RSS Feed

Az angol hercegné magyar kabátja

index - 2019. 11. 16. 17:32:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az angol hercegné magyar kabátja

Magyarországon, egy berettyóújfalui varrodában készült az a méregdrága kabát, amit Meghan Markle, angol hercegnő viselt a november 11-ei brit nemzeti ünnepen, írja a Dailymail. Az angol újság utánajárt, hogy a ruha 1545 fontba kerül (ez nagyjából 600 ezer forint), és az Egyesült Királyságbeli fizetésekhez képest alacsony jövedelmű magyar gyári munkások készítik.

A Dailymail felidézi, hogy a kabátot Paul McCartney lánya, Stella McCartney tervezte, és "Magyarország egyik legszegényebb régiójában" készült, a Beriv gyárban. Az újság megkereste a gyár vezetőit is, akik elbüszkélkedtek azzal, hogy náluk a munkavállalók nagy része nem minimálbért keres, hanem átlagosan 500 fontot, tehát nagyjából 200 ezer forintot visznek haza. 
Az újság több dolgozót is megszólaltatott, akik elmondták, hogy nagyon nehezen jönnek ki a fizetésükből, és ha nem teljesítik a napi darabszámot, akkor levonnak a bérükből. Ebédszünetük nincs, ahelyett csak egy 20 perces pihenő van. Az egyik dolgozó arról beszélt, hogy egy kicsi, fűtés nélküli házban él Berettyóújfalu külvárosában, a pénzét főként ételre költi, de állítása szerint ezenkívül túl sok mindent nem engedhet meg magának.
Egy 56 éves nő, aki 14 éves kora óta dolgozik a gyárban azt mondta, hogy sosem marad elegendő pénze, ezért a gyerekei segítségére szorul. De hozzátette, hogy örül annak, hogy legalább van munkája. A Dailymail újságírója egyébként rácsodálkozott arra is, hogy a gyárban nincs semmilyen szakszervezet.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ