekar hivatásának tekinti a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. A muzsikusok mindegyike a Magyar Állami Népi együttes tagja, akik fontosnak tartják a hagyományok megőrzését, ezért a koncertezés mellett a népzene oktatásban is nagy szerepet vállalnak.
    A Győri Filharmonikus Zenekar zenészeinek tolmácsolásában csendülnek fel a dallamok, a gála zenei vezetője, Silló István vezényletével.
    A közlemény beszámolt arról is, hogy a bécsi gálával az Operettissima Előadó-Művészeti Nonprofit Kft. szervezésében - Hungarikumok a világ körül - címmel útjára indul egy hazai és nemzetközi koncertsorozat, amelynek célja, hogy hungarikumok bemutatásával "betekintést engedjen értékeinkbe, erősítsük identitásunkat, építsük országimázsunkat és a magyarok iránt érzett rokonszenvet".


Fotó: nlcafe.hu/smagpix
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ