RSS Feed

Nagyszínpadi bemutatók a Győri Nemzeti Színházban

mti - 2019. 09. 19. 17:07:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nagyszínpadi bemutatók a Győri Nemzeti Színházban

Hat nagyszínpadi bemutató lesz a Győri Nemzeti Színházban, amely Korok és történetek címmel hirdette meg idei évadát.

Forgács Péter igazgató (képünkön) a csütörtökön tartott évadnyitó társulati ülésen elmondta, hogy a darabok mindegyike egy-egy meghatározó korszakba vezet vissza. Az előadásokat idén még a Győri Nemzeti Színház épületében mutatják be. A színházat a Modern városok program keretében újítják fel és a jelenlegi tervek szerint 2020. május 30-ig kell kiköltözniük. A következő évadtól ideiglenesen az Olimpiai Sportparkban lesznek az előadások.
    Az első bemutatót szeptember 21-én tartják, amely Tasnádi István Szibériai csárdás című zenés romantikus játéka lesz. Október 5-én mutatják be Szabó Magda Régimódi történet című családtörténetét, amelyet Bagó Bertalan fog rendezni.
    December 14-én Forgács Péter rendezésében Lévay Szilveszter és Michael Kunze Elisabeth című musicaljét viszik színpadra, amelynek koreográfusa Kováts Gergely Csanád lesz.
    Jövő év február 1-jén a Co-Operával közösen mutatják be Mozart Szöktetés a szerájból című operáját Juronics Tamás rendezésében, március 7-én pedig Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című vígjátékát Szűcs Gábor rendezésében. Az utolsó nagyszínházi premier április 18-án lesz, Peter Shaffer Amadeus című színjátéka, amelyet Méhes László rendez.
    A Kisfaludy-teremben szeptember 28-án mutatják be David Seidler A király beszéde című drámáját, jövő év február 8-án pedig Agatha Christie Váratlan vendég című krimijét.
    A Sulibérlet keretében három darabot visznek színpadra, elsőként Kszel Attila rendezésében a La Fontaine, avagy a csodák éjszakája című színművet október 19-én, majd a Róma réme című zenés színművet december 7-én, végül Szilágyi Andor darabját,a Leánder és Lenszirom című mesét március 21-én, amelyet Gábor Sylvie rendez.
    A nagyszínházi darabok közül műsoron marad A padlás, a Bob herceg, az István, a király, valamint a Primadonnák, a Kisfaludy-teremben pedig A Pál utcai fiúk, a Két úr szolgája és a Ludas Matyi jr. című darabok.
    Forgács Péter elmondta, hogy a Lázár Ervin program keretében az idei évadban mintegy hatezer iskolás gyermek juthat el a győri színházba térítésmentesen.
    Kitért arra is, hogy saját forrásból majdnem teljesen elkészült a színház épületével szemben egy új játszóhelyük, a Padlás, ahol terveik szerint a következő évadtól fognak darabokat játszani.
    Radnóti Ákos (Fidesz-KDNP) alpolgármester arról beszélt, hogy a kulturális élet Győrben sikeres. Hozzátette, hogy a Szent Imre úton kialakítják a "művészetek körforgalmát", ahol a színház mellett a Győri Balettet, a Vaskakas Bábszínházat, a Győri Filharmonikus Zenekart és a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumot is megjelenítik.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ