RSS Feed

Berlin: Hertha, te édes!

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2019. 07. 20. 17:03:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Berlin: Hertha, te édes!

Elmúlt nyolc hónapos a tavaly decemberben világrajött, hófehér berlini medve bocs. A népszerű fővárosi labdarúgó klub - Dárdai Pál korábbi vezető edző csapata - lett a bájos bébi névadója. Hertha mágnesként vonzza a Tierparkba az állatbarátokat.

A jó tíz esztendővel a második világháború után megnyílt Berliner Tierpark a Spree-metropolisz keleti felébe csábítja a látogatókat. A 160 hektáros zöld terület szerepe akkor értékelődött fel, midőn 1961-ben felhúzta a berlini falat az NDK kommunista-antifasiszta vezetése, s a nyugati városrészben fekvő – 19. századi Zoo – már-már megközelíthetetlen lett.

2019-ben várhatóan bő 1,5 millió bel- és külföldi keresi fel a romantikus Tierparkot, melynek vadiúj sztárja Hertha. A mackólány sokat játszik a szabadban 9 esztendős mamájával. Tonja, az anyamedve már úszni is „megtanította” fél mázsás bocsát. A csonka család a 30 fok feletti északnémet kánikulában is láthatóan remekül érzi magát. Hertha a kis jeges mackó hét hónap alatt sokat fejlődött. „A Föld legnagyobb szárazföldi ragadozója születésekor tengerimalac méretű, ám bő fél éves korára izmos medvelány lett belőle” - büszkélkedett a sajtónak e nyáron dr. Andreas Knieriem, mindkét berlini állatkert direktora.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ