RSS Feed

Klímában okosok

Dalia László - 2019. 08. 18. 8:00:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Klímában okosok

Ontják az észt a mi kis házi tudósaink, kivált Ferencz Orsolya, az űrkutatásért felelős miniszteri biztos, aki szerint a klímaváltozást nem Greta Thunberg fogja megoldani, vagyis nem az a 16 éves svéd lány, aki mozgalmat indított el. Nos, ezt épp az a Ferencz Orsolya mondja, aki a Hírtévében rendszeresen kioktatja a magyar és külföldi politikusokat.

Egyet azért ne vitassunk el, ma ők a hivatalosan kinevezett véleményvezérek. Ferencz Orsolya az ELTE Földrajz- és Földtudományi Intézete Geofizikai és Űrtudományi Tanszékének tudományos főmunkatársa, űrkutatásért felelős miniszteri biztos és bizonyosan politikából is van doktorátusa, mert különben nem szólná le a svéd lányt, hogy mit okoskodik. Vagy egy űrkutatási biztos kivétel, ő aztán mindenhez ért? Hetesi Zsolt fizikus is megadta a környezetvédő svédnek, miszerint „Soha ennyire szemérmetlenül nem volt divat belekotnyeleskedni a tudományba olyanok részéről, akik semmit sem konyítanak hozzá”. Lehet, hogy mindketten akadémikusok, de még az is megtörténhet, hogy még nem vették fel őket.Akkor viszont sürgősen szélnek kell ereszteni az akadémiát, mert olyanok bitorolják a helyüket, akik azt nem érdemlik meg. Szerencsére Palkovics akadémikus és miniszter dolgozik a  projekten, hamarosan azoknak sem lesz beleszólásuk a tudományba, akik eddig akadémisták voltak. 

Persze, többé-kevésbé sejtjük, honnan fúj a szél. A miniszterelnök Brüsszelben is megmondta, hogy nem tervezünk környezetvédelmet 2050-ig. Majd, ha adnak rá pénzt. Orbán szerint a magyar háztartások nem bírnák el a pluszkiadásokat. Egy nemzeti konzultációt azért megért volna a téma, csak jól kell kérdezni. "Ugye, nem akarna évente százezreket fizetni, hogy tisztább legyen a levegő és ne olvadjon el az Antarktisz?" Hajdan a 300 forintos vizitdíjat is megfúrták és lám, lassan már családorvos sincs, de órákat kell várni, míg sorra kerülünk és természetesen pénz híján még egy EKG-t sem tudnak elvégezni. Az osztrák vagy német családorvosnak már 20 éve volt ultrahang és EKG készüléke. Sebaj egyszer majd utolérjük őket.

Greta Thunberget a Time magazin a 2018-as év 25 legbefolyásosabb tizenévese közé választotta, s Jane Goodall és David Attenborough mellett ő is részt vett a davosi Világgazdasági Fórumon, ahol a világ legbefolyásosabb üzletemberei előtt arról beszélt: „Néhány ember, néhány vállalat és néhány döntéshozó pontosan tudta, milyen felbecsülhetetlen értékeket áldoztak fel azért, hogy elképzelhetetlen pénzösszegeket csináljanak. És azt hiszem, a most itt jelenlévők közül néhányan ezek közé tartoznak”.

Ferencz Orsolyáék osztják az észt, de nem olvasnak, mert nem nagyon kíváncsiak másokra, különben azt is tudnák, hogy a svéd lány nem akar a pápánál és a klímatudósnál is okosabb lenni, hiszen azt mondta, hogy a társaival  nem ők akarják megmondani, mit kellene csinálni, náluk sokkal nagyobb tudású szakértők jobb tanácsokat tudnak adni, csupán hallgatni kéne rájuk. Ja, ja.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ